Se drogheaza din nou
Aseara am aflat cu stupoare ca o ruda de-a noastra, tanar, are 25 ani se drogheaza... din nou... Povestea e lunga si stiu ca e o tema ce nu se poate dezbate pe un forum, doar ca am ajuns toti la disperare si nu mai stiu ce anume l-ar putea convinge.
Sa va spun povestea pe scurt... a inceput sa se drogheze acum 4 ani, a inceput in anturaj, toate astea pe fondul unei familii destramate (parintii au divortat acum 5 ani, insa relatia lor a fost subreda de mai demult, practic a fost scapat din mana, cum se spune... tatal a fost mai mult plecat, mama nu s-a decurcat cu el, n-a terminat liceul).
Toata povestea asta cu drogurile acum 4 ani a mers ca un tavalug... a devenit dependent, a furat din casa pt droguri, a ajuns sa vanda si a ajuns si la puscarie... acum 2 ani cand a fost prins.
Inutil sa spun in ce fel a fost afectat el si cei din jur, inutil sa vorbesc de cati bani si nervi s-au consumat pe avocat si proces...
Cu eforturi financiare fantastice si cu unul dintre cei mai buni avocati a iesit acum 2 luni... in toti cei 2 ani, a promis si raspromis ca nu va mai face, ca e constient ce nenorocire e, ca nu va mai incerca sa ia legatura cu fostii prieteni. Din acest motiv s-au si mutat (sta impreuna cu tatal si actuala sotie, doamna care s-a ocupat de el mai mult ca propria mama), ca sa fie cat mai departe de anturaj...
A inceput sa lucreze, la 2 sapt dupa ce-a iesit, nu mai avea prieteni deloc... practic a fost singur acasa (parintii fiind la tara) timp de 2 saptamani... mai intai a lipsit o zi ... ii era rau (toata lumea si-a inchipuit ca de la caldura), apoi inca una, bani multi cheltuiti si toate au culminat cu intoarcerea din concediu a parintilor
A amanetat un inel din casa si au gasit seringi si sare de lamaie.In prima faza, a negat, a zis ca le are mai demult, bla, bla, minciuni.
V-am povestit ca sa va faceti o idee generala asupra situatiei de fapt... ei, oamenii astia nu mai stiu ce sa faca, sunt disperati! Nu stiu ce atitudine sa ia! Se gandeau sa-l dea afara pe usa, evident ca se tem de-un gest necugetat.
Daca vorbesti cu el, sta cu capul in pamant si nu zice nimic, nu raspunde, nu se justifica, nimik...
Ce-ar mai putea sa incerce cu el? Ce atitudine? Poate o consiliere psihologica?
cu drag,
AnFlo
Bad Dobby!
Raspunsuri
aiuras spune:
Este o mare pacoste anturajul si cea mai mare sunt drogurile dar el are nevoie de ajutor specializat impreuna cu tot ajutorul si sprijinul familiei. Nu am experienta directa dar stiu pe cineva care este psiholog cu o astfel de specializare.
Carmi spune:
Prietena mea a trecut (sa speram!) prin aceeasi tragedie cu fiul ei.
De data asta nu e vorba despe o familie destramata, dimpotriva, o familie farte draguta si echilibrata, baiatul a invatat, a terminat Dreptul si s-a apucat de droguri in timpul facultatii.7 ani de furturi din casa, telefoane de amenintare pe care le primeau parintii (baiatul era dator la tot felul de tigani), internari in clinici, venit cu tiganii acasa si injectat in fata surorii mai mici, lasat de droguri 2-3 luni, reapucat de droguri, si tot asa, un cerc vicios. Ceea ce vreau eu sa-ti spun e ca, pana el insusi nu a zis ´gata´, orice incercare din partea parintilor (dus la medici, inchis in casa, amenintari, etc..) nu a dat nici un fel de roade. Acum, dupa o internare de doua luni in nu stiu ce sectie noua de specialitate din Bucuresti, este pe metadona sub supravegherea medicilor, insa de vreo 6 luni nu a mai luat droguri,a inceput sa arate mai ´uman´, s-a ingrasat, are deja o prietnena (ca nu se mai lipea nici naiba de el, desi e un baiat superaratos), e bine. Bineinteles, parintii traiesc si acum cu teama ca s-ar putea reapuca, nu le ramane decat speranta ca o sa fie bine de data asta. Este o adevarata tragedie problema drogurilor, un infern din care tare greu se scapa...
lgireada spune:
Imi pare rau ca exista asa povesti. Din pacate am cunoscut si eu pe cineva care a cam tras. Si e extrem de greu sa iesi din acest cerc odata ce ai intrat. Si mai ales daca ai si vandut si deja politai sub acoperire te miros de departe. Dar trecand de toate acestea, un caz de genul asta are nevoie nu de psiholog, ci de o internare la dezintoxicare si abia apoi, cand organismul lui e curatat de psiholog. Nu stiu daca la noi in tara exista oameni pregatiti sa depisteze drama psihica care l-a facut sa se apuce de asa ceva ...
Liliana