Salut,
Ieri la ecografie mi s-a spus ca am sac gestacional de 12X7mm si "VESICULA VITELINA"de 3.8mm
Stie cineva ce inseamana?
Exista posibilitatea ca embrionul sa se dezvolte?
N.B sunt insarcinata in saptamana 4
Mii de multumiri celor care ma pot lamuri pe aceasta tema!!
Sacului vitelin este una dintre structurile prin care mama furnizeaza nutrienti embrionului timpuriu.
Pe masura ce primele celule sanguine apar în sacul vitelin, se formează vasele de sange in intreg embrionul si apare inima tubulara.
Intre 3 si 4 saptamani, apare planul organismului deoarece creierul, maduva spinarii si inima embrionului se pot identifica cu usurinta in sacul vitelin.
Cresterea rapida produce impaturirea embrionului, care anterior era relativ plat. Acest proces inglobeaza o parte a sacului vitelin în caile sistemului digestiv si formeaza cavitatile toracica si abdominala ale organismului uman aflat in dezvoltare.
Sacul vitelin se mai numeste si sacul yolk si il poti vedea aici in schita: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=sap4 .
Cred ca este ok la tine, altfel medicul ti-ar fi spus.
SFAT:
Nu pleca din cabinet cu nimic nelamurit.
Sarcina usoara si bebelus sanatos
Oana D - saptamana 37
Foto
Oana ,
Iti multumesc pt info, astazi am fost la eco si ca prin minune a aparut embrionu!!
Sper ca bunul Dumnezeu sa ne dea putere sa reusim sa mergem impreuna pe acest drum de 40de saptamani atat de misterios!
Pupici