credeti in viata de dupa moarte?
Raspunsuri - Pagina 3
irina.c. spune:
quote:Mie mi-e frica tocmai fiindca,cred.Ca daca dupa moarte nu mai e nimic,la ce sa ne temem?Dar daca e iad si rai,conteaza ce credem si cum traim,si responsabilitatea e mare.Nu stiu cine a zis:nu de moarte ma cutremur,ci de vesnicia ei...Irina si bb Ilinca(26apr04)
Originally posted by danitin
Din pacate nu cred in viata de dupa moarte si imi pare rau. Pentru ca nu cred mi'e frica de moarte.Mamica de spiridusPoze cu Loriana
http://community.webshots.com/user/danielactin
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/
http://romark.ro/ortodox/
Ana68 spune:
Oare e vesnica? Viata asta de dupa moarte?
Eu sunt curioasa ce va fi dincolo,insa nu ma grabesc sa aflu,pentru ca deocamdata vreau sa mai stau aici,ii iubesc prea mult pe ai mei si m-am gandit sa mai stau macar pana imi vad copiii pe picioarele lor si pe urma sa dau o tura si pe dincolo...
Ce morbida sunt!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
irina.c. spune:
quote:Numai ca e vesnica si sufletul va fi viu in veci,dar va fi si invierea trupului.Deci vom fi nemuritori,cu trup si suflet,si vom fi ori langa Dumnezeu,ori langa al cu betze-n basca,dupa cum ne-am trait viata.Asta mi se pare mie cel mai coplesitor:ca vom fi vii si cu trupul,nu numai cu sufletul.Cum s-ar zice,moartea trupului e ceva temporar ,caci el va fi inviat.Asa cum a fost si Hristos.Ce zici de asta?Irina si bb Ilinca(26apr04)
Originally posted by Ana68
Eu sunt curioasa ce va fi dincolo,insa nu ma grabesc sa aflu,pentru ca deocamdata vreau sa mai stau aici,ii iubesc prea mult pe ai mei si m-am gandit sa mai stau macar pana imi vad copiii pe picioarele lor si pe urma sa dau o tura si pe dincolo...
Ce morbida sunt!Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Jocelyn spune:
quote:
Initial creeata de banderas282
viata nu se termaina cind murim.abia incepe!
banderas
Corect, dar tu de unde stii?
"Wisdom doesn't automatically come with old age. Nothing does - except wrinkles. It's true, some wines improve with age. But only if the grapes were good in the first place."
Ana68 spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Ce morbida sunt!
Numai ca e vesnica si sufletul va fi viu in veci,dar va fi si invierea trupului.Deci vom fi nemuritori,cu trup si suflet,si vom fi ori langa Dumnezeu,ori langa al cu betze-n basca,dupa cum ne-am trait viata.Asta mi se pare mie cel mai coplesitor:ca vom fi vii si cu trupul,nu numai cu sufletul.Cum s-ar zice,moartea trupului e ceva temporar ,caci el va fi inviat.Asa cum a fost si Hristos.Ce zici de asta?
Irina si bb Ilinca(26apr04)
Irina,multumesc de raspuns!Este foarte interesant ce ai scris....Insa nu stiu ce as putea sa iti raspund ...Imi este foarte greu,pentru ca nu as vrea sa fiu inteleasa gresit si sa dau impresia ca as jigni sau ca as rastalmaci cuvinte....
Eu ma refeream ,in special, la partea stiintifica a problemei si mai putin la cea spirituala....
valiburu spune:
despre viata de apoi afli in biblie. Ce, tb sa iti spuna un psiholog despre asta???
Viata vesnica vine in legatura cu credinta pe care o ai in Dumnezeu. Daca crezi in Dumnezeu care este vesnic, automat crezi si in viata pe care o va oferi tuturor dupa moarte. Dar nu in trup ci numai cu sufletul.
Dar poate mai bine este sa facem apel la Biblie. Acolo gasim ce tb, raspunsuri peste raspunsuri.
lucia_cs spune:
Eu cred in viata dupa moarte, dar intr-o viata care este o continuare a acesteia, vom fi tot noi, nu alte persoane sau animale. Viata de dupa moarte in care cred eu este una perfecta din toate punctele de vedere, deci nu exista nici o alta moarte dupa aceea.
