Cum e mai ieftin? (despre case la cheie s.a.m.d)
Raspunsuri - Pagina 3
Jocelyn spune:
Bravo voua, m-am uitat si eu la poze si ati facut un lucru de isprava.
Eu inca nu stiu ce sa zic, nu stiu daca am avea puterea financiara, psihica sau timpul pentru a ne ocupa de constructia unei case mai ales cand nu avem teren. Ar insemna sa ne vindem garsoniera si sa stam cu chirie pentru a cumpara terenul si a incepe lucrurl si in timpul asta sa facem un credit sa putem plati restul, deci tot la credit ajungem, cu nervi mai multi, poate s-ar rezolva cu mai putini bani.
Eu din ce-am citit, casele alea la cheie care se fac in anumite zone rezidentiale sunt facute din materiale bune, dar tot asa eu nu ma pricep si se poate sa ma insel. Dar cel putin pot vizita casa inainte si sa-mi aleg toate finisajele, toate utilitatile sunt puse si eu nu trebuie sa umblu in plus. Oricum nu putem fara credit, dar macar dupa ce dau avansul de la vanzarea garsonierei, ma pot muta direct in casa noua, amenajata asa cum vreau. Noi suntem nou veniti in Bucuresti si nu avem nici timpul, nici cunostintele necesare pentru a pune in aplicare o constructie la rosu si n-are cine sa se ocupe de asta in locul nostru.
De asta ma gandeam ca varianta la cheie ar fi mai rentabila din mai multe puncte de vedere.
Oricum, toate parerile sunt binevenite in continuare si ma bucur ca ati povestit din experienta voastra.
"Remember not only to say the right thing in the right place, but far more difficult still, to leave unsaid the wrong thing at the tempting moment."
marioan spune:
Intereseaza-te si la domusstil , -au preturi mai rezonabile.Am fost duminica pe santier si lucrurile par ok din punct de vedere al materialelor utilizate si modul cum sunt lucrate.Dar din cate am inteles sunt aproape toate vandute dar merita intrebat.Singurul dezavantaj nu exista decat masina personala ca transport dar cred ca atunci cand va fi gata va aparea si un maxi-taxi.Succes.
Jocelyn spune:
Mersi Marioan chiar acum le-am trimis un e-mail. Nu ma deranjeaza ca se circula numai cu masina, ba dimpotriva, daca as sta la casa, n-as mai vrea sa vad in zona tramvai, troleu etc.
"Remember not only to say the right thing in the right place, but far more difficult still, to leave unsaid the wrong thing at the tempting moment."
marioan spune:
Noi avem pe cineva din familie care vrea sa-si cumpere si am fost cu ai mei care sunt ingineri constructori pentru a vedea raport calitatea/pret.Si au case de la 80.000-125.000 daca nu ma insel .Noi ne-am uitat la una de tip C care este 110.000 si care e foarte bine gandita ca impartire si camere spatioase si luminoase.Se plateste un avans de 30% si restul cand iti dau casa.La inceput i-au spus ca in mai ar fi gata dar acum dupa ce a vorbit la concret casa nr X i-au spus ca in decembrie ar fi finalizata.Pt finisaje ai de ales din 6 modele la gresie si faianta -ca exemplu.Sincer parerea mea e ca sunt la inceput si o sa faca treaba buna, ca sa atraga clientii mai tarziu s-ar putea sa fie ca si Impact-renume dar calitate diminuata.
E si daca ai copii care trebuie sa mearga la scoala apare problema transportului.Oricum merita de vazut.
Kimi spune:
Acum, dupa vreo 6 luni, suntem cam ...dezumflati,e foarte greu, nici nu am simtit vara, insa am pus atata suflet in casa asta si am fost atenti la fiecare detaliu, am luat probe la fiecare turnare si am facut sute de masuratori astfel incat stiam in fiecare moment cat de bine e facuta sau ce probleme ar putea avea. Langa noi se fac alte case, cu firme de constructii. Ce am vazut, ne-a ingrozit. Se folosesc cele mai proaste materiale, cela mai ieftine, la lucrarile ascunse se bazeaza ca tu, proprietarul, nu ai cum sa vezi greselile decat peste ceva timp sau in caz de vreo calamitate, cand oricum nu mai ai chef sau putere sa ii tragi la raspundere. Si daca mai vreti va mai zic, exemple reale.
