Col scurt

Col scurt | Autor: catutza

Link direct la acest mesaj

Buna! Azi am fost la doctor( am 28 de saptamani) si la control mi-a zis ca am colul scurt. Ce stiti despre asta? Doctorita a zis sa nu mai car , si sa nu mai ridic greutati.De la altcineva am mai auzit ca as putea sa nasc mai usor din cauza asta.Trebuiue sa va mai spun ca am si burta mai jos.A mai avut cineva "problema" asta?catutza

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adlemi spune:

Si eu am trecut prin asta, prin luna a 5-a de sarcina. S-a rezolvat cu un cerclaj(coaserea colului)si a fost o operatie simpla, de nici 5 minute. Cerclajul trebuie desfacut inainte de nastere( in caz ca nasti natural)pentru ca la inceperea contractiilor sa nu se rupa colul. Daca faci cezariana nu trebuie desfacut. Si intr-adevar, se recomanda mult repaus la pat, nu efort, nu carat greutati sau facut treaba grea.
Sarcina usoara in continuare si dusa pana la capat cu succes.

Adlemi si Andrei(24.02.2004)
http://community.webshots.com/user/adlemi105

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

depinde ce intelegi prin "scurt". sotul meu zice: "always ask for a second opinion".
de exemplu, la mine primul medic a zis ca 30 mm este "scurt", iar alti doi mi-au spus ca pot merge si la ski...in concluzie: am schimbat medicul

daca colul tau chiar e scurt, ar trebui sa faci cat mai putin efort posibil, eventual sa stai lungita in pat toata ziua si toata noaptea.

si, cel mai important, sa te informezi. citeste tot ce poti despre optiunile pe care le ai - cerclaj, repaos total la pat, etc.

iti doresc multa sanatate si sarcina la termen,

Chris si Carina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

M-am uitat acum la o ecografie (morfologica,pe care am facut-o pe 6 iunie) atunci nu am vazut,nu am dat importanta,scrie:col 39 mm.Nu stiu daca e bine sau nu.E bine? E mic? Multumesc mult.catutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi3 spune:

Catutza,
Nu cred ca se poate vorbi de un col scurt in cazul tau. Asa am patit-o si eu, dr. mi-a zis ca am colul scurt, aveam 37 mm la 18 sapt. Asa ca am hotarat sa cer o a doua parere, am fost la alt dr. care mi-a zis ca nu se pune problema unui col scurt in cazul meu. Din cate am inteles eu, lungimea maxima a unui col este de 45 mm.
S-a mai scris despre asta la linkul urmator: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54142
Parerea mea e sa mai ceri o alta parere a unui alt medic. Sper ca nu esti la acelasi medic la care am fost si eu, ca atunci inteleg de ce ti-a zis ca ai colul scurt.
Sarcina usoara in continuare!
Anda si bebe Mark 20+

toujours optimiste
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20724;122/st/20060107/dt/8/k/0200/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Nu ai col scurt!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Nu e scurt. Dar de la 6 iunie pana acuma, ar fi avut timp sa se mai scurteze...
Nu face efort, nu cara greutati. Oricum cerclaj nu se mai face la 28 saptamani. E mare sarcina pentru asta. Odihna, repaus de toate felurile, inclusiv . Mie de la 28 saptamani mi-a zis dr. stop si fara sa am colul scurt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Am sa mai merg sa cer parerea si altui dr. Oricum denici nu se pune problema! Sotul meu e foarte dragut si intelege si oricum la amandoi ne e teama sa nu facem o prostie,avem desatul timp apoi.catutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

La mine cand am fost la eco, pe 5 august, colul era de 40mm.
Din ce am citit ce ati scris deja, ar rezulta faptul ca e ok, nu?
Dar, referitor la noua dr. nu ne-a interzis....asa ca in continuare.....fara sa ne abtinem

Toanca si bebe Matei 19+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/piticel_24/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

In 6 iunie, 39 mm era numai bun.
Din 6 iunie pana acum se poate insa sa se fi scurtat.

In principiu sub 30 mm se considera scurt.

Si eu am 28 de saptamani, la mine in 11 iulie era 32 mm masurat ecografic si declarat scurtat la control manual pe 3 august. Nu am voie sa car greutati, sa fac efort, dar nu mi s-a recomanda repaus la pat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rene spune:

quote:
Originally posted by pisoi3

Din cate am inteles eu, lungimea maxima a unui col este de 45 mm.

Nu stiu care e lungimea maxima insa eu spun ca nu e asta. Sunt insarcinata in 25 de saptamani iar la ultimul control de acum 3 saptamani avem colul de 54 mm si nu mi s-a spus ca e anormal :)

Mergi la inceput