Ce imi puteti spune despre RMN?

Ce imi puteti spune despre RMN? | Autor: Cornelia

Link direct la acest mesaj

Eu stiu doar imaginea inspaimantatoare a aparatului.

Ati fost supusi acestei investigatii? Cat dureaza? Trebuie sa stai nemiscat? Cat timp? Dupa procedura, afli rezultatele sau acestea se trimit medicului tau?

Multumesc,
Cornelia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

Eu am facut recent aceasta investigatie si nu a fost deloc atat de inspaimantatoare.
A durat in jur de 20 minute timp in care am stat in tubul acela, dar desi sunt foarte putin claustrofoba, nu am avut senzatia de claustrofobie pentru ca vedeam afara prin capatul tubului. Trebuie intr-adevar sa nu te misti, dar nu chiar asa ca la radiografie de exemplu. Asistenta a stat destul de mult in aceesai incapere cu mine, chiar m-am mirat pentru ca eu credeam ca sunt nocive radiatiile, dar ea mi-a infirmat acest lucru.
Auzeam niste sunete destul de difuze, nu erau suparatoare, la un moment dat chiar ma luase somnul. Cam asta a fost tot.
Eu am facut RMN-ul la Spitalul Panduri si reultatul l-am primit a doua zi.
Am inteles ca sunt cazuri in care nu se distinge foarte bine si e nevoie sa le introduca pacientilor substanta de contrast. Eu imi amintesc cand am facut acum vreo 6 ani o tomografie mi-a injectat substanta de contrast,nu m-a durut, doar ca m-a ametit putin, noroc ca nu eram singura cand am pecat de acolo imi era destul de greu sa merg. Dar senzatia aceasta nu a tinut decat vreo 10 minute.

Deci curaj chiar nu ai de ce sa-ti fie teama.

Tana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

la mine a durat 45 de minute si mi s-a parut f. mult,mai ales ca mi se spusese ca vor fi 15 min. dar si mai tare m-a deranjat zgomotul care se auzea in acel tub. poate daca as fi stiut la ce sa ma astept ar fi fost mai bine. dar rezultatul l-am primit pe loc.
a, si nu e voie sa ai bijuterii, cercei, lant.

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Multumesc mult pt. raspunsuri.

Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu am facut un RMN acum cativa ani, a durat cam 30 de minute, si a fost interesant pentru ca am putut asculta muzica tot timpul, si m-am putut relaxa...
Nu este neplacut, si daca poti sa te gandesti la altceva trece repede...
Prefer un RMN unei radiografii...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
Poze la munte si la mare

Poze noi!!

Mergi la inceput