[/quote]
Maurice, bravo tie si bravo celor care au forta , curajul si entuziasmul vostru.
Spui ca acum sunteti desumflati, poate dar si daca va lucra o firma si acolo erau probleme, cum bine stii din exemplul tau.
Si da, am vrea sa mai stim si noi cum construiesc firmele, sa stim macar de ce sa ne ferim!!!
danilamonica, in ce zona constuiti voi?
marioan, in ce zona construiesc cei de la Domusstil? La preturile astea, fac concurenta serioasa celor de la Impact,daca construiesc in aceeasi zona si o fac si bine.
Mai scrieti, va urmaresc cu interes.
marioan spune:
Complexul de la Domus e chiar vis-a vis de cel construit de Impact care se cheama Azur daca nu ma insel.Oricum cei care sunt interesati sa mearga sa vada cu ochii lor si sa aiba si un ing. constructor care sa-si de-a cu parerea acum cand sunt in faza de constructie ca apoi cand sunt terminate mai greu iti dai seama.
Jocelyn spune:
Eu am primit o oferta de la Domus cu ceva mai multe detalii si daca mai sunt interesati, o sa dau copy paste aici.
tomasa spune:
Jocelyn, pe mine ma intereseaza oferta lor. Copiaz-o si tu, te rog. Multumesc.
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor
Jocelyn spune:
Tipa mi-a scris asa: "Referitor la solicitarea dumneavoastra, va atasez alaturat un tabel cu
preturile si suprafetele aferente fiecarui tip de vila si apartament
(preturile includ terenul, constructia finisata si utilitatile).
La incheierea ante-contractului de vanzare-cumparare percepem un avans
de 30% urmand ca, la data termenului de receptie (prevazut in
ante-contract), sa intram in posesia restului de 70%. Mentionez ca acceptam
orice modalitate de plata (credit ipotecar, virament, cash etc.) si orice
finantator.
In privinta finantatorilor, noi avem un parteneriat cu Unicredit
Romania, insa nu impunem restrictii privind dorinta clientilor de a lucra cu
alte banci. Proiectul se afla in stadiul de executie, primele vile fiind locuibile
din iarna acestui an, termenul final fiind prevazut pentru luna iulie
2006."
Tip casa standard A B C D1 D2
Detalii
1 Suprafata construita la sol 130.00 85.51 67.87
2 Suprafata construita desfasurata 371.70 243.02 187.53
3 Suprafata utila totala 275.22 207.10 153.77
4 Suprafata terase 87.45 19.29 20.69
5 Suprafata teren 250.00 163.80 122.85
6 Pretul 219.900 145.800 109.900 95.900 89.900
Tip casa cuplata cu teren suplimentar C D1
Detalii
1 Suprafata construita la sol 67.87 53.00
2 Suprafata construita desfasurata 187.53 159.00
3 Suprafata utila totala 153.77 133.81
4 Suprafata terase 20.69 7.50
5 Suprafata teren 122.85 103.35
6 Suprafata teren suplimentar ~80 ~80
7 Pretul 123 900 109 400
Tip casa insiruita cu acces la spatiul comun C
Detalii
1 Suprafata construita la sol 67.87
2 Suprafata construita desfasurata 187.53
3 Suprafata utila totala 153.77
4 Suprafata terase 20.69
5 Suprafata teren 122.85
6 Cota indiviza spatiu comun 38
7 Pretul 114 900
Nu e prea clar, incearca sa urmaresti pe coloane. Si poti intra pe site-ul lor ca sa vezi si casele. www.domusstil.ro
Jocelyn spune:
Dar prin ANL a incercat cineva? La prima vedere, au case destul de dragute si preturile sunt mai mici decat la aceste firme.
"If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years."