Aici raspund la intrebari legate de trat.nat.!!!2
Raspunsuri - Pagina 6
Carmen Cita spune:
Buna fetelor !
Sper ca am nimerit unde trebuie cu intrebarea mea, pentru ca sunt noua pe forum.
Intrebarea mea este legata de un tratament naturist (tratamentul Liviei dar o forma mai simplificata) pe care l-am facut inainte de a ramane insarcinata (acum
in 9 saptamani). Printre altele am luat tinctura de coada soricelului, si abia azi am vazut pe prospect (desi il citisem la vremea respectiva ...
) ca este contraindicata in stare de graviditate. Credeti ca ar putea sa fie vreo problema faptul ca primele doua saptamani dupa fecundare, pana sa fac primul test si sa incetez tratamentul, am luat tinct de coada soricelului? Am citit undeva pe net ca este emenogog (are actiune emenogoga)...Stie cineva ce inseamna asta?
Sper sa nu fie cine stie ce implicatii ... Din aceeasi cauza am preferat sa nu iau tinctura de branca ursului (contraindicatie la gravide).
toate cele bune si felicitari celor "vinovati" de acest forum ![]()
Carmen
acd2you spune:
draga merdan, mie, cand mi-a intarziat ciclul, am luat doat extractul glicerinic de mladite de zmeur, cate 30 picaturi de 3 ori pe zi, cu jumate de ora inainte de masa (strict) sau la 1 ora dupa masa, si dupa doua zile, a venit. la fiecare 10 minute dupa ce luam picaturile, diluate in apa, avem intepaturi in ovare. acuma, cred ca fiecare raspunde la altceva. tu ce ai luat si cum?
referitor la coada soricelului, cred ca nu avea ce sa faca rau daca a fost luata in acea perioada.
acd2you spune:
draga merdan, uitasem sa iti spun> duphaston nu este de fapt progesteron? ca extractul glicerinic de mladite de zmeur contine tot progestero, deci nu cred ca ar trebui luate in acelsi timp. dar mai stiu ca extractul asta de zmeur regleaza si duce la doza optima de rpogesteron de care ai nevioe, adica daca ai prea mult ti-l scade, iar daca ai prea putin, ti-l completeaza. cel putin asa au spus cei de la firma producatoare, intr-o emisiune la TV. te sfatuiesc sa nu le iei in acelsi timp. mai cauta prin forum, ca s-a scris destul despre duphaston, din cate stiu eu.
acd2you spune:
draga carla, callendule este denumirea in latina a galbenelelor. eu am gasit in farmacie o crema de galbenele care contine si propolis. mi s-a parut foarte buna.
merdan spune:
Everybody
Draga acd2you
In primul rand mersi de raspuns si sfaturi.
In al doilea rand vreau sa-ti spun ca intra-adevar dupa cateva zile de extract de zmeur mi-a venit aseara ceva CM -un fel de scurgere maronie.Duphaston am luat doar vreo 3 pastilute asa ca nu cred sa fi avut vre-un mare efect.Incepusem sa tin de vreo saptamana tratamentul Liviei dar nu chiar in intregime si anume:
-ceai de naprasnic(preparat in modul indicat) 2-3 cani pe zi;
-tincturi de muguri de zmeur si coada soricelului-de vreo 2 ori pe zi;
-ceai de coada soricelului si cretisoara cam 1-2 cani pe zi;
Spre rusinea mea atat mi-a permis programul sa tin dar ahh am uitat sa mentionez ca inainte de asta am facut vreo saptamana jumatate urmatorul tratament:
- de 3 ori /zi tinctura de muguri de zmeur+tinctura de marar+elixir de fructe de soc toate amestecate intr-un pahar de 100 ml apa; am intrerupt cand am vazut ce ameteli imi dadea elixirul cred(vreo jumatate de ora eram efectiv ametita
- nici sa conduc nu mai eram in stare).
Acum incerc sa "imbogatesc" trat.Liviei cu pulbere de naprasnic sublingual si in loc de pulbere marar, tinctura de marar ca e mai comod si bineinteles sa-l tin cat mai strict posibil,ca am observat, si eu ca si tine, o destul de intensa activitate in zona ovarelor atunci cand reusesc sa tin cat de cat.
Sincera sa fiu nici nu stiu ce sa fac sa ma mai duc la ginecolog pentru anticonceptionale pentru resorbtia microchisturilor de pe ovare, sa nu ma mai duc? Nu de alta dar vreau sa fiu
cat mai curand si am auzit ca dupa tratament cu anticonceptionale trebuie sa mai stau cateva luni sa se mai curate organismul.
Pupicei tuturor cititoarelor forumului
si inca o data mersi acd2you
merdan
carla2005 spune:
Am inceput si eu un tratament mai simplificat 30 pic. tinctura de coada soricelului/3x pe zi, tinctura cretisoara 30pic pe zi, 4 cani de ceai de napraznic, 2 tablete MACA/zi, vitamina E 2/zi, si vitamina C. Ideea e ca simt niste intepaturi in zona ovarelor sunt in a 8 zi a CM, imi e frica sa nu fi racit din nou, e posibil ca intepaturile sa fie un semn ca tratamentul naturist isi face efectul?
Bianca B spune:
SALUTARE TUTUROR!
E prima data cand scriu pe acest site desi am aflat de existenta lui inca din mai. Pe atunci cautam nume traditionale romanesti pentru copilul pe care il asteptam si desi erau primele saptamani ale sarcinii spusesem tuturor si faceam planuri, alesesem numele, nasii de botez... dar nu a fost sa fie. A fost o sarcina extrauterina iar in timpul operatiei mi s-a extirpat trompa uterina stanga. Toata lumea, toti doctorii m-au incurajat, poate pentru ca eram ffffffffffoarte diperata si nefericita.Au trecut 5 luni si inca imi vine sa urlu de durere. De doua luni urmez un tratament de stimulare cu clomid caci ovarul drept, in urma unor chisturi pe care le-am avut acum 5 ani, nu dezvolta foliculii. Tratamentul e foarte dureros, ma doare burta, ma dor ovarele, sunt prost dispusa si imi vine sa plang de fiecare data cand vad un bebelus. Stiu ca multe femei au trcut prin asta dar totusi as vrea sa stiu de ce eu, de ce mi sa intamplat tocmai mie care imi doream atat de mult un copil! Cred ca fiecare femeie si-a pus aceasta intrebare.
Dar gata cu tristetea ca ma vede sotul plangand si iar se enerveaza.
M-am hotarat sa urmez tratamentul Liviei, am inceput sa caut ceaiurile si medicamentele, am cateva nelamuriri dar sper cu ajutorul vostru sa le aflu pe toate.
Va pup pe toate
si bafta cat cuprinde.
rachel owen spune:
Buna, Livia!
Iau pt fibrom:
dimineata: extract din mladite de merisor
pranz: extract din mladite de mur
seara: etract din muguri de arin alb
De cand le iau de vreo saptamana ma doare ocazional burta jos, ca o intepatura de cutit, dar numai din cand in cand. Este semn bun? Inseamna ca tratamentul va da rezