faci o casa cu 30-40.000euro?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Nu cred ca te incadrezi in aceasta suma, un picut mai mult...
Doar poate daca o faci din lemn , asta nu stiu sa iti spun.

Noi ne construim in Timisoara.
Deocamdata am facut-o la rosu si la anul continuam .

Pina acum ne-a costat 33000 fara teren.
Sa iti spun mai detaliat, sunt lucruri multe marunte care nu le pui la socoteala cind incepi casa si uite asa observi ca te ajunge 5-6000 mai mult decit te socotesti la inceput!

Arhitect+diriginte de santier 1100
Acte pentru obtinerea autorizatiei 1000 euro.
Autorizatia +aviz de incepere 550 euro
Curentul (cu stilpul in fata casei!!!) 700 euro!

Manopera 7500 euro (in regie proprie)
Materialele aprox: 20 000 euro

De ex, fundatia si placa de la parter au costat 7500 euro. E destul de frustrant sa vezi ca ai bagat 7500 de euro in pamint (la propriu si la figurat! ) si sa vezi doar o placa de beton deasupra pamintului.

Casa este de 120 m2 pe nivel
parter: garaj, birou, salon, bucatarie, baie
etaj : 4 camere, baie, dressing, 2 balcoane

E facuta din caramida porotherm

Noi am facut destule economii ca sa ajungem la pretul asta. Am luat betonul la pompa doar la placa dintre etaj si parter si la citiva stilpi de sustinere, in rest l-au facut mesterii manula ca iese mult mai ieftin.

Acum urmeaza geamurile (3500 euro) , instalatiile interioare gaz si electricitate(le-am estimat la vreo 7000 euro), finisarile exterioare si interioare (astea nu stiu cit or fi dar toata lumea ne spune ca te costa numai manopera mai mult decit la ridicarea casei in rosu)

Deci pina la urma o sa ajungem la mult mai mult decit ne-am gindit, si noi speram ca sa o facem cu totul la vreo 40000. Poate daca o faceam mai mica aveam si un pic de costuri mai reduse.

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

Mergi la inceput

Cred ca la 60 000 euro o sa o scoatem la capat cu tot ce trebuie in ea.

Noi am luat terenul in 2003 cu 12000 euro dar acum este 30 000.
Deci daca ne-am cumpara acum terenul si am construi ne-ar ajunge la 30 000+60000 euro adica 90 000 euro.
Daca am cauta una gata facuta la aceasta suprafata ar costa intre 150000 euro si 180 000 euro

Deci te ajunge la aproape jumatate de pret.

Binenteles ai si fire albe dupa ce o termini dar...

Sti cum e: "dupa ce termini o casa nu iti mai trebuie altceva decit vopsea... de par!"

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellamiss spune:

A noastra mai au putin si o termina, este situata in Bucuresti, are 118 mp,numai etaj ca la parter avem magazin. Si ne-a costat in total 41.000 euro.Firma cu care colaboram ne face casa la cheie, adica 260 euro/mp dar asta inseamna cu geamurile, usile, parchetul, gresie,faianta si centrala noastra.Ne este foarte greu dar trebuie sa o terminam.Au inceput constructia din 1 iunie si finalizarea ar trebui sa fie pe 10 septembrie dar mai au de facut finisarile si nu o termina pana pe 10 cum scrie in contract. Cred ca mai dureaza 2-3 saptamani.Si mobila ,dupa calculele mele cred ca ne-ar mai trebui vreo 10.000 euro.

Nunta noastra-16 iulie 2005
mihaela&adrian16iulie2005

Mergi la inceput

Cu tot cu finisari si instalatii va costa doar 41000??
Cit v-a ajuns instalatia termica in toata casa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Dia, de ce asa mult ati platit pentru autorizatia de constructie???

Mergi la inceput

Pai atit sunt taxele la primarie!

Cred ca am platit daca imi aduc bine aminte vreo 7 800 000 taxa pentru autorizatia de constructie.
Apoi am crezut ca am terminat cu taxele si vine inginerul sa ne anunte ca a declarat inceperea lucrarii la "Asociatia Nationala Pentru Evidenta in Constructii" sau cam asa ceva se numea. Taxa 12 000 000 si ceva!!
Pe linga ce vi-am scris am mai platit 1300 euro scoaterea din circuitul agricol, taxa care acum s-a scos. Noi am platit-o in octombrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Mai Dia, noi am platit 1 mil si ceva taxa pentru inspectoratul de constructii - cred ca asta a platit si inginerul tau. Dar 12 mil??? Dubios. Ti-a dat si chitanta?

Mergi la inceput

Da , mi-a dat si chitanta de la ei .
Iar la primarie binenteles tot cu chitanta acolo am stat eu la coada doua ore sa platesc cei 7 800 000 ca era exact la sfiritul periadei de platit impozitele fara penalizari si era o imbulzeala....
Poate difera de la oras la oras, dar chiar asa mare diferenta???

Mergi la inceput