A doua sarcina?!

A doua sarcina?! | Autor: romana_74

Link direct la acest mesaj

Fetelor... am o mare nelamurire, adica mai multe in legatura cu sarcina nr. 2. In toate cartile de specialitate scrie despre femeile primipare... cum si ce are loc in corpul femeii, schimbari, semne prevestitoare nasterii, travaliu, durata, expulzie, durata! Ei bine, despre multipare nu prea scrie mare lucru si as vrea sa stiu mai multe despre travaliu si expulzie in cazul nasterii nr. 2. Oricum, am observat si la medicul meu ginecolog o stare de indeiferenta fata de sarcina nr.2, la sarcina nr. 1 era mai preocupat, ma monitoriza mai atent, desi acum am avut probleme si nu atunci... nu stiu ce sa zic! Poate cer prea mult, dar sunt aproape convinsa ca se trateaza cam cu superficialitate sarcina nr. 2 atat in carti cat si de catre medicul care supravegheaza sarcina. Voi ce ziceti? Hai cele cu experienta... ajutati-ma cu lamuriri!

ROMANA & MATEI(04.07.2003) si bb din burtica( 37 sapt)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Romana eu banuiesc ca indiferenta si lipsa de informatii vine de la faptul ca fiind deja la a doua sarcina stii cam ce si cum se intimpla cu organismul tau. Iti dai seama mai repede cind ceva e in neregula si stii cam cum trebuie sa fie cind toate merg struna. In rest, ce s-a intimplat la prima sarcina se intimpla si la a doua asa ca nu prea au ce informatii in plus sa iti dea. Pe mine ma intereseaza lucruri de genul: nasti mai rapid a doua oara, mai devreme, mai tirziu, etc. Dar stiu ca nu prea exista o regula, depinde de fiecare asa ca...

Anca 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

Anca, practic asta as vrea sa aflu si eu. Medicul meu spune ca daca totul decurge normal si nu sunt probleme, a doua nastere e considerata de catre medicii ginecologi ca fiind cea mai reusita. Dar asta nu il absolva pe medicde alte proceduri pe care la prima sarcina le facea cu multa constiinciozitate... controale mai dese, monitorizarea fatului, deja aveam pe vremea asta 3 monitorizari, iar acum nu am nici una...deci?!
Alta chestie... medicul meu a plecat in vacanta si m-a predat unui alt medic in caz ca se intampla sa nasc pana vine ae. Medicul acela cand m-a vazut, pe hol, nu pe masa sau eco, i-a spus ... e multipara, nu? De unde stia, se poate sa fie alfel burta sau ce? Sunt si eu doar curioasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Fetelor, si pe mine ma intereseaza cum va fi.
Eu nu pot spune ca medicul meu ma trateaza cu superficialitate. Il simt la fel ca si prima data.
Dar poate ca asa e el, mai amabil.

Insa as vrea sa stiu cum e cu travaliul, cu termenul?

Pentru mine sarcina asta, a doua, este mai grea decat prima.
Am greturi, ceea ce la prima nu s-a intamplat.

Daniela (15+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)

ALBUMUL OANEI MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Romana, pe aici e obiceiul ca mergi la o clinica, la un medic care te urmareste pe toata perioada sarcinii, dar atunci cind nasti nasti cu unul din medicii din clinica care e de garda la spital. Asa ca eu am o sansa din 7 sa nasc cu doctorita mea. Daca nu ai avut o situatie speciala pe timpul sarcinii nu prea vad de ce te-ar deranja foarte tare ca nasti cu alt medic. Sper sa nu te supere opinia mea, poate m-am obisnuit eu prea mult cu stilul doctorilor de pe aici...
Si dupa cum spuneam si la mamici de sept-oct. mi-a mai spus cineva azi ca la ea a doua nastere a fost mult mai rapida decit prima (a luat cam jumatate din timp).

