Cauterizarea ranilor pe col uterin
Raspunsuri - Pagina 2
bia spune:
Trebuie sa faci testul papanicolau ca sa ai o situatie clara;nu este obligatoriu sa faci cauterizare,se pot trata anumite rani si cu ovule,cum a mai raspuns cineva mai devreme.Doctorul meu a spus ca o rana pe col cauterizata poate ascunde un cancer de col(daca acesta apare la un moment dat,faptul ca este cauterizata nu confera o siguranta in plus,ci dimpotriva),in schimb daca se trateaza,deci nu se intervine chirurgical,este mai usor de depistat orice posibila afectiune,intr-un stadiu de inceput.Deci,ca sa ma exprim mai pe inteles,sub rana cauterizata se pot forma celule canceroase,nedepistabile in faza incipienta;adica nu este obligatoriu sa apara celule canceroase,dar daca se intampla asta,cauterizarea impiedica diagnosticarea precoce, atat de importanta in aceasta boala.Eu,dupa 3 luni de tratament m-am vindecat,fara a fi nevoie de cauterizare,bineinteles ca mi-am facut si testul papanicolau,pe care o sa-l repet anual.
tumpi spune:
Eu una am facut inainte de cauterizare si colposcopie si Papanicolau.
Este posibil ca aceasta problema sa se rezolve si in alt mod, dar daca tot colul,cum a fost si situatia mea, este afectat ctunci nu cred ca se poate remedia decat prin cauterizare.
Se spune ca mai mult femeile care au nascut pot avea o astfel de rana, eu una nu am nascut , aveam doar un chiuretaj si tot m-am pricopsit cu ditamai rana.
Aceasta interventie nu doare si nu necesita o anestezie, eu nu-mi aduc aminte sa fi facut anestezie(au trecut 6 ani de atunci) stiu doar ca dupa aproximativ 7-8 min. incepusera sa-mi tremure picioarele si simteam mirosul de carne incinsa.
Acum totul este ok si astept sa termin tratamentul ca apoi sa ma pun pe treaba ca sa vina bb.
Sfatul meu este sa mai consulti un doctor sa vezi daca are aceeasi parere.
Bafta
Ioana
korinna spune:
Eu am facut cauterizarea anul trecut.Dupa ce am trecut printr-o mare incaercare ..o doc care-mi spusese ca se parea ca chiar am cancer....apoi am schimbat medicul..am facut cauterizarea in 4 sapt s-a vindecat.Nu mi-a facut nici un felde anesetzie si nici nu m-a durut deloc.la o perioada am facut papanicolau iar..tip2..deci ok...si de atunci am mai repetat de inca 2 ori..nu am nimik.
Si acum sunt in luna a 7a..deci ram,ai si dupa cauterizare...
NUMAI NU STA!!!DU-TE SI CAUTERIZEAZ-O OADATA..CA NIMIK NU-I MAI SIGUR DECAT CAUTERIZAREA...
KORINA & BB STEFAN
Adi spune:
Buna!
Dupa colposcopie si Papanicolau mi s-a diagnosticat si mie o rana pe col. Doctorita care ma urmarea atunci mi-a spus ca doar in Ro sare toata lumea sa cauterizeze pentru un ban in plus de la pacient. A zis ca prin alte parti se incearca vindecarea prin tratament. Prin urmare mi-a prescris tratament cu ovule. Dupa vreo trei scheme de tratament a spus ca nu se vede nici o modificare si sa ma programez la cauterizare.
Inainte de a recurge la cauterizare m-am gandit sa mai caut sa vad alte persoane ce au facut in aceasta situatie. Prin urmare am citit o multime de variante de tratament pe site-ul Formulei As si am ales un tratament strict naturist pe care l-am urmat fara stirea dr care nu ar fi avut oricum incredere in el. Nu am avut curaj sa ma duc la control decat dupa 3 luni de tratament cand doctorita m-a declarat vindecata.
Asa ca s-a putut si altfel.
Numai bine, Adina.
Daca intereseaza pe cineva tratamentul:
- 40-50 picaturi/zi tinctura de propolis
- proposept 4-6 tablete/zi
tratament local
- ovule pe baza de propolis Miprosept (am folosit supozitoare singura diferenta fiind doar forma)
- spalaturi ceai de galbenele
Trebuia sa ma ung si cu Propoderm dar nu am reusit performanta.
Pentru cine nu are alergie la propolis mi se pare un tratament simplu si cu sanse de reusita.
