teama de apa copil 2 ani
Buna ziua,
Noi avem o mica problema MARE: de cateva zile lui Alex ii e frica de apa. Mai bine zis de baie. In fiecare e avem program de plansete disperate cand e vremea baitei. Nu pot asocia nimic cu debutul acestei fobii asa ca... de ceva timp, din nov 2004 cand a facut punctie lombara a manifestat o relativa frica de apa, pe care cu diferite tertipuri si cu timpul am invins-o... in mai am fost la un bazin si i-a placut teribil sa se balaceasca, insa ce s-a intamplat acum nu stiu. Mai ales nu stiu ce sa fac sa-l ajut.
Multumesc,
Carmen
Raspunsuri
sinzi_ana spune:
Ai incercat sa ii faci dus?
Sau daca nu il mai speli o perioada pe cap?
Lui David ii era frica daca aluneca in cada, dar nu ii era frica de apa propriu-zis, caci la mare se duce unde e apa mai adanca si acolo se balaceste!!!
Incearca sa il speli intr-un lighean...sa il lasi sa se spele singur...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi si David
Poze la munte si la mare
Poze noi!!
energy spune:
hai sa ma bag si eu!
incearca sa faci baitza cu el,lipit de tine, intratzi amandoi in cada, pune vaporashe, jucarele sa pluteasca, sa faci toate astea incet, cu rabdare, jucati-va fara stropeala,
sa nu mai asocieze spalatul (mai ales pe cap) cu baia de seara, poate il faci sa asocieze jucatul in apa cu baia de seara,
nu i se intampla nimic daca nu-l sapuneshti bine azi,
mai incercatzi si maine si tot asa.
zic si eu, la noi e tocmai pe dos, el stie ca mergem sa ne jucam o ora la baie, nu ca ar trebui sa facem si noi un dush de 10 minute ca altzii ca sa fim curatzi.
mamica dulce spune:
carmen,aceeasi problema o avem si noi.Pana la aproape 1 an jumate a fost cel mai fericit la baie,apoi deodata a inceput sa urle si sa refuze baia,sa refuze sa intre in cada la baie sau la dus.Fara motivpur si simplu,de pe azi pe maine,fara sa- l oparesc,fara sa fie apaprea rece,fara sa alunece sau sa se sperie.
Are o lada de jucarele de baie,mi-am suflat plamanii intr-o tzeava sa-i fac jacuzzi,degeaba.
Asta vara la mare a intrat in apa fara probleme,la dus seara-cosmar,doi adulti nu-l puteau tine.
Vara asta am fost cu el la mare,singura...3 (trei) saptamani a refuzat sa intre in mare dar nu-l puteam scoate din piscina mare si adanca,desi erau doua pentru copii.Nu am putut sa.i fac nici un dus macar!!!3 saptamani la mare!Acum acasa..il spal in cada o data la 2-3 saptamani,cu ajutor masiv de la sot,cu zbierete de nu-ti imaginezi.
Lui Marc nu-i este frica de apa ci pur si simplu nu-i place sa faca baie in cada.I s-a pus pata de 1 an si nu am ce sa-i fac.La piscina e cel mai fericit,credeti.ma ,nu pot sa-l scot din apa,la mare la hotel il legam de carut langa sezlogul meu sa stea putin la soare,aici nu am ce face.
m-am resemnat,il sterg cu servetele umede,il creia o pauzasc,insa il bag in cada cand nu se mai poate si ...astept sa creasca,sa se razgandeasca.Vine cu mine neaparat cand fac eu dus/baie,ma prostesc in toate felurile cu apa..poate-poate ..se distreaza teribil dar ramane la parerea lui.Nu pot sa-l fortez prea des sa intre in cada,apoi chiar ca n-o sa mai vrea deloc cine stie cat timp.
in concluzie,carmen,nu e vina ta,li se pune pata si efectiv nu ai ce face!decat sa astepti sa se razgandeasca.
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
mamica dulce spune:
quote:
il creia o pauzasc,
traducere il dau cu crema-il crem.uiesc bine
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
l_carmen2003 spune:
Multumesc, m-am mai linistit...Cred si eu acum ca ii e frica de baia zilnica facuta in baie... nu de apa. Ieri l-am dus la cineva care are piscuina incalzita si a stat aproape o ora in apa... Eu nu intentionez sa imi fac piscina la casa insa 1 /2 m adancime de la Metro si am sa il spal in ea... Nu suporta sa fie murdar insa nu vrea sa se spele decat pe maini si fata si pe dinti...
Va multumesc si o zi buna.
Carmen
PS Mamica dulce, eu nu am mai ajuns de mult pe DC... Ce mai face Marc?
lgireada spune:
Nu-i nika. Am si eu un verisor de 2 ani care tipa la baie de numa numa, dar in timp s-a obisnuit, mai ales de cand a fost asta vara la mare!
Liliana