augumentin...?
Buna dregele mele
sint insarcinata in 30-31 saptamini si mi-a iesit infectie urinara; dr mi-a recomandata ieri 10 zile de augumentin la 12 ore si am intrebata-o daca e obligatoriu, caci nu as fi vrut sa iau antibiotice in timpul sarcinii si ea a zis ca e obligatoriu, tinind cont mai ales ca vreau sa nasc cezariana;
voi ce stiti?
a mai luat careva augumentin in timpul sarcinii?
nu prea stiu ce sa fac!
a..si mai am o 'problema'
sper sa nu rideti de mine
la eco mi-a iesit dpn 9 noiembrie (la cel 3d) si la eco normal, facut de doctorita mea mi-a iesit 15 noiembrie; ma rog nu ar fi mare lucru o saptamina diferenta;
problema e alta
cind am intrebat ambii dr in ce data schimb eu luna, au spus ca in jur de 20 (amindoi s-au nimerit aici)
asta ce inseamna? ca eu pe 20 octobrie de abia intru in 9 luni? ultimul ciclu a fost pe 19 ianuarie dar mi s-a spus ca este ca si cind am mai avut un ciclu pe 8-9 februarie (neavind ciclu regulat, ovulatia nu a avut loc cum este normal)
cine mai are data nasterii intre 9-15 noiembrie sa-mi spuna si mie cind schimba luna...ca eu sint nedumerita
multumesc tuturor
va pup
Raspunsuri
Maria28 spune:
Roxica ,stiu de augumentin pentru ca o colega de-a noastra de la mamici de ian -feb a luat asa ceva cand era in 12 saptamani ,cred ca mai rau ar fi daca nu faci tratamentul .Ei i sa prescris de un medic foarte bun ,poate ai auzit si tu de Dr Tutunaru .
ai grija de tine ,pupici 
14+
sheba spune:
Roxica, eu am luat augmentin in saptamina 12 de sarcina.Nu pentru infectie urinara ci din cauza unei sinuzite urite si a unei amigdalite.Doctorul m-a asigurat ca nu e nici o problema si am mers pe mina lui mai ales ca riscam sa fac febra si ar fi fost si mai rau. Sint antibiotice permise in sarcina pentru cazuri de genul acesta; evident ca e de preferata sa nu se recurga la ele dar daca situatia o cere,n-avem incotro.Sint convinsa ca s-au facut destule cercetari in ultimii ani buni si nu mai e ca pe vremea parintilor nostri cind nu aveai voie sa inghiti nici o pastila.
Laura Takacs spune:
Roxica, am luat si eu augmentin in sapt 31-32, aveam ceva in gat, streptococ parca. Ia linistita.
Florinini spune:
Roxica,
Si eu am luat Augmentin ptr. infectie la rinichi cand am fost in sapt.13-14 cam asa, si eu nu am vrut sa iau nimic, dar nu am avut incotro si dupa multe intrebari m-am convins ca este safe ptr. bebelin. Eu am luat si intravenos si pastile. Deci si eu zic sa iei ca altfel din cauza infectiilor pot sa apara tot felul de complicatii mai urate
Florinini
19+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;29/st/20060113/dt/-3/k/69df/preg.png
roxica spune:
multumesc tare mult pentru raspunsuri si...incurajari
chiar am vorbit cu medicul de familie si cu alt medic , nu ginecologul meu, si m-au asigurat ca e ok, mai ales ca este vorba de infectie urinara, care poate afecta bebelul...si ca este mult mai rau daca nu iau..asa ca o sa iau de marti cind vine dr din concediu sa-mi dea chipurile, 'gratuit'
pe mine ma ingrijora durata mare de luat..10 zile cite 2 pe zi...asa ati luat si voi?....
apropo...voua va da materna gratis?ca mie de doua luni nu mai mi-a dat...
am fost la eco azi, am o fetita, si sint in 30-31 saptamini..cind schimb luna tot nu m-a lamurit...important e ca e bebe bine
va pup si mai vorbim...