Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(38)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

buna, fetelor :)
vreau si io intalneala, shopping sau macar cascat gura pe la magazine etc. doar maine o sa am o zi plina. in alta zi, oricand. daca va hotarati, spuneti-mi si mie ;)))
lavi, concediu placut. sa ai parte de odihna.
ooof, si eu tre sa trec pe la servici si pe la medicu de familie... sa-mi dea prenatalu ala.
lavi02, interesanta chestia cu masina de facut paine... pe unde se gaseste, ca eu n-am vazut. si e tentanta ideea sa am paine homemade. ca am o fixatie cu ce baga astia prin paine. si eu aruncam la paine din cauza ca se facea sfarog sau capata un miros nasol, da' acu' o tin in congelator si mai merge.
credeam ca numai eu sunt defecta si nu fac prajeli din cauza de lene + miros + sila sa spal tigaia... ca la mine cand se-ntampla evenimentul, tre sa le spal pe toate astea si hainele de pe mine, si pe mine - cand aveam parul lung era groaznic... eu in general gatesc chestii fara miros.
la salate pun ulei de masline, ca mi se pare mai bun la gust.
ina, frumos la petrecere, sa va bucurati de cadouri, si tu si bebelina :)
va las,
multi pupici la toate
c & bbandrei 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

cristina, ce intelegi prin scutece clasice??? adica copil infasat??
iris n-o sa fie sarmaluta, o sa aiba costumas cu pantalonasi.

Cristina 26+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Lavi02, chiar comoara esti, mersi din suflet pt precizari si sfaturi, am si dat copy+paste intr-un doc, pana imi intra in cap/ma obisnuiesc cu marimile. Nu avem magazin z, avem vreo 3-4 magazine mai calumea pt copii, de maine incep colindatul de testare.
Nu am sa cumpar decat bumbac, si am noroc ca imediat disting x% de altceva in material, pt ca eu nu suport plasticul, in plus, sunt sigura ca e cel mai indicat pentru copil.
Buluci, eu stiu ca se imbraca direct cu imbracaminte normala si i se aplica pampers, dar fiecare cum considera. Bucura-te ca sunteti bine tu si bebe, da-i naibii de bani :)
Cta despre faza cu cerceii, si eu vreau sa aiba din prima, nu voi fi de fata cand i se pun, insa eu am avut de mica si mi se pare cochet. Poate dc as sti ca se chinuie tare sau nu uita durerea, sau eu nu as avea, as gandi si eu altfel.
Iris, dc spui ca ai asa pb cu parul de pisica si asa te-a sfatuit veterinarul, atunci tunde pisica, ca-i creste parul la loc in cateva luni. Ce nu imi place mie din ce ai scris este faza cu "nebunatica", ai mare grija dc e nabadaioasa sau zgarie, ca e periculos pt copil, sunt fte geloase dc sunt genul si pot face urat. Eu am noroc ca motanul meu e fte bland cu copiii, testat pe nepotii mei care l-au tras si il trag de ochi si urechi iar el se tranteste la mangaiat, nu are tendinta sa sara la ei. Insa tot am sa supravehgez fte atent ce se intampla cand vor interactiona, insa asa cum am spus mult-mult mai incolo.
Mandy, bravo tie ca ai luptat pt. si ti-ai castigat dreptul, asa este firesc, sa respecte legea. Ma bucur ca scapi de job, ideal ar fi sa pui asa toate la punct incat sa nu te tot frece cu telefoanele la cap si dupa ce intri in CO, sa nu se invete prost, mai ales ca tu esti om de baza acolo si va fi ceva aiureala pana isi revin. Dar fte bine, e dreptul nostru sa avem grija de copiii nostri. Drept de care eu nu beneficiez, ca si de legile noastre de care nu beneficiez. Dar nu am de gand sa-mi mananc nervii dand in judecata fortele de munca, sa-si bage banii mei pe gat dc le trebuiesc asa mult.

Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Scuze c-am ocupat dublu loc cu mesajul meu, nu pricep de ce s-a postat de 2 ori si la asa interval mare de timp.

Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Fetelor zau ca sunteti niste dragute. A venit socrul meu acasa (e in Buc pt o saptamana, are un curs) si m-am mai luat un pic cu altele. Apoi a venit sotul meu care e si el afectat dar am mai incercat sa discutam si altceva. L-am vazut ca se plimba agitat prin camera - si i-am zis sa se plimbe in alta parte ca imi creste starea de stres. Saracul'

Asta-i viata, lucrurile astea apar brusc, cand nu te astepti si te lovesc... drept in moalele capului. Dar nici nu putem sa stam tot timpul cu frica in spate ca se poate intampla ceva nasol la fiecare pas. Iar acum e firesc sa fiu afectata, nu as fi om normal daca n-as fi.

Mie imi tot fuge mintea la chestia asta. cand veneam de la scoala m-am dat jos din metrou cu o statie mai repede, cand m-am vazut jos nu mi-era clar unde sunt... eram la Unirii si credeam ca sunt la Eroilor. Si ma uitam eu in urma metroului si ma miram ca pleaca mai departe. Eu faceam drumul Politehnica -> Timpuri noi (pt bucurestence). Asa ca eram atat de absenta incat m-am dat jos la Unirii crezand ca sunt la Eroilor. Nasol. Uitasem ca am schimbat deja.

Acum am sunat la soacra-mea (Silvia e la ea), am mai vorbit si cu Silvia care e draguta de nu mai poate - puiul meu. E firesc sa fiu afectata dar trebuie sa ma gandesc mai mult la bebicii mei si la treburile mele concrete, de fiecare zi.

Vineri vin Silvia si cu bunica-sa la Bucuresti, Silvia ramane peste we acasa si va decide ea daca mai merge si saptaman viitoare intr-o escapada la bunici. Vineri mergem la o nunta... joi ne-a invitat un coleg de-al lui Virgil la ziua lui.... va trebui sa mergem desi nu-mi arde in clipa de fata.

Asa ca we asta nu prea sunt disponibila pentru intalniri.
Iar la cumparaturi de bebe nu prea vreau sa merg pentru ca daca merg sigur cumpar hainite ca ma tenteaza si zau ca nu e cazul, are destule. Ii trebuie doar costumel de iarna - dar inca nu s-au umplut magazinele de asa ceva, paturici, saltea si cosmeticale pe care le iau in principal din Carrefour. Zau ca nu vreau sa mai dau banii pe chestii care nu-mi trebuie de fapt! Plus un port-bebe, o pompa de muls... pe care tot din Carrefour probabil le iau.

Corap despre masina de facut paine gasesti multiple subiecte la forumul La bucatarie. Eu am una Melissa, costa cam 3 milioane in Carrefour, sunt de mai multe tipuri dar n-am apucat sa fac un studiu de piata pt ca mi-a luat-o sotul meu de ziua mea - a fost o surpriza.

E usor de folosit, pui ingredientele, peste 3 ore - 3.40 ai painea (depinde de program), poti sa o programezi si sa-ti fie painea gata la o anumita ora (de ex dimineata), iar de spalat e f usor pt ca cuva este dintr-un fel de teflon si nu se lipeste de ea cine stie ce.

Poti sa faci mai multe variante de paine, eu sunt cam lipsita de imaginatie in bucatarie si odata ce am gasit o varianta care imi iese bine, tot pe aia pedalez.

Ce e nasol la Melissa asta: nu e f "profesionista" instructiunile sunt in germana, engleza si o gramada de limbi. Alea din gramada de limbi printre care si romana sunt toate traduse din engleza, iar varianta in germana are alte retete, consideratii generale despre ingredientele de principiu la o paine, etc. Cum eu nu stiu nemteasca nu pot decat sa deduc pe baza cunostintelor mele de engleza si a celor 3-4 elemente de germana pe care le am. Iar instructiunile in romana sunt traduse prost: de exemplu ora 10PM in engleza e tradusa ca ora 20.00 daca va puteti inchipui asa ceva.

Daca chiar vrei sa-ti cumperi iti recomand sa faci un studiu de piata mai serios, nici nu stiu cat costa masinile de la alte firme. Exista si Moulinex si altele.

Plus ca in instructiuni scrie sa folosesti drojdie uscata dar eu pun proaspata si creste absolut OK. Cea uscata mai contine si E-uri, asa ca ce-am avut si ce-am pierdut! Numai ca trebuie sa pui 1/2 din 25g la 450 g faina cat pui in masina si nu 25g drojdie/500g faina cat scrie pe cubuletul de drojdie. Dar asta intra deja la hint-uri & tips & tricks pe care le dau din mica mea experienta doar daca intereseaza pe cineva.

