Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(38)
Raspunsuri - Pagina 4
lavi02 spune:
Inca ceva: la mine faimoasa lenjerie de pat consta doar in cearceaful de pat (patut), de invelit o sa o invelesc cu paturica.
Si inca ceva: eu la Silvia, vazand ca nu gasesc paturici din materiale naturale, i-am cumparat o patura din lana mare pe care am taiat-o si am scos din ea o paturica pentru care am si asternut (invelitoare). Dar pana in ziua de azi Silvia nu a vrut sa doarma cu ea, cred ca o simte un pic mai grea si pana la urma se pare ca tot paturica speciala de bebei, fie ea si din poliester e mai buna.
Ripley, ai fost simpatica numai ca nu-mi faci deloc in ciuda ca suntem in proportie de 90% de acord. Ceea ce-i fain.
Dienuta mor-ta-la discutia cu sefu'.
Alexandrina eu mai stiu si ca in lunile mari de sarcina e normal sa se umfle in limite rezonabile picioarele, cu atat mai mult dupa mers mult sau stat mult in picioare, etc.
dana_ene spune:
Camelia, (scuze ca ma bag asa, dar nu ai optiune de PM) ce medic ginecolog iti urmareste sarcina ?
Lavi02, pentru explicatiile despre Ca si Fe (chiar ma interesa problema).
Daniela (15+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUMUL OANEI MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
camelia_daniela spune:
dana,
medicul ginecolog care imi urmareste sarcina este dr. Catalin Paun (Sp. Buzau)... si nu-i nici o problema ca "te-ai bagat asa"
Pupici,
Camelia 21+
Varsta bebelacului:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20723;29/st/20051231/dt/7/k/07fe/preg.png
Iris13 spune:
Alexandrina, scuze m-am "facut barbat" din prea multa viteza la inscriere pe forum. Cred ca ma gandeam la sexul copilului meu. Ce sa facem ca numai bebei avem in cap!
Pt piciare - te sfatuiesc sa bei cel putin 2 litri de apa, ca sa "spele" organismul.
Lavi-sfaturi pt constipatie: fibre dimineata, si struguri si cirese (daca mai aveti de unde ca aici s-au cam terminat). La mine ajuta.
Luni merg la doftor sa imi citeasca analizele si va mai spun despre Ca, Mg si Fe.
Pt fetele din Ca: intrebarea mea era daca ne intalnim si noi undeva in Toronto sau imprejurimi .
Tot pt canadience - vedeti ca Nestle are un program de ajutorare a mamicilor - Nestle Baby Program - inscrieti-va (cautati cu google.ca).
Ripley - ti-am trimis un mesaj in legatura cu pisica. Sa il mai trimit o data?
Incerc sa mai postez mesaje poate intru in categoria membrilor cu drepturi depline (suna cam comunist...).
Va pup si va citesc in continuare.
Mariana - Iris13
mandyksch spune:
Abia reusesc sa intru de la serviciu.Pe ultima suta de metri parca s-au aglomerat toate.
Ripley, ce sa-ti spun de cezariana? In ultima luna mi-a zis doctorita ca voi merge saptamanal pentru monitorizare sa vada cum evolueaza bb, si abia atunci se poate lua o decizie cand se va face cezariana.Mi-a mai spus ca va trebui sa fac si niste analize in spital (nu stiu exact ce).De ex. colega mea care a nascut la sf. lui aprilie prin cezariana (stia ca va naste prin cezariana) a stat cateva zile in spital, deci nu au lasat-o pe ultima suta de metri. A mai stat vreo 3 zile in spital inainte de a fi operata. Iti dai seama ca si noi ne-am pus problema celor 60 de km Nici nu vreau sa ma gandesc ca se poate intampla ceva nasol, caci am observat in ultima vreme ca daca ma gandesc la ceva rau se si intampla, stii cum e cu "sa nu vopsesti dracu' pe perete ca iti apare".
Fetelor eu habar n-am ce sa folosesc pt. invelit bb. Am o lenjerie de pat f. faina cu ursuleti (pilota + perna, dar perna e ca si cum nu ar fi, atat de subtire este ) si niste paturici. Nu stiu cum e mai bine, dar daca tot raman in maternitate o sa am timp sa ma documentez
Hai ca dispar...adica mai am de lucru, acasa sotu' trudeste caci au venit cu restul mobilierului, va dati seama ce ma asteapta acasa, , cred ca raman si fara Internet pe week-end pana ce ne reorganizam...din nou.
Mandy, 29+
camelia_daniela spune:
Daniela, eu acum am bagat de sema, tu esti din Buzau si locuiesti si acum in Buzau?! Sau locuiesti in alt oras ?
Pe Oana cu cine ai nascut-o, asta daca ai nascut in Buzau? Intreb pentru ca voiam si eu cateva informatii despre medicii ginecologi din Buzau... eu am ajuns destul de tarziu la dr. Paun, despre care nu pot spune decat ca este un om extraordinar ... pana acum! Vom vedea la final !
Nu-i graba sa-mi raspunzi... oricum merci in avans!
Camelia
Varsta bebelacului:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20723;29/st/20051231/dt/7/k/07fe/preg.png
camelia_daniela spune:
Daniela, abia acum am vazut si eu pozele tale si mi-am dat seama ca te stiu din vedere. De fapt mi-am dat seama ca si pe sotul tau il stiu - in urma cu vreo trei ani (2001-2002 nu mai stiu exact)am fost colegi o scurta perioada de timp la Filatura.
Mai vorbim ...
Fetelor, eu cred ca ma voi retrage, pentru ca m-a busit un somn de nu mai vad bine nici tastatura... In week-end nu stiu daca voi reusi sa mai intru pe net de acasa (cu dial-up e mai greut!)
Oricum va urez week-end placut!
Pupici,
Camelia
Varsta bebelacului:
cristinamh spune:
si noi pe-aici... cu forte proapete ca am reusit sa dorm la pranz pe saturate... nu stiu ce-a fost cu copilul meu, dar a stat cuminte langa mine si a dormit fara sa ma trezeasca! nu de alta, dar eram chiauna, sculata la 6...plecata cu burta goala la analize...
una peste alta, am venit tare vesela de la intzepat. tanti care imi lua sange ma intreaba in cate luni sunt... "vaaai, da' aveti burtica mare! sunt 2"?? cand i-am zis ca e unul... a inceput sa rada, ca o fac elefantel. pai da' as vrea eu! ca ultima data era pisoi mic. acum te pomenesti ca am elefantica acolo.
of, daca ar veni o data ziua de 7, ca nu mai am rabdare deloc
despre paturici si pilote nu dam sfaturi, doar povestim ce-am patit noi.
pernuta... abia acum are, una mica... pui de perna...
avem si plapumioara, de-aia cum era pe vremea noastra, si pilota, si paturica, si pled tricotat, si sac de dormit. dar copilul meu nu sta sub nici o forma invelit. si acum doarme fara. il imbrac un pic mai gros si-l las in pace. daca simte ceva peste el se trezeste si plange daca i se infasoara cumva picioarele in incercarile lui disperate de a evada.
nu am inteles niciodata cum un copil de 2 saptamani poate da atat de abitir din picioare sa se dezveleasca, si nici cum isi scoate sosetele din picioare. si totusi, andrei asta facea. astept cu interes sa vad sora-sa de ce e in stare.
si... asa, la spartul targului, am vazut si eu pozele de la intalnire. asta pt ca i s-a facut mila dienutzei si mi-a zis pe YM unde le gasesc, ca aveam orbu gainii!!! mi-au placut enorm cele comparative, desi mergea una gen "fetele de la capalna", sa se vada toate burticile. e mortala si cea in care dienutza e cu burtica goala si lavi probabil arata masura de la pantaloni . si eu care am stat acasa.
Cristina 26+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
Ina869 spune:
Fetelor, am o problema ( nu stiu daca sa rad sau sa ma ingrijorez!) de vreo doua zile am observat ca imi place mirosul de benzina, gaz, mirosul de hartie tiparita..tot felul de mirosuri din astea ciudate. Ii spuneam aseara sotului meu ca de abia acum ii inteleg pe bietii aurolaci, pe drogati...nu am luat niciodata droguri si nici macar ptr. amuzament nu as incerca, le las altora onoarea...deci, habar nu am cum de m-au apucat astfel de ciudatenii tocmai acum? am mai cititi eu pe undeva ca sint gravidute carora le place sa manince creta ( lipsa de ca) caramida, sau mai stiu eu ce ciudatenii si mi-am spus atunci in gind " Doamne,ajuta-le!" si uite-ma si pe mine acum cu mirosurile mele ...ce sa fie? organismul meu imi sugereaza ca am o lipsa de combustibil? Ma si imaginez deja cu sticla de gaz dupa mine din care trag cu naduf ca sa-mi astimpar "poftele"
Voi ce credeti ca ar putea fi, deja sint disperata !!!
Va sscriu mai tarziu, trebuie sa va ajung din urma, v-am citit dar zilele astea am avut o tona de munca + am fost aglomerata cu pregatirile ptr. bb shower.
Pupici,
Ina si fluturasa 25+
Virsta puisorului meu:
http://tickers.baby-gaga.com/p/boa336pp_.png
http://community.webshots.com/user/ina869
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)
Ina869 spune:
Denisa ramasesem datoare cu niste raspunsuri; am vazut in mai multe locuri dulapioare, nu ma duc la toys r us sa iau jucarii fiindca acolo sint scumpe, am vazut jucarii asemanatoare la alte magazine, mult mai ieftine. Sint genul care cauta la n magazine, imi place calitatea nu calitatea si aleg ceea ce cred ca-i mai bun. Cind este vorba de copil, nu ma uit bani, dar daca gasesc acelasi produs la un pret mai mic il cumpar si cu restul de bani prefer sa mai cumpar ceva.
Ripley eu aveam de gind sa-mi iau o masuta de schimbat bebelina dar prietenele mi-au spus ca nu-i utila, asa ca am recurs la ideea cu dulapiorul. La noi se gasesc saltelute speciala pe care le cumperi si le pui peste dulapior, la preturi f. accesibile.
Alina mai ai putin si intri in c/o ce bine, o sa poti sta acasa sa te relaxezi; cred ca de abia astepti!
Mirela ti-am trimis mail cu pozele;sper ca l-ai primit. Multumesc mult de tot.
In legatura cu petrecerea, da, de abia astept!
Coralia felicitari ptr.nepotica, sa va traiasca, sa fie sanatoasa !
Alexandrina lasa, nu-mi fac griji in ceea ce te priveste, o sa arati bine si dupa nastere si ai sa pierzi kg. acumulate fiindca asa este conformatia ta, esti slabutza.
In ceea ce priveste bb shower-ul meu, va fi gazduit de o prietena, ei se muta in septembrie intr-o casa mai mare si mi-a spus ca,daca tot are aproape tot adunat de prin casa si este loc, de ca sa mai facem deranj in alta parte?; asa ca si-a pus casa la bataie.
Asa cum spunea si Biculina, se obisnuieste ca fiecare invitat sa aduca cite ceva de mincare, desert, etc. dar in grupul nostru este diferit, de obicei gravidutza, nasa si citeva prietene se ocupa de tot.
In cazul meu, stiind ca-i perioada de vara - lumea merge in concedii, majoritatea prietenilor nostri isi renoveaza casele, se muta, sint ocupati- nu am vrut sa solicit ajutor ,am considerat ca ma pot descurca singura, asa ca mi-am pregatit totul; mi-am comandat diferite aperitive,deserturi de la o cofetarie romaneasca, am cautat sa asortez farfuriile, tacamurile, servetelele, paharele , baloanele -toate pe aceeasi nuanta de roz- am confectionat mici cadouri ptr. toate invitatele ( in niste saculeti roz am pus niste flori mirositoare care se atirna in dulapul cu haine, emana un miros placut,de proaspat si am adaugat o eticheta cu o bebelina scumpa pe care am scris “Rachel’s baby shower, 28 August 2005) am cumparat cadouri ptr. jocurile care se vor premia( manusi din material, ptr. bucatarie , sortulete ptr. bucatarie, casetute ptr. bijuterii, produse cosmetice,lumanarele, suporturi ptr. pahare,etc.).
Simbata dimineata ma voi duce cu prietena mea sa cumparam fructe si legume proaspete, seara voi face oua umplute, salata de vinete, salata de ton, iar duminica dimineata ma voi duce la ea impreuna cu alte prietene sa aranjam totul pe tavi, sa punem baloanele, sa facem ultimele pregatiri.
Petrecerea incepe la ora doua si am peste 30 de invitate.
Am pregatit totul cu multa dragoste, sarbatorim venirea pe lume a Rachelinei–bebelinei si ptr. mine (care astept asta de ani de zile) aceasta zi este cu totul speciala, de aceea am pus atit de mult suflet si am fost atenta la fiecare detaliu ( in general, nu trebuie sa fie chiar asa, dar eu, din prea mult entuziasm, am exagerat si cei din jur au vazut ca nu ma pot opri).
Xandra la mine bebelina se linisteste intotdeauna daca stau pe partea stinga iar cind stau pe spate ( doar seara, ca vreau sa “ma joc” cu ea) incepe sa se agite tare.
Gabi felicitari ptr. baietel; sa creasca mare, sanatos si frumusel!
Iris bine ai sosit printre noi!tu stai chiar in Toronto sau prin imprejurimi? Da, mi-ar placea sa ne cunoastem!
Deocamdata programul meu este super aglomerat la sf.de sapt;sapt. asta am bb shower, sapt.viitoare mergem la cabana de long weekend, iar in urmatoarele doua simbete voi incepe un curs prenatal de la 9-4 dar cu siguranta ca pina vom naste ne putem cunoaste.
Iti tin pumnii ptr. luni, sa vii cu vesti bune! In cite saptamani esti si stii ce este bebe? ( fetitza sau baietzel)
Coralia esti o forta cu pregatirile tale ptr. iarna, bravo tie !
Fetelor, va pupicesc pe toate,
Ina & fluturasa cea cumintica si dulce 25+
Virsta puisorului meu:
http://tickers.baby-gaga.com/p/boa336pp_.png
http://community.webshots.com/user/ina869
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)