cat consuma un boiler de 80 sau 100l?
stam intr-o garsoniera, care nu este a noastra deci pica sugestia sa ne punem centrala (si cat ash vrea!)
vine iarna si iar o sa avem probleme cu apa calda.
ptr ca f. multi dintre locatari si-au pus centrale am mai ramas f. putini legati la cet si cand e vorba sa am apa calda trebuie sa las sa curga f. mult pana vine si cand vine e calduta.
deci m-am gandit sa pun un boiler.
dar oare renteaza?
si ce e mai important cine o sa mi-l puna?stiti cumva ca cei care vand asha ceva l-ar si monta?
jo si alexandra
jurnal
pierdut manual de instructiuni ptr cresterea copilului!cine il gaseste sa il traduca din limba bebeilor in limba mamicilor.
Raspunsuri
dante01 spune:
pai consuma fix cat zice...
adica trebuie sa zica din start ca are o rezistenta de T watti{kwatti) pe ora...
simplu...
acum cat ii ia rezistentei sa incalzeasca apa din el si la ce temperatura il setezi tu, asta e deja alta poveste...
...Life's tragedy is that we get old too soon and wise too late...
ManyHope spune:
Io zic ca "renteaza" pentru confortul shi sanatatea vostra un boiler.
Cati litri are, mai putin conteaza la consum, ca oricum daca nu te speli cu economie si repede, inainte sa termini incepe sa se amestece apa calda cu aia rece...
Ar trebui sa aiba o rezistenta de 2000 de watti - ca mai mult nu suporta reteaua la bloc si nu se comercializeaza nimic de uz-casnic mai puternic, iar consumul, adica cheltuiala .... va fi dupa cata apa trece prin el, cata apa calda consumi tu !
Presupun ca il vrei numai pentru baie sau poate vrei sa-l folosesti si la bucatarie ?? ca atunci se complica putin cu montatul...
Cei care le vand normal nu le si monteaza, dar mai sunt printre ei si baietzi descurcareti si priceputi la de toate, insa montatul unui boiler nu e o problema deosebita, orice instalator e capabil s-o faca, numai sa va ganditi voi dinainte sa-i cereti imperativ unde il vreti pus si pe unde sa vina tevile, ca daca ii lasi de capu lor, ei fac treaba in avantajul lor, sa le fie mai usor lor ,nu neaparat cum e estetic sau de folos pentru tine !!
Succes ! ...siii..... mai bine nu lua unu de productie "romanesc" chiar daca e mai ieftin, ca tot nu face !!!
jone spune:
eu am aici o singura instalatie de apa si ptr bucatarie si ptr baie.
jo si alexandra
jurnal
pierdut manual de instructiuni ptr cresterea copilului!cine il gaseste sa il traduca din limba bebeilor in limba mamicilor.