despre cerclaj.......
Salutari la toata lumea. Am si eu mare nevoie de ajutorul celor care ati trecut prin aceasta experienta. Duminica sunt programata sa-mi fac cerclaj si sunt moarta de frica. Am inteles in mare cam in ce consta operatia dar daca mi-ati putea da mai multe amanunte as fi recunoscatoare......macar sa stiu ce ma asteapta!
Dureaza mult? Cat stai in spital dupa? Cam care ar fi "costurile"( daca a trecut cineva prin asta de curand).
Multumesc din suflet ! Va pup
Madau
si
23+
Raspunsuri
tania-z spune:
Madau nu am trecut prin operatia asta, dar am citit ca este o operatie foarte usoara si ca dureaza 5-10 minute. Se face cu anestezie si nu doare. De ce faci cerclaj, ai colul deschis?
Tania
& www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 24+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
mcm spune:
Buna,
Operatia dureaza 15-30 minute, iti face anestezie (eu am avut totala) si nu simtzi nimic, poti avea contractii dupa dar primesti niste injectii pentru asta si e ok, stai cam 3 zile in spital (pana te interneaza, pana iti fac analizele, pana te restabilesti). Eu am platit 1.500.000 la dr. si 500.000 la anestezist, anul trecut prin mai, la Giulesti.
Eu am stat doua zile in spital pentru ca e o interventie minora. Si mie mi-a fost foarte frica dar pana la urma am constatat ca degeaba.
Cristina si bebe Alexia Maria Uimirea (02.10.2004)
jadi spune:
In aprilie anul acesta am facut si eu un cerclaj pentru un col scurt la Giulesti in saptamina 16 si a durat 15 minute , anestezie totala din care m-am trezit imediat fara stari de somnolenta.
Dupa operatie , am fost mutata in salon in maxim 1 ora si la fiecare 6 ore am facut niste injectii pentru a nu avea contractii ( asta e riscul la cerclaj). Am stat internata 2 zile, ziua cu operatia si a doua zi pina la ora 16.00.
Preturile nu sint stas, cit ai , atita dai...
Bafta multa!
Jadi
33+
iaca_poze
toanca spune:
Buna fetelor.
Pentru simpla mea curiozitate, in ce consta cerclajul?
Te coase sau cum?
SI unde te coase?
Toanca si bebe Matei 19+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/piticel_24/my_photos
jadi spune:
Draga Toanca, te coase ca pe etamina, hehe.
Nicidecum, colul este o chestie care atirna in prelungirea uterului iar in cazul in care este deschis sau prea scurt, la cerclaj trage un pic de el si il leaga ca pe un carnat, nu coase nimic. De unde si expresia "ti-a legat saculetul",
Jadi
33+
iaca_poze
Laura Ioana spune:
Fetelor da' cum e posibil sa va fi facut anestezie totala, ca eu stiu ca nu e voie in timpul sarcinii dacat locala!
Am o prietena careia i s-a facut cerclaj la 16 sapt si i-a facut anestezie locala si a durat cam 10 min.
Laura
10+
Puiutul meu
Gavrilia spune:
Buna!
Am o mare rugaminte la voi, de ma puteti ajuta...cerclajul la cate saptamani se scoate??? Eu am ntrat in 39 de saptamani, am stat in spital aproape o satamana, deoarece copilashul vroia sa iasa, insa dr. nu l-a scos...a zis ca nu e destul de tensionat. Si acum sunt din nou acasa...insa stau cu teama in fiecare zi si noaptea mai ales sa nu mi se intample ceva deoarece eu personal simt o mare tensiune, numai pot sta nici in picioare de durere, chiar daca dr a zis ca e totul ok. Mai stiti astfel de cazuri? cand se scoate normal cerclajul? Va rog daca puteti sa ma ajutati!
Multumesc,
Gabriela
39+
loreen spune:
Gabriela mi-e mi-a scos cerclajul la 39 de saptamani si a doua zi mi-a indus nasterea,asta dupa ce doua saptamani am luat gynipral ca aveam contractii si la fel ca tine nu puteam sta in picioare din cauza durerii provocate de apasarea pe col...Binenteles ca la nastere mi s-a rupt colul din cauza firului si a presiunii de-alungul sarcinii...Acum dupa aproape sase luni e bine,insa refacerea colului a durat cam 2 luni...
Ce sa-ti zic...nastere usoara
Loreen cu Bianca(15.10.96)
si Delia(26.04.05)
cum se joaca Delia
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by Laura Ioana
Fetelor da' cum e posibil sa va fi facut anestezie totala, ca eu stiu ca nu e voie in timpul sarcinii dacat locala!
Am o prietena careia i s-a facut cerclaj la 16 sapt si i-a facut anestezie locala si a durat cam 10 min.
Laura10+
Puiutul meu
Se poate face cu o benzodiazepina intravenos. Nu dauneaza lui bebe (poate doar sa-l pleosteasca si pe el/ea), iar tu dormi de nu stii ce ti se intimpla...
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Monica-Elena spune:
Anul asta in luna 3 am facut cerclaj. Operatia dureaza 15 min si se face cu anestezie generala cu o subst care nuface nici un rau lui bebe.Eu m-am internat cum ar veni azi si am facut cerclajul si maine la ora 12 am plecat acasa. Dupa operatie mi s-a facut perfuzie cu gynipral ptr a evita contractiile si apoi am continuat cu pastilute de gynipral pe tot parcursul sarcinii din cauza contractiilor. Operatia a fost facut la Municipal si costul a fost cat am dat la dr si la anestezist. De scos mi l-a scos in sapt 39 chiar in dimineata in care am nascut prin cezariana colul fiind sters si doar cerclajul il mai tinea pe bebe. Datorita cerclajului sarcina a fost dusa la termen. Nu doare nimic nici chiar cand ti se scoate firul.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos