@ mai construit cineva CASA !?! (5)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maurice spune:

Maggda, ce harnica esti! Una doua tu ne anunti ca pac ti-ai mai finisat ceva, spor in continuare! Voi ati avut mesteri care sa tencuiasca in interior si acum gletuiti voi? E greu sa gletuiesti? Ca ma bate si pe mine gandul ... noi acum izolam podul cu vata de sticla si vata bazaltica, am luat de amandoua felurile sa vedem care e mai buna si mai usor de pus ...
Dia, si noi ne apucam de finisaje, numai sa turnam sapa (maine vine mesterii ... da mai bine as tacea), si am stabilit pentru interior tencuit + glet, si pt exterior plasa de sarma, tencuiala si polistiren, deci fara ultimul strat (vopsea lavabila sau tencuiala decorativa, ce vrei). Ca pret 150000 lei interior, 250000lei/mp exteriorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Merci de informatii maurice.

Ti-au venit mesterii??

Deci sa inteleg ca dupa casa in rosu pentru semifinisaje e vorba de :
interior: doua straturi (tencuit +glet)
exterior: plasa sirma, tencuiala, polistiren

Apoi mai ramine doar zugravitul la interior si la exterior.
Atit e? Nu mai sunt si alte straturi?
Ca eu parca imi amintesc cind ne-au spus primii mesteri preturi fantoma la finisaje ne-au spus o gramada de "straturi" si la interior si la exterior.


Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maurice spune:

Dia, se mai intampla si minuni , au sosit mesterii, au dat nivelul si s-au apucat de sapa, au facut jumatate in etaj. Maine ne izoleaza balconul, ca avem un balcon deschis, care vine peste living, si trebuie izolat bine si termic si hidro.

Cat despre straturile tencuielii, eu asa le stiu, asa mi-au fost prezentate (plasa de sarma la tencuitul exterior nu e obligatorie, este buna ca nu lasa tencuiala sa crape usor;in plus noi suntem obligati sa o folosim intrucat poate va mai amintiti de problemele avute la etaj, cand s-a furat cimentul ce trebuia pus in centuri si acestea au iesit foarte slabe ...asta e solutia data de structurista).
Acum, poate isi mai dau cu parerea fetele care au tencuit deja ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heny spune:

Buna ,

Ma primiti si pe mine printre voi?
Noi suntem in faza de terminare a celei de-a doua constructii. Ce vreau sa va spun este ca socotelile initiale s-au dovedit a nu fi cele reale. Totdeauna mai exista cate ceva pe care nu-l putem prevedea.
In mare, o evaluare rapida pentru finisajele exterioare :
- tencuiala peste caramida (se poate renunta doar daca peretii sunt foarte plati la exterior pt lipirea directa a polistirenului, caz f rar intalnit)= 50 mii lei / m
- polistiren (de ex. 3cm) = 50 mii lei/m
- adeziv+dibluri+plasa = 25 mii / m
- tencuiala fina peste plasa = 10 mii lei /m
- tencuiala decorativa (ex. baumit) = 200 mii lei /m (galeata 25 kg pentru ~ 10m la pret de 2 mil lei gata colorata)

Total materiale=335 mii lei /m
Manopera = 250 mii lei / m (atat cere un mester priceput)
In mare ai nevoie de 150 mil pentru o fatada de 270m.... sper ca ati prevazut in costuri glafurile exterioare pt geamuri

Un ultim sfat de care sa tineti cont: nu lucrati in interior cu elementi umezi (tencuiala, glet, sape, vopsele) daca temperatura din interior este sub 10C. Noi am facut aceasta greseala (nici mesterii nu ne-au spus) si rezultatul a fost, dupa ce am montat gresia pe jos, apa s-a evaporat spre tavanul care era din gips carton, ondulandu-l

Va doresc spor si nervi de otel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Maurice noi am tencuit anul trecut casa cu mesteri si ne-am mutat fara sa zugravim nimic ca nu am mai avut bani si aveam si datorii.In iarna ne-am apucat incet cu sotul sa "imbracam" toti pereti exteriori(si cei cu geamurile) de la etaj si tavanul(nu am mai turnat placa ca era prea scump si am pus plasa rabit, vata minerala si scandura in pod-tot noi-).In vara asta am terminat aceasta manopera si ne-am apucat de finisat.Sotzul meu trage glet iar eu dau cu shmirglu.In prima camera a dat el cu shmirglu dar nu asa artistic cum stiu eu asa ca a doua camera am facut-o eu in 2 zile.Daca iti spun cum...in mana stanga tineam o lampa si cu dreapta smirgluiam asa ca au iesit peretii ca sticla.Sotzul meu era satul de lucru saracul ca toata vara am muncit asa ca m-am suparat pe viata si m-am invatat sa pun glet din acela tare care se pune pe fiecare surub de la placa de rigips si peste plasa care se pune la imbinarile de la placi.Parchetul il pune sotzul si uite asa terminam cate o camera.Acum ne-a mai ramas o jumatate de camera de pus parchet, vineri vin jaluzelele si punem patul si sambata vine mobila, nu stiu daca toata dar corpul de tv sigur.Cand va fi gata camera o sa va pun poze.Dupa asta ne oprim ca s-au terminat banutii.La iarna vrem sa "imbracam" parterul.Oricum se simte diferenta de temperatura de la etaj cu cea de la parter unde nu e rigips si vata pe pereti.
spor la lucru va doresc!

Magda si Bianca 7 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

heny merci pentru preturi dar nu inteleg la total de unde a iesit 250 000/m2, cred ca ai gresit undeva sau eu sunt cam

eu am facut adunarile la ce ai scris tu si au iesit 135000/m2 si cu tencuiala decorativa 335000/m2Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Cred ca m-am prins. Ai inversat cumva pretul total al manoperei cu cel al materialelor?Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heny spune:

HI din nou!

Am pus costul materialelor separat de manopera (335.000 si 250.000)toate calculate pe metru patrat, dar am vazut acum ca nu a aparut simbolul pentru asta (m2). In concluzie, 585.000 (materiale si manopera) per m2. Asa a rezultat in jur de 150 milioane la 270m2 de fatada.
Magda, te admir, sincer! Un lucru iese perfect doar atunci cand il faci tu si pui suflet.
Spor pe santier si fericire in suflet!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Fetelor care inca nu ati zugravit si vreti sa faceti cu alb lavabilul SAVANA e super, e atata de alb ca te dor ochii daca te uiti prea mult la el, e super.
Heny ai mare dreptate.Aseara cand a venit sotul meu acasa , am cinat toti si hai sus la pus de paechet.A spus sotul ca bine ca nu am trait pe vreme Isaurei ca ii terminam pe sclavi.Vine frigul si azi ne mutam in camera cu patul pt ca se simte diferenta de temperatura ca sus este rigips si vata pe pereti.Noi toate tavanele le facem albe si peretii colorati iar la muchia dintre tavan si pereti lipim un ornament de ampora care mne place cum da si e si ieftin 20 000 o buc de 2,4m parca.

Magda si Bianca 7 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelize spune:

Fetelor,aveti cumva idee cat poate costa(APROXIMATIV) o construscit,la munte,de vreo 2 etaje pus parter,cu 15 camere,fiecare cu baie proprie?
As prefera un raspuns ,fie el si fooooooooooarte vag.

Mergi la inceput