V-am pupat si sa fim sanatoase!
korinna spune:
Tratamentul propus de Adi..eu l-am urmat dupa cauterizare pt ca sa fiu sigura ca nu o sa mai am probleme....eu m-am dat si cu propoderm..si eu tot din formula-as l-am luat...
mai..nu stiu ce sa zic..de la caz la caz...dar cel mai sigur e sa te cauterizezi....pt ca inchide pur si simplu rana si nici nu doare.
Alegerea e a ta
KORINA & BB STEFAN
silvvi spune:
Am facut col erodat adica o rana destul de urata la varsta de 19 ani. Dupa test PN si mai multe cercetari, mi s-a facut caterizarea.
De atunci am ramas insarcinata fara nici o problema (am un copil programat, si sunt insarcintata acum "by surprise". O prietena de a mea diagnosticata cu aceasta rana si insarcinata i s-a recomandat un avort terapeutic pentru ca este o sarcina cu risc cu o astfel de rana pe col.
Da si acum am 28 de ani si nu am mai facut nici o rana.
Silvia
cam spune:
quote:
Originally posted by korinna
Tratamentul propus de Adi..eu l-am urmat dupa cauterizare pt ca sa fiu sigura ca nu o sa mai am probleme....eu m-am dat si cu propoderm..si eu tot din formula-as l-am luat...
mai..nu stiu ce sa zic..de la caz la caz...dar cel mai sigur e sa te cauterizezi....pt ca inchide pur si simplu rana si nici nu doare.
Alegerea e a ta
KORINA & BB STEFAN
Deci tratamentul naturist l-ai facut dupa cauterizare, ti-a spus cineva sau ai facut-o din proprie initiativa ? Te intreb pentru ca si eu am facut o cauterizare acum trei saptamani, perioada in care m-am dus de doua ori la pansat in fiecare saptamana. Din spusele asistentei rana arata "binisor", exprimare care m-a cam pus pe ganduri. Drept urmare pe 17 martie am sa ma duc la doctor.
vio_m spune:
Am facut si eu o cauterizare pe col in decembrie, o rana mica mi s-a spus , am revenit la control dupa sase saptamani, moment in care mi s-a spus ca trebuie sa fac retus ,o mica zona care probabil nu a fost cauterizata , a trebuit sa mai suport o data acesasta cauterizare fara nici un fel de anestezie si de data asta, am refacut tratamentul - pansamente si ovule trofice, dupa care am revenit la 8 saptamani la control si culmea! nu s-a vindecat. Poate imi poate sune cineva de ce? pentru ca doctora la care am fost nu mi-a putut spune exact de ce , doar ca am o secretie f urata si ca poate acesta este motivul pentru care nu s-a vindecat cauterizarea urmez un tratament cu ovule si niste medicamente ... daca nici asa nu se vindeca trebuie extirpata zona cauterizata , nu mai inteleg nimic ....poate voi fetelor stiti ceva
speranta spune:
Adi,cat timp ai facut tratamentul cu produse apicole?spalaturile cu ceai de galbenele le faceai in fiecare seara?
gio spune:
Eu am facut 2 cauterizari: o data la o dr care nu mi-a explicat mai nimic, doar ca am o rana si mi-a facut o chestie sf, cu un fel de foehn. Nu mirosea a carne incinsa (cum am aflat dupa ca trebuie), nu s-a uitat sa vada ce facea. Asa ca am ramas cu probleme si a trebuit sa mai fac o cauterizare. De data asta m-am dus la cine trebuie si am fost tratata corespunzator. Inainte de cauterizare se face neaparat colposcopie, pap si daca e cazul, biopsie, pt a vedea de ce matura e rana. Incearca la alt dr, un dr care propune o cauterizare fara analize nu este un profesionist, si poti pati ce am patit eu prima data. In Buc e un centru (Pt Diagnosticul si depistarea cancerului genito-mamar) care se ocupa in special de rani pe col si probleme de genul asta si dr de acolo sunt pregatiti in strainatate si sunt cei mai tari. Acolo e gratis totul dar trebuie sa ai trimitere de la dr de familie si sa te programezi din timp cu ~ 2 luni inainte. Se merita, oricum, pt ca sunt profesionisti. Iar dr de acolo lucreaza si la Medsana si la Sanador (Dinca si Tarlea). Centrul e pe langa mag Muzica.
Eu am ramas insarcinata dupa cauterizare, dar colul mi s-a scurtat (e una dintre posibilele complicatii), dar oricum daca nu tratezi rana e si mai rau. Ovulele si tratamentele naturiste merg in cazurile usoare, deci oricum trebuie sa faci pap si colposcopie. Dr iti recomanda ovule si ceaiuri daca e cazul. Bafta!