Case de lemn

Case de lemn | Autor: andira

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca s-a mai scris despre acest subiect, dar vreau sa va intreb: ce preferati, casele din lemn sau din zidarie?
Stiu ca cele din lemn sunt cu aproape 40% mai ieftine, se ridica in max 4 saptamani, dar nu stiu daca au multe dezavantaje (izolatie fonica, rezistenta etc).
Voi ce stiti? Cei care aveti casa din lemn, sunteti multumiti de ea?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cait spune:

eu unde am lucrat inainte facusera un desiu din lemn..era super fain numai k problema e k nu era bine construit..adik fcaut de o firma fantoma si au trebuit sa mai bage alti bani in ea..concluzia este k dak e bine facuta si mai ales izolatia sunt super.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

andira, in Canada marea majoritate a caselor (cel putin in Montreal) sunt facute din lemn.Daca sunt bine facute (si aici sunt sigur), nu vor fi probleme.In Ro insa nu stiu daca exista insa firme specializate si care sa duca la capat cu bine un astfel de proiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Andira, uite o casa din lemn din Montreal :

http://photobucket.com/albums/a206/scufitarosie3/Montrealul%20meu/?action=view¤t=DSC02594.jpg

Arata super si se incalzeste iarna mult mai repede. Astia asa construiesc aici casele, din lemn, pana si la Polul Nord.

Izolarea fonica si termica nu are legatura cu materialul de baza al constructiei, poti sa ai f. bine o casa din placi de beton neizolata si o casa din lemn cu izolatie f buna.

Daca ai noroc de vreun incendiu, insa, arde intr-o ora pana la temelii, cred. In plus are viata mai scurta, bineinteles, decat una de piatra. Insa vreo 150 ani tot tine, cat sa locuiti voi si copiii vostri in ea.

Toate bune.

Cupilu' minune mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by Ira

Daca ai noroc de vreun incendiu, insa, arde intr-o ora pana la temelii, cred.
Din contra, am citit ca astea din lemn ard mai greu (timpul de ardere este mai mare), pentru ca de-aia se pune lemn in semineu. In plus lemnul e tratat contra incendiilor si a intemperiilor, nu e lemnul brut asa ca la padure.

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Asa stiam si eu, ca ard greu, datorita tratarii contra focului.
Ira, casa pe care am vazut-o in poza sigur e din lemn? Arata super, intr-adevar.

Multumesc pt raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Si eu imi doresc o casa de locuit din lemn.Mi-au placut mult cele facute de firma Bianca :www.casebianca.ro.Sper ca voi ajunge sa le fiu clienta la un moment dat.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by andira

Asa stiam si eu, ca ard greu, datorita tratarii contra focului.
Ira, casa pe care am vazut-o in poza sigur e din lemn? Arata super, intr-adevar.

Multumesc pt raspunsuri!

Da, e din lemn, in Montreal si pe continentul american nu exista case din piatra. Sunt niste blocuri de beton si....zgarie-norii, of course, tot din beton.

Sa va spun de ce as ezita sa-mi fac eu casa de lemn in Ro, din 2 motive. Nu stiu cum sunt sistemele de asigurari, daca functioneaza, si nu stiu daca pompierii sunt asa prompti ca aici. Adica sa vina mereu la 2 minute dupa ce i-ai chemat. Ce sa fac, obsesia mea cu focul. Chiar daca Otilia are dreptate .

De ce mi-as face ? Pt. ca in Ro este o zona seismica cronica, acolo vor fi tot timpul cutremure iar o casa de lemn este ceeace se muleaza perfect pe cerintele unei astfel de zone. Rezista mult mai bine la cutremur, daca cumva cade pe tine nu te omoara, etc.

Cupilu' minune mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Si casa mea este din lemn,desi nu pare.
Ai mei au cumparat-o in 1973 dar ea este construita prin 1930.
Au dreptate fetele cand spun ca iti trebuie mesteri adevarati pentru
contructia unei astfel de case.Cei care au facut casa mea ,deci vechii proprietari lucrau in domeniu, adica el era seful trustului forestier din zona,si se vede.Adica ,dupa 70 de ani dusumeaua care e imbinata precum parchetul nu scartie,nu s-au format santuri intre scanduri cum vad la unele dusumele la numai un an de la montare.
Intr-adevar casele din lemn sunt calduroase iarna si racoroase vara.
Cat despre incendii,Doamne fereste, si eu sunt speriata in privinta asta,dar foc poate sa fie si la case din caramida,pana la urma tot de Dumnezeu depinde ..

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Si eu ma tot interesez de case din lemn daaar am aflat ceva care m-a intristat...Aceste case sunt impregnate cu niste substante foarte-foarte puternice care in timp dauneaza sanatatii.Cele construite mai recent sunt mai testate dar tot nu-ti ofera siguranta sanatatii dar sa nu mai vorbim de cele vechi ale caror substante nu au fost deloc testate...
Cand am vazut ca substantele sunt cancerigene sau dau boli cronice...
Mai scria ca atunci cand cumparam o casa veche din lemn sa ne interesam de istoricul bolilor care le-au avut proprietarii de-a lungul timpului si vom vedea sigur daca e impregnata cu ceva nociv!
Atunci ma intreb...la casele noi din lemn...cum iti dai seama?
In functie de imbolnaviri mai lucreza la substante dar pana in prezent nimic nu e sigur...se tot testeaza...dar pe cine? -pe noi!!!

Daca gasiti ceva in acesta privinta va rog sa scrieti ca tare bine e de stiut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ryokan spune:

Am facut odata un studiu despre avantajele si dezavantajele caselor din lemn. Nu am intalnit in cautarile mele faptul ca o casa de lemn ar putea imbolnavi.( Am folosit exclusiv documentatie de limba franceza si engleza ) Poate nu am cautat eu suficient. Case nesanatoase sunt nu numai din lemn, sunt si din beton, caramida sau piatra. Deasemena, exista si mobila nesanatoasa, exista si covoare nesanatoase... IN urma acelui studiu eu am inceput sa sustin casele din lemn. Cu parere de rau am descoperit ca in Romania, materialul pentru destule case din lemn nu-i suficient de bine uscat, asa ca exista riscul sa apara deformari sau crapaturi in elementele din lemn, iar reaparatiile pot fi costisitoare si neplacute.

Mergi la inceput