Cum sa fii eficient cand totul e cu fundu-n sus?
Zugravim. De fapt reamenajam. Remodelam, reconstruim, reparam, modernizam. Totul e vraiste. Am dus cativa saci cu haine si cateva cutii cu carti alaturi, la bunica, dar au mai ramas destule prin casa. Peste tot e praf, mult praf. Prima problema rezolvata cu succes au fost copiii pe care i-am trimis la bunici, apoi au fost pisicile, le-am mutat provizoriu la firma ca sa le salvez de dezastrul imbacsirii parului lor frumos de persane. Apoi am triat hainele, am lasat strictul necesar, restul in saci. Apoi am triat vesela, am lasat 2 cani si 2 farfurii, ibricul de cafea si cutitul de legume. Am aruncat o gramada de haine vechi si de lucruri pe care nu stiu de ce le-am pastrat atata timp. Si totusi, casa e plina de saci si cutii, le mutam de colo-colo, imi vine sa le dau foc.
Trec peste faptul ca am obosit sa calculez geamuri si usi, parchet si mobile, m-am saturat sa respir praf si sa folosesc baia doar seara dupa ce pleaca zugravii. Vreau sa gasesc o solutie cu sacii si cutiile (la bunica nu mai pot duce, e exclus), sa eliberez spatiu, sa nu ma mai simt depasita de situatie.
Voi cum strangeti lucrurile si unde le depozitati cand zugraviti?
Asa. A doua problema in care mi-am prins urechile: aranjarea mobilei. Nu sunt eu o foarte buna cunoscatoare a regulilor feng shui dar am testat cateva reguli si am avut rezultate pozitive asa ca vreau sa adaug altele noi, cum ar fi feng shui in dormitor. Ei bine, nu pricep. "Nu plasati patul in fata ferestrei, sub fereastra, sub o grinda, intre doua usi, in linie dreapta cu o usa, cu capul sau picioarele spre usa, cu fata spre colturile ascutite ale camerei, cu fata spre rafturi descoperite, lipit de peretele comun cu baia."
Dupa calculele mele in dormitor nu e bine sa pui pat! Nu era mai simplu sa-mi spuna unde am voie sa pun patul? Voi intelegeti unde e bine sa pun patul in dormitor?
Nu certati copiii cand viseaza!
Raspunsuri
Anny spune:
Ei draga Craciunitza, si eu tocmai am incheiat un astfel de capitol.
Solutie nu prea cred ca exista......in afara de a baga toate lucruriule in saci de plastic pentru a fi protejate cat mai bine, de a arunca absolut tot ceea ce este nefolositor si evident de a trimite copiii la bunici pentru a nu te trezi ca se vor juca in sacii de moloz de prin casa
Avand in vedere ca nu este un apartament gol, solutia este sa mutati lucrurile dintr-o parte in alta si sa faceti camerele pe rand.
Ar mai fi solutia sa va mutati si voi pe perioada amenajarilor (noi am stat la o prietena care avea un apartament gol in care urma sa se mute ea) dar totusi trebuie cat de cat supravegheati muncitorii atat la ceea ce fac cat si pentru a nu distruge ceva de prin casa.
In ceea ce priveste mobila si febg shui.......io nu ma pricep.
Iti urez "nervi de otel" si sa terminati cu bine casa.
ancutzathree spune:
incearca sa vorbeesti cu vecinii,poate te lasa o perioada sa-ti pui la ei cate ceva,asa a facut o vecina de a mea,si-a adus la mine din lucruri.spor la treaba!!!
ardit spune:
lucrurile in pungi si pe urma in cutii, eu am facut vre-o 200 cutii (!!) pe care de 2 ani le sortez si elimin pe masura ce fac mobilele, mai am vre-o 10-15 acu', e un progres, nu?!
mobilele poti sa le pui in spalatoria blocului
pisica persana poti sa o scuturi periodic pe balcon (mota mea bermaneza era alba, zilnic o luam si scoteam nori de praf alb din ea saraca, ma mir ca nu a decedat ca e maniaca cu curatenia)
patul pune-l cu capul spre nord, unde se pun si icoanele
Donia spune:
quote:
Initial creeata de craciunitza
"Nu plasati patul in fata ferestrei, sub fereastra, sub o grinda, intre doua usi, in linie dreapta cu o usa, cu capul sau picioarele spre usa, cu fata spre colturile ascutite ale camerei, cu fata spre rafturi descoperite, lipit de peretele comun cu baia."
Dupa calculele mele in dormitor nu e bine sa pui pat!
Clar, si eu trebuie sa scot patul din dormitor!
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)