Lac Vascular

Lac Vascular | Autor: RuxandraBRS

Link direct la acest mesaj

Salut!

Sunt insarcinata in 14 sapt. La eco ni s-a spus ca placenta este ingrosata, maturata si prezinta un lac vascular ceea ce ne ingrijoreaza f f tare. Am inteles ca acest lac afecteaza oxigenarea si hranirea bebelusului, putand avea consecinte grave. Nu am gasit pe net nimic despre lacuri vasculare si pana mergem la dr imi pierd mintile. Se poate trata in vreun fel? Stie cineva ceva care sa ne lumineze?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirela Anca spune:

Draga Ruxandra la eco facuta la 27 de saptamini mi-au gasit placenta -anterolaterala stinga cu lacuri vasculare si depozite de fibrina situate subchorial.Si eu am intrat in panica .Ce am aflat de la dr.? sarcina trebuie urmarita cu atentie ,eco dese si odihna .Acum am ajuns la 30 de saptamini .Este foarte posibil sa reziste placenta pina in sap 40 si sa-si faca treaba .Lafel de posibil este ca placenta sa nu poata functiona pina la sfirsit ,bb-ul sa ramina mai mic.Eu fac eco la fiecare 2 sap.(Biometrie fetala,placentatie si Fluxuri IR-uri) Copilul are un retard de 3 zile (din saptamina 22).Nu este o tragedie ,diferenta este minora .Nu intra in panica ,nu-i face bine lui bb.Dute la DR si vezi ce-ti spune .Eu nu fac tratament .Succes ,sarcina usoara si bb-u sanatos.
30 sap

Mirela si Cosmin 2 ani si 11 luni
www.cosminalexandru.home.ro" target="_blank">Poze Cosmin
poze burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Buna Ruxandra,

Eu am aceiasi problema ca a ta dar o stiam de la o sarcina anterioara.
Inainte de a ramane insarcinata mi s-a recomandat cu doua luni inainte sa consum "cardioaspirina" care ajuta la fluidizarea sangelui a buna circulatie sanguina si oxigenare .
Acum sunt in saptamana a 4 de sarcina chiar astazi la eco mi s-a spus ca circulatia sangelui este superioara!
Intreaba doctorul tau parerea lui despre CARDIOASPIRINA
sper sa te ajute !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RuxandraBRS spune:

[multumim pentru mesaj si pentru incurajari.
saptamana viitoare mergem la dr
pana atunci ne-a spus sa stam linistiti pentru ca bebe este normal dezvoltat.
Din ce am vb cu dr. nostru, parerea lui este ca la o sarcina asa de avansata ca a voastra retardul de 4 zile este nesemnificativ.
Multa sanatate!

Mergi la inceput