Din faina alba + faina integrala de grau (de la Plafar= magazin de naturiste)+sare+drojdie+apa iese o paine foarte buna.

Ca dezavantaje: e un obiect in plus in bucataria ta si oarecum o grija in plus: sa nu uiti sa faci painea (de cumparat se cumpara mai repede, de facut dureaza 3 ore), sa ai in casa drojdie, faina, etc. dar noi ne-am obisnuit si nu ni se pare o corvoada.

Of! Si nici nu poti sa nu investesti sufleteste in oamenii din jurul tau numai pentru ca la un moment dat s-ar putea sa dispara!

Cristina din Baku eu o imbrac in pampers + hainite din prima zi cand o aduc acasa. Practic de la externare. In spitalul in care nasc eu ii tin pe copii cu pampers si infasati in scutece de panza. Dar si ei recomanda ca acasa sa-i pui pantalonei = hainite.

M-am mai uitat in revista Mami, intr-un loc zice ca la 28 de saptamani e normal sa ai 8-9 kg in plus. Deci nu suntem noi suntem numai socate de chestia asta. Oricum corpul tinde sa depuna - grasimea de lactatie. Pana la urma dam noi jos!

Va pupic. Si imi cer iertare ca v-am intunecat cat de putin ziua asta cu problema mea.
Lavi02 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Ina, Rachel e norocoasa ca are o mama ca tine...Ma bucur ca ti-a iesit baby shower-ul asa frumos.
Eu dupa ce ma ingrijoram ca o sa am prea multe, acum cred ca ma pomenesc cu nici unul. Prietena mea americanca in care imi puneam speranta nu a scos pina acum nici un cuvint. A spus alta ca-mi face, dar ea n-are copii si nu vrea sa fie prea tare deranjata, deci nu prea ma simt in largul meu. O sa mai vedem. Iar prietena mea romanca care a vrut sa-mi faca unul acum o luna dar eu am zis ca-i prea devreme, a plecat in Romania pina aproape de due date-ul meu si altcineva nu cred ca se mai gindeste sa-mi faca....
Dar si fara baby shower, sint cam exasperata ca iar am primit lucruri de bebe si nu am am unde sa le pun. Daca nu ne mutam odata o sa calcam in casa asta ca intr-un labirint.
Pentru fetele din Ro, daca vreti sa importati obieciul asta nemaipomenit, cred ca numai data viitoare cind veti avea o prietena care naste o sa puteti. Daca incepeti voi, o sa se extinda obiceiul. Abia astept sa aud ca datorita DC-ului, niste oameni traiesc mai fericiti.

Nu mai am timp sa citesc tot, asa ca imi pare rau ca nu raspund punctual.

Eu am banuiala ca BB s-a intors, dar nu sint sigura. O sa intreb si pe la mamicile de sept.-oct, care-s mai "mari" ca mine. Devreme ce pina acum o simteam in stinga si citeodata in dreapta, azi (cind e deosebit de activa dupa moleseala de ieri) bate toba in partea de sus a uterului, adica cam pe linia sernului, dar fireste mult mai jos.
Ce zic mamicile de-a doua oara? Sa se fi intors BB?

Numai bine tuturor.

