Centrala termica de calitate
Buna! Am si eu o problema si anume vrem sa ne cumparam centrala termica dar sa fie de buna calitate.Stiti cumva o marca buna? O alta intrebare ar fi daca o centrala este pentru orice tip de casa, ma refer la mp,noi avem 118 mp la casa.Multumesc si astept raspunsurile voastre.
Nunta noastra-16 iulie 2005
mihaela&adrian16iulie2005
Raspunsuri
SIMONABB spune:
neaparat sa-ti iei de 28 KW, nu de 24 ca nu-ti face fata.
eu am luat Sylber - 2 buc si sunt foarte bune.
http://community.webshots.com/user/simonabb
Viovio spune:
Oarecum in cunostinta de cauza si bazindu-ma pe o vasta experienta cu utilizatorii de centrale temice ,iti pot spune ca cea mai buna ar fi o centrala termica nemteasca.
Sfatul meu...Viessman!
Am auzit numai lucruri bune despre ea.
Acum,insa,depine,e si putin mai scumpa decit altele...
Violeta, mami de printesa Cristiana Bianca
POZE CU BIANCA
Votati Cristiana Bianca C.!Va multumim!
dante01 spune:
puterea centralei se calculeaza in fct de volumul de incalzit, gradul de izolare al spatiului, nr de consumatori de acm si alti o mie de factori( nr de usi si unde dau, marimea suprafetei vitrate,etc...) mai mici e drept insa se strang...
asa ca sa-ti dai cu parerea de pe acum ca la 118 mp e nevoie de una de 28-30 kw e prea devreme...desi s-ar putea prea bine sa fie asa...
acum, marci/modele de calitate nemtesti/italiene sau mai stiu eu ce si pe unde facute e o poveste intreaga...
atentie insa, anumite modele de viessman, vitopend 100 si inca unul care acum imi scapa nu sunt facue in .de, la fel vaillant turbomax parca facut in portugalia, importat in .de si pus stampila pe el made in germany si etc...
dar mai multe despre centrale aici
atentie: nu o sa gasiti acolo solutia universala, doar raspunsuri la cateva intrebari pe care vi le puneti acum si la altele pe care si le-au pus altii si alte o mie de ? la care daca aveti si un pic de spirit tehnic le veti gasi singuri raspunsul...sau macar veti putea lua o decizie in mai multa cunostiinta de cauza...
la magazin si mie voiau sa-mi vanda niste balarii sa scape de ele de pe stock, le-am cerut fix ce voiam eu si pana la urma ne-am intels...
la fel de important ca si marca/modelul centralei sunt caloriferele, fitingurile si materialul din care sunt facute traseele intre ele...cupru e de departe cel mai bun, apoi un pexal bun (destul de greu de gasit si la pret cam tot cat cuprul(aici e inca ceva de spus, pexalul e relativ ieftin insa costa mult elementele de imbinare si de aia iesi tot cam pe acolo) si polipropilena si ultima teava neagra...
musai la centrala,filtre de apa, termostat de ambianta, eventual programabil pe 7 zile, senzor de detectie gaz metan si monoxid de carbon si electrovana pe teava de gaz ca in cazul in care senzorul da de ceva scurgeri de gaz sau monoxid de carbon sa poata opri alimentarea cu gaz a centralei/aragazului...
cam atat acum ca-i late, daca vrei sa ma intrebi ceva anume si ma pricep iti pot raspunde...
bafta!
...Life's tragedy is that we get old too soon and wise too late...
maggda spune:
Vaillant!!!!Cum e Mercedesul la masini asa e Vaillantul la centrale termice.Noi dupa ce am studiat piata ne-am hotarat la Vaillant iar apoi intamplator ne-am intalnit cu o cunostinta care sta in Germania si cand i-am spus ce centrala am pus a spus ca sunt cele mai bune.Am trecut printr-o iarna, vreau sa-ti spun ca, e super si consumul de gaz fata de cunostinte de-ale noastre cu alte centrale.Sunt mai scumpe dar fff bune.
Magda si Bianca
http://community.webshots.com/user/danut1965
ellamiss spune:
Va multumesc mult tuturor.Nici eu si nici sotul meu nu prea ne pricepem la centrale termice dar voi avea in vedere si cunostintele pe care le am de la voi.Va multumesc inca o data.
Nunta noastra-16 iulie 2005
mihaela&adrian16iulie2005
dante01 spune:
quote:
Originally posted by dante01
dar mai multe despre centrale aici
aici voiam sa zic...
sunt vreo 85 de pagini asa ca njoy!
lgireada spune:
Eu am Junkers de la Bosch. Ce e nemtesc e nemtesc, se cunoaste. N-am avut nici o pb cu ea in 4 ani de utilizare.
Liliana
liliana27 spune:
Si eu sunt de parere ca centralele nemtesti sunt cele mai bune. Care e cea mai buna dintre ele, e greu de spus. Din cate stiu cele de apartament 24-32 Kw sunt cam toate la fel. Ca bosch e mai buna ca vaillant sau ca viessman e cea mai buna... asta e doar chestie de marketing.
dante01 spune:
quote:
Originally posted by lgireada
Eu am Junkers de la Bosch.
junkers de la bosch e facut in grecia...
sub licenta bosch desigur, dar...