Anca 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Referitor la subiectul asta cu a doua sarcina, mi-am dat seama ca nici dr mea nu mi-a mai povestit o groaza de lucruri.

In plus, este in concediu de pe 25 iulie, si nu m-a lasat nici unui coleg de-al ei. Mi-a zis ca daca voi naste sa ma duc la spital, si voi naste cu medicul de garda.

E normal, ce sa mai inveti teoria, daca ai facut deja practica.

pe de alta parte, ma gandesc ca organismul va reactiona mai usor la operatiunea 'nastere' caci a mai trecut prin asta o data.
Dar si noi suntem mai batrane, la mine e diferenta de 5 ani intre sarcini, si mi-a si zis dr sa nu ma astept ca organismul meu sa actioneze la 28 ani la fel ca la 23.

Cristina, 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

ANCA- nu cred ca m-ai inteles bine... nu ma deranjeaza faptul ca m-a lasat la alt medic ci atitudinea doctorilor fata de a doua sarcina. SI de asemenea faptul ca nu prea scrie nimic in carti despre diferente dintre prima si a doua nastere si sarcina.
CGE- la mine diferenta intre nasteri e de 2 ani, iar eu am 29 de ani impliniti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Romana, am observat si eu la a doua sarcina ca medicul a fost mai, hai sa-i zicem "relaxat", dar totusi in garda, nu stiu cum sa explic exact. Adica stia ca eu sunt constienta de anumite lucruri deja si nu trebuie sa-mi explice chiar pas cu pas toate, dar mereu ma intreba daca am nelamuriri, ingrijorari, etc. De fapt eu am fost gravida cu risc, si desi nu era un panicat de felul lui, in momentul in care mi-au aparut contractii la 6 luni, mi-a spus ca-i mai bine sa stau acasa (eu am 50km un drum pana la serviciu cu masina). Si eu am fost la un cabinet cu 4 doctori, dar de obicei ai optiunea in asemenea cabinete sa ceri sa vezi acelasi medic, si de cate ori se putea, ma programam cu acelasi. Doar la nastere era tragere la sorti, care se nimerea sa fie de serviciu in maternitate dintre cei 4. Asta m-am cam deranjat, si-mi faceam chiar probleme, dar din fericire am avut noroc si am nascut cu dr pe care-l preferam.

Din experienta iti spun ca a doua nastere a fost mai rapida. Eu sunt una dintre norocoase la nastere (travaliu + nastere = 2 ore) si ghinioniste la sarcina. Amandoua sarcinile au fost cu risc, cu iminenta de avort. Dar a doua nastere a fost mai usoara. In ciuda faptului ca au ajuns prea tarziu cu epidurala, care nici n-a prins pana la urma, deci am nascut pe "viu", nu pot sa ma plang. Nu a mai fost nevoie de epiziotomie, desi doua-trei copci tot a trebuit sa puna. Mi-am revenit mult mai rapid decat prima data dupa nastere. Intre cei doi copii sunt 8 ani diferenta. Recunosc ca nici eu n-am mai fost asa de tensionata la a doua sarcina, desi stiam ce ma asteapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Laura, multumim pentru incurajari.

Sa ne ajute Dumnezeu ca acum la a doua sarcina totul sa decurga ca la tine, in 2 ore si sa fim sanatosi si bebeii si noi.

Cristina, 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Buna!

Daca mai aveti putintica rabdare am sa va impartasesc din experienta celei de-a doua nasteri. Doctorita mea vrea sa-mi provoace nasterea (naturala) joi, pe 1 septembrie, daca bineinteles nu nasc pana atunci. Voi avea 39 de saptamani si 5 zile si ea a spus ca "s-a copt" si ca trebuie s-o scoatem (plus ca pleaca si din Bucuresti....).

Si eu am aceleasi temeri si nelamuriri ca voi dar sper sa fie bine.

Pupici!

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara din burtica +39 saptamani

Mergi la inceput