DPN 31.10.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Bine ai mai trecut pe la noi Amparo-gemanoasa si ne bucuram ca tu si bb-ii sinteti bine, sanatosi.
Cristina frumoasa burticutza ta!
Corap bine ca vizita socrilor tai a fost de scurta durata...eu mai am de asteptat doua zile si doua luni...; faza cu liftul este de-a dreptul suparatoare, aia chiar nu au de gind sa faca nimic? Aglomerat si programul tau, am observat ca fetele care stau pe-acasa sint mai ocupate decit atunci cind erau la servici, cam asa se intimpla de obicei…
Coralia nu mi-a fost deloc greu, a fost chiar placut. In plus, am avut o armata de prietene care m-au ajutat, asa ca nu ma pot plinge.
Mirela Anca,esti bine?
Alina,multumesc mult;casa unde am facut bb shower nu este a mea, ci a unei prietene care se muta in curind si mi-a sugerat ca ar fi bine sa tinem petrecerea la ea fiindca tot si-a strins cam tot de prin casa.
Cristina, Lavi02 si mie imi place dulapiorul (continutul lui) si de abia astept sa o imbrac cu lucrusoarele; Rachel este stapina sufletului meu inca de cind am cunoscut-o, si va fi si si a dulapiorului(lor) si a lui tati si ne va domina pe toti.. sintem topiti dupa ea.
Lavi02 imi pare rau de vestea tulburatoare pe care ai primit-o, tin pumnii ptr. un final fericit .
Mi-a placut descrierea despre mama ta,ce bine ca tu gindesti pozitiv si in loc sa-ti otravesti sufletul cu amintirile dureroase le aduci la suprafata pe cele placute si frumoase…bravo, ca o leoaica luptatoare care, in ciuda tuturor obstacolelor, merge mai departe.
Mandy succes pe ultima suta de metri la servici, saptamina asta sa treaca repede ptr. tine!
Bic esti o dulce, dar eu ma simt cea norocoasa avind-o pe Rachel in curind.
In ceea ce priveste bb shower-ul tau,stiu ca se pot face si dupa ce se naste bebe, nu poti sa le convoci la o "sedinta generala" pe prietenele tale atunci cind sint disponibile si sa vorbiti despre asta? Eu am fost la bb shower-ul unei canadience dupa ce a nascut
(este adevarat,a nascut la 7 luni si nimeni nu se astepta..).
Fetelor, multumesc ptr. aprecierile vis-a- vis de bb shower, nu pot lua credit ptr. tot fiindca au fost si nepretuitele prietene care m-au ajutat; va doresc sa primiti si voi multe, multe lucrusoare frumoase si utile ptr. bb, sa va bucurati de ele.
Eu inca nu am depasit faza cu mirosurile ciudate dar mai nou, de vreo citeva zile am si gustul acela metalic de la inceput de sarcina...acum stau si ma intreb la ce sa ma mai astept...hihihi

Va pupicesc
Ina & fluturasa 26+

Virsta puisorului meu:
http://tickers.baby-gaga.com/p/boa336pp_.png

http://community.webshots.com/user/ina869

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Aoleooo, Ina, acum ma uit mai atenta la pozele tale de la babyshower si ma uimesc ca sint exact aceleasi produse care se gasesc si pe aici: bouncer-ul, cadita, acel gymt toate FisherPrice.

DPN 31.10.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Hello!
Fetelor am fost si noi la eco ieri..si dupa indelungi cautari si studii dr si-a dat verdictul..este FETITZAAA,asa ca va rog daca se poate sa ma treceti si pe mine cu un carucior roz si numele Andra Elena.Masuratorile le-a facut imediat,a zis ca este in grafic cu ele si in final cand am intrabat-o ce este s-a tot uitat..pentru inceput a zis ca sta iar cu spatele dar dupa vreo 10-15 min de cautari s-a intors din proprie initiativa si ne-a aratat ce este draga mamii.
Sunt foarte bucuroasa,sotul era convins ca o sa fie baietel nu m-a crezut nici o clipa cand ii spuneam ca simt eu ca-i fetitza,dar acum e si el fericit alaturi de mine si ne punem pe cumparat chestii roz
Va pup.

Varsta bebelica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Este prea devreme sa se intoarca bb in burtica. Cand coboara burta cu o palma sub cosul pieptului sa fiti pregatite, se apropie, nu este o regula. La fetita am fost de am facut niste analize de secretie si acasa am gasit ceva gelatinos pe chiloti...am intrebat dr. si a spus ca nui problema daca nu-i mare sau nu apare nimic.... dupa aproape 1-2 saptamani am primit o lovitura (nu-i placea sa stau pe stanga si m-a lovit) de am crezut ca nasc si ii ies picioarele afara. S-a rupt apa si am nascut cu 3 saptamani mai repede decat normal. Acum nu mai vreau sa fac nici un test inainte sa nu-mi mai rupa dopul sau sa mai patesc altceva.
Sarcina usoara si nu mai fiti stresate ca nu nasteti asa de devreme.

Paulacu Paul 21+ siAlexandra

Mergi la inceput