E interesata este ideea reincarnarii, dar oricat m-am "chinuit" nu am reusit sa-i gasesc sensul avand in vedere faptul ca noi nu stim ce sau cine am fost sau vom fi..
_
La 7 luni are cancer, dar si 80% sanse sa traiasca. Haideti sa o ajutam!
Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!
Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny
Ana68 spune:
Valiburu,asa cum am mai scris,pe mine una ma intereseaza la acest subiect parerile celor care au citit despre partea stiintifica a problemei....Nu vreau sa isc polemici vis-a-vis de cele scrise de tine....Este parerea ta si o respect,pentru ca e un lucru minunat sa ai credinta,sa crezi in Dumnezeu sau in ceea ce crezi ca vrei sa crezi..De asemenea mai cred ca fiecare e liber sa creada in ceea ce considera el ca i se potriveste mai bine,in concordanta cu parerile sale despre viata,moarte,natura si asa mai departe...Fiecare e liber sa faca ceea ce doreste,in anumite limite impuse de societatea oamenilor,evident,iar daca un psiholog ar putea sa ma ajute sa gasesc un raspuns la intrebarile pe care le-am pus,o voi face...atat timp cat stiu ca astfel voi primi si asimila cunostinte noi...
Eu nu contest ca Bibilia este Cartea Cartilor,Cartea Sfanta si...ce denumiri mai are....Am citit-o cu tot respectul cuvenit si am retinut din ea ceea mi-a trebuit sa retin si am luat aminte toate pildele si invatamintele de acolo....Si cu toate acestea Biblia ramane mereu pentru mine o lectura de relaxare si nicidecum o lectura care sa ma faca sa tremur de frica...Si niciodata nu voi putea sa citesc din Cartea Sfanta cuvintele litera cu litera si se le iau ca atare...Intotdeauna imi voi explica ce citesc si voi citi printre randuri..
Lucia,tocmai acest mister ma incita si pe mine...Am urmarit emisiuni pe aceasta tema,cercetatori care cautau explicatia fenomenelor de la frontiera dintre viata si moarte,chiar si mai departe....si e greu de explicat...
lucia_cs spune:
quote:
Lucia,tocmai acest mister ma incita si pe mine...Am urmarit emisiuni pe aceasta tema,cercetatori care cautau explicatia fenomenelor de la frontiera dintre viata si moarte,chiar si mai departe....si e greu de explicat...
Pe mine nu ma incanta reincarnarea, am fost interesata o data, dar mi-a trecut repede.
S-a vb mai sus despre cei care au trecut prin moarte clinica, s-au scris multe carti pe aceasta tema, cea mai interesanta (pt unii) este cea scrisa de Ray Muddy. Din ceea ce povesteau oamenii de acolo eu am dedus ca ar fi o continuitate a acestei vieti, erau perfect constienti de ceea ce se intampla si erau constienti de fiinta lor.
_
La 7 luni are cancer, dar si 80% sanse sa traiasca. Haideti sa o ajutam!
Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!
Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny
valiburu spune:
Eu nu te-am contrazis cu nimic ci doar ma intreb cum poate un psiholog sa ajute in clarificarea problemei cu viata de dupa moarte?
Ana, eu nu vad in aceasta problema, "abordarea stiintifica" ci doar o abordare teologica. De aceea spuneam ca este vorba de credinta in Dumnezeu.
Poate intr-adevar un psiholog sa te faca sa treci mai usor (pentru moment) peste o criza de frica, dar mai mult nu poate face. Si imi aduc aminte de ce spunea preotul Cleopa despre o femeie care era f agitata in fata mortii; ii era frica si acest lucru se intampla pe strada unde i se facuse rau. Nu a facut altceva decat sa cheme preotul cu Sf Impartasanie si dintr-o data s-a luminat la fata si asa a trecut dincolo. Parintele Cleopa a incheiat referitor la aceasta istorisire: ca in ultima faza, in fata mortii, nici doctorul, nici regii nici slugile, poate nici psihologii nu te mai pot ajuta, ci omul in fata preotului cu Sf Taine se calmeaza.
si eu imi pun intrebari slava Domnului. Dar cu cat caut sa inteleg mai multe cu atat imi este mai tare frica sau descopar ca nu am inteles nimic.
valiburu