Nunta in Ardeal
Raspunsuri - Pagina 3
Alinus25 spune:
Nici la noi la nunta nu s-a tinut dansul miresei, nu am auzit niciodata de acest obicei, "Cate bordele, atatea obiceie"
Cat despre nasi, la noi ei au platit tortul, lumanarile, biserica ... si binenteles darul de nunta. Dar asta depinde de posibilitatile fiecaruia. Si apropo, si noi i-am facut nasei un tort, dar binentels unul mai micut.
Pupici
Nunta noastra
BlueEyes spune:
Adevarul este... ca nu prea-i bine sa iesi dintr-un anumit tipar...Adika...daca lumea nu stie de obiceiul asta cu dansul miresei...nu prea are cum sa iasa bine...
De exemplu....pe mine nici meniul nu ma prea incanta cum este la noi....adika...ce rost are shi aperitiv rece shi cald....apoi shi friptura...shi ciorba....shi sarmale sau altceva in loc.... Plus saleuri si prajituri shi tort... Prea multa mancare...nimeni nu mananca atata.... Dar daca restu' asha fac....eu daca fac altfel...o sa zica lumea ca m-am zgarcit
Nunta noastra
Logo
Poze
Iubim sa fim indragostitzi...acesta este adevarul...
Giova spune:
quote:
Originally posted by BlueEyes
Adevarul este... ca nu prea-i bine sa iesi dintr-un anumit tipar...Adika...daca lumea nu stie de obiceiul asta cu dansul miresei...nu prea are cum sa iasa bine...
De exemplu....pe mine nici meniul nu ma prea incanta cum este la noi....adika...ce rost are shi aperitiv rece shi cald....apoi shi friptura...shi ciorba....shi sarmale sau altceva in loc.... Plus saleuri si prajituri shi tort... Prea multa mancare...nimeni nu mananca atata.... Dar daca restu' asha fac....eu daca fac altfel...o sa zica lumea ca m-am zgarcit
Nunta noastra
Logo
Poze
Si mie mi se pare multa mancare, asta a fost si parerea mamei mele, care a fost la o nunta unde vom face noi.Si macarea a fost mult mai multa decat ai scris tu.
Sunt curioasa daca mai pot scoate ceva, ca am vazut ca se face cam mare risipa.
Oamenii ciugulesc putin din fiecare portie si atat.
poze
gio si bb 20+
ooana spune:
Abia acum am vazut subiectul....cu nunti in Ardeal!
Eu fetelor, dupa ce am citit ce ati postat voi m-am hotarat... avand in vedere ca voi pune lanaga fiecare farfurile cate o marturie nu am sa dau nici un pachetel cu prajituri.....si sa comenteze cine-o vrea!
Si sa mai stiti ca la orice nunta la care am fost eu una nu am luat niciodata pachetelul.........pentru ca mi se pare penibil sa ies in fata restaurantului in plina strada cu o sticla cu palinca in mana si cu o cutie cu prajituri! Am fost la nunta, oamenii ne-au cinstit, am mancat si am baut........eu zic ca e destul!
Cu dansul miresei am auzit dar inca nu am vazut niciodata....e interesant!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
Oana & Marius
Wedding Day
BlueEyes spune:
La noi n-am vazut sa dea cineva palinca....sau vin...pt acasa....numai prajituri... De alea o sa dau shi eu...ca sunt convinsa ca o sa vina multi parinti care lasa copiii acasa shi care abia asteapta
Nunta noastra
Logo
Poze
m_monique spune:
Prin zona Tg. Mures se obisniueste sa se fure si pantoful miresei. Acest obicei nu este acelasi lucru cu furatul miresei.
In general copiii fura pantoful miresei.
http://photos.yahoo.com/micumonica
m_monique spune:
Noi la nunta am avut: aperitiv rece, ciorba de vacuta, friptura la tava, porc cu pui., tort de frisca. La cina am avut ceafa de porc la gratar.
BlueEyes spune:
quote:
Originally posted by m_monique
Prin zona Tg. Mures se obisniueste sa se fure si pantoful miresei. Acest obicei nu este acelasi lucru cu furatul miresei.
In general copiii fura pantoful miresei.
La noi o sa fie multi copii....shi ei se dispreaza pe tema furatului papucului....Sigur o sa mi-l fure careva....poate chiar pe amndoi....dar nu ma deranjeaza
Nunta noastra
Logo
Poze
FeliDJ spune:
Intr-adevar chestia cu furtul pantofului ii distreaza pe copii. La nunta noastra de-abia au asteptat momentul si erau foarte mindri ca le-a reusit planul mai ales ca saracul meu sot a trebuit sa plateasca 150 euro sa mi-l rascumpere...dar nu ne-a pasat cind am vazut cit de fericiti imparteau banii (au fost 2).
Cit despre prajituri, noi nu am facut pachete fiindca am dat marturii fiecarui nuntas desi la sfirsitul nuntii am oferit platourile cu prajituri ramase pe mese nuntasilor care se mai aflau in sala.
http://au.pg.photos.yahoo.com/ph/g_fig2002/album?.dir=/6cd6&.src=ph
ooana spune:
....intr-adevar, e misto furatul pantofilor......anul trecut am fost la nunta unei prietene....evident copiii i-au furat ambii pantofi pe care s-a platit mai mult de cat au costat initial pantofii .....a doua zi radeam cu prietena mea de modul in care pantofii isi triplasera valoarea!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
Oana & Marius
Wedding Day