Nunta in Iasi (6)
Raspunsuri - Pagina 16
enderbaby spune:
Vreti sa va spun cum e facuta? Ca am desfacut-o si am papat bombonelele care erau mmmmmmmmmmmmmmmmm !
Lizuca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/enderbaby/album?.dir=/cfe8&.src=ph
Darria spune:
Nushulica, stai mama linistita ca e frumoasa marturia ta. Nu am vazut-o dar vad din albumul tau pt. nunta ce gusturi ai si-mi dau seama ca ai facut ceva frumos.
Asteptam marturia
Tara
idei nunta
nunta
lgireada spune:
Rugam moderatorii sa deschida un nou capitol! Ca asta e deja destul de maricel!
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
enderbaby spune:
Nu mai e nimeni pe aci? Am ajuns pe pagina 2 si nimeni nu deschide alt subiect !
Lizuca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/enderbaby/album?.dir=/cfe8&.src=ph
mmc_nd spune:
Fetelor, am revenit si eu, dupa ce m-am orientat in spatiu . Multumesc pentru complimente si urari! Haideti sa va spun si povestea nuntii mele.
Ce sa va zic, tot timpul am avut impresia ca "nunta ca-n povesti" este doar o sintagma. Ei bine, nu-i asa, la noi chiar a fost asa cum mi-am dorit!!!
M-am trezit la 6.45, desi nu prea dormisem cine stie ce zilele precedente oricum. Si pentru ca nu aveam stare, m-am apucat sa calc camasi si alte celea. Mi-am pus muzica si eram taaare bine dispusa cand au venit nasii. A fost fain ca pe la 10 am ramas singura cu nasha (prietena draga de-a mea) si m-a spalat pe caaaap, am mai stat de vorba de una alta, am calcat putin rochia de mireasa (culmea, nici nu era cine stie ce botita, desi am transportat-o de la Bucuresti). Pe la 12.30 am plecat la coafor si machiaj, unde am stat, tot "ca fetele" pana pe la 4.15, de mirele deja ne dadea disparute - nu de alta dar la 4.30 trebuiau sa vina cameramanul si fotograful pentru gatitul miresei. Eu insa nu m-am stresat, am zis ca fara mine oricum nu incepe nici o activitate, nu? Am plecat pe la 5.30, am facut poze in fata la palat si apoi la 6.45 am fost la biserica.
Slujba a fost extraordinara, dar m-am tinut tare si n-am plans :). Parintele a tinut o predica foarte frumoasa, mereu se uita in ochii nostri, a fost foarte impresionant.
Cand am ajuns la restaurant, totul era asa cum imi dorisem, desi nu aveam o imagine bine definita a ceea ce vreau - ati avut senzatia asta vreodata? Treptele aveau candele mici si petale de trandafiri pe ele, totul era luminat discret, nu mai spun ca decorul floral a fost super-super. Nici nu stiu cum sa va descriu, mi-aduc aminte doar povestirea soacrei care, desi mai vazuse localul, a spus ca ramasese gura-casca, de-a trebuit mirele s-o strige sa urce odata treptele :).
Am petrecut pana la miezul-noptii, cand a venit momentul furatului miresei. Eeee, nu era nimic planificat, hahaha, ba chiar ma gandeam sa-l trag de maneca pe fratele meu, sa vad ce are de gand. Si cum stateam de vorba pe teresa cu niste vechi prieteni, vedem artificii frumoase in vale, cred ca de la o nunta la Ciric ( Nushu, n-ar fi fost fain sa avem nunta in acelasi timp, sa ma saluti cu artificii :)). Si le admiram noi, rad ei ca uite, altii dau artificii si pentru noi, ne dam seama ca e miezul noptii si ei zic, pe tine nu te fura nimeni? La care eu le zic " furati-ma odata!" :))). Si uite asa am aterizat direct in masina micutza a unui fost coleg de liceu - cu jupoanele mele pe bord, pardon, da' ce sa fac daca erau asa multe ca nici nu putea conduce calumea :)). Mergem la Pinochio, ne dam seama ca nu aveam nici bani sa platim apa pe care-o luasem :), noroc ca mirele se invoieste repede si imprumutam bani si plecam.
Eee, da' ce ziceti ca mi-au furat si mie mirele!!! Numai ce vad cravata iubitului meu in mana unei don'soare (care-a prins si buchetul pana la urma, sa-i aduca noroc!!!). Si uite asa m-am invoit si eu la niste cutii de ciocolata si mi l-am recuperat.
Una peste alta, nu stiu cand s-a facut 4.30 dimineata, si apoi 6 si cred ca nici atunci nu mi-as fi dat seama daca n-ar fi inceput lumea sa plece. Am inceput sa impart aranjamentele florale si prajituri doamnelor care plecau.
Totul a decurs snur, lumea a fost bine-dispusa, mancarea foarte buna, s-a dansat pana in zori si s-a plecat spre dimineata. Sincer, nici nu m-am asteptat sa fie asa antren! DJ-ul a fost la mare intaltime, ospatarii au fost atenti. Pana acum n-am auzit nici o "plangere" la adresa nuntii - si stiti cum e, mereu e cineva care sa comenteze, dar mai e timp, nu? :) Nici macar fumatorii cica nu ar fi comentat ca i-am rugat sa fumeze pe terasa (aveam placute puse pe masa), unde era si mai racoare oricum.
Alt lucru pe care nu-l intelegeam eu de la alte mirese era cum vine chestia asta ca se termina prea repede nunta si apoi te apuca nostalgia. Ei bine, a noastra e durat O SECUNDA!!! Si a doua zi seara cine bazaia ca mai vrea sa fie mireasa si cauta poze de la nunta? Iaca tocmai eu . Asa-i, dragele mele, totul trece ca o clipita, asa ca lasati grijile si bucurati-va de aceasta zi speciala. Eu una si acum seara ma gandesc la cum a fost (e adevarat ca n-au trecut decat vreo 10 zile :).
Acum sectiunea de sfaturi acum pentru viitoarele mirese (Nushulica, asculta aici bine ):
- DELEGATI e cuvantul cheie. Adica nu faceti cum am facut eu , sa alergati in toate directiile pana cand va apuca plansul de oboseala si consum nervos!
- verificati cu o zi - doua ca toate programarile sunt OK si lumea stie cand sa va astepte (de exemplu la noi fotograful nu primise emailul nostru, asa ca nu stia data si ora cununiei civile :O)
- nu va faceti probleme, totul va iesi super!!! Eu am decis ca in sambata nuntii sa fiu mireasa, adica poa' sa se darame restaurantul ca eu nu ma voi stresa de nimic. Ca mi-ajunsese cat o facusem pana atunci. Stiti exercitiul acela (sau nu's cum sa-i zic) de psihologie in care inveti sa ai incredere in cei din jurul tau prin a te lasa sa cazi pe spate, cu bratele deschise, iar ceilalti te prind? Sper ca v-ati prins despre ce vorbesc - ei bine, gestul acela il tot faceam cu nasha in ziua nuntii, adica ce-o fi o fi :).
Patanie:
Eu cu o seara inaintea nuntii plangeam in balcon de sarea camasa de pe mine - de ce? pentru ca tipa-coafeza mi-a zis ca s-a gandit ea ca numai pentru mine nu mai vine la mine acasaaaa ca nu "se merita". Ei ziceti si voi, sa nu te apuce??? dupa ce ma pusese sa cumpar si agrafe si fixativ, etc. etc. - ma si imaginam alegand in ziua nuntii, din Tatarasi de la machiaj spre zona garii sa ma coafez!!! Ufff!!! Noroc ca a venit draga de nasha si m-a "pus pe directie". Asa ca am reusit sa ma coafez tot la Magenta - mii de multumuri si fetelor de acolo, care m-au suportat :) cateva ceasuri bune cat m-am fatzait de la machiaj la coafat si pictat pe unghii :)) (cand am intrat imi zic, vai, esti agitata de parca esti mireasa :))).
Ia uite cat m-am lungit la vorba, sper sa va foloseasca ce-am scris.
Va pup tare pe toate si viitoarelor miresici le spun sa stea linistite ca totul va iesi excelent!
mmc
http://photos.yahoo.com/mmc_nd
nushulica spune:
malina iti multumesc din suflet pentru sfaturile datestiu ca ai dreptate dar zi-mi tu mie daca te sfatuia cineva pe tine asta inaintea nuntii lasa-i tu pe altcineva sa se ocupe??aveai tu asa mare baza in alticineva??eu una simt ca daca nu fac cu manutza mea toate chestiunile necesare parca am impresia ca nu o sa iasa bine asa cum vreau eu ...sper sa-mi dispara repede sentimentul asta si sa mai pot imparti din sarcini macar in ziua nuntii ca sigur nu pot sa fac eu tot
darria mai am o intrebare la tine(pana dupa nunta te zapacesc)de fapt intrebarea e pentru toate care ati avut nunta :cat v-au costat analizele alea pentru starea civila??ca pe mine m-a costat o carutza si vreau sa stiu daca e chiar asa
va multumesc fetelor
nunta
noi doi
http://daisyPath.com/days/050924/1/1/+10/0
mmc_nd spune:
Nushulica,
Noi am facut urmatoarele analize: Sifilis - vreo 10 RON, HIV - 38 RON, MRF 25 RON. E drept ca le-am facut la Bucuresti. In afara de asta certificatul prenuptial in sine a fost vreo 25-30 RON, nu mai stiu exact.
In ziua nuntii te rog eu sa nu faci NIMIC vrei? Ca altfel cum mai e cu vorba aia "stai ca o mireasa", cand s-o mai aplici :).
mmc
http://photos.yahoo.com/mmc_nd
Darria spune:
mmc_nd: frumoasa povestea ta
Pai bine mai mama tu plangeai ca nu mai vine coafeza acasa ...... stai ca-ti spun eu(am fost mai nebuna), eu trebuia sa merg la zmotocit ca eram in contra timp pt. cununia civila dar in loc sa plec plangeam cu catelusa in brate(era sa mi-o omoare un cretin) si nu-mi mai trebuia nici o nunta
Nushulica: am facut analizele la Policlinica cu Plata(Copou) si am dat asa: sange 300.000 si ceva(parca 360.000) iar plamani in jur la 600.000 - amandoi(nu de persoana)- le-am facut pe bune ca nu am pe nimeni cu "pile".
idei nunta
mexxa spune:
nushulica pe mine toate actele pentru starea civila m-au costat pana intr-un 1.500.000. Analizele nu le-am mai facut...am dus o floare si o bombonica la asistenta si mi-a dat certificatele prenuptiale, am dat pe amandoua 400.000. Daca le iei de la medicul de familie sunt mai ieftine decat la Policlica cu plata.
Apoi am platit taxa de pom ca Salubris de 170.000...4 timbre fiscale de 10.000 si taxa pentru starea civila de 620.000 ca am facut sambata. Daca faci diminica difera pretul..e cu un mil mai mult...asa am auzit eu. Eu am avut strea civila luna trecuta pe 27 deci preturile sunt aceleasi..bine ca eu am pus suma rotunda la toate.
Eu tre sa va anunt ca la jumatea lunii facem logodna. Asta ca sa ne citeasca preotul si sa fim binecuvantati. Cred ca stiti cum se face..cu verighete...etc. E o chestie care se face de obicei ca sa nu traiesti in pacat...chiar daca ai starea civila facuta.
Eu is foarte happy ca vineri mergem sa luam verighetele
Apoi la anul o sa ma inrudesc cu ralnied ca o sa o cununam. Asta asa ca tare mi-a cazut draga..poate ca e la fel ca mine...ne lipsesc cateva tigle de pe casa
Cam atat cu vestile..va pup dulce dulce de tot
http://community.webshots.com/user/mexxa
nushulica spune:
da fetelor va multumesc deja ma oftic de mor dar asta e...cand am vazut ce preturi ati zis voi ...eu am dat 2 mil la dr si cat o sa ma mai coste si ce tre sa-i dau dr care s-a ocupat...ideea e ca nu aveam cum imi trebuiau astazi neaparat ca am vb cu cineva la starea civila ca sa pot aranja ora si m-a sunat azi in jur de 12 sa-i duc maine dosarul si eu nu pregatisem nik asa ca a trebuit sa fac totul foarte repede...de asta trebuie facute lucrurile cu cap si din timp
de acum nu mai conteaza abia astept sa-mi vad dosarul depus si gata
nunta
noi doi
http://daisyPath.com/days/050924/1/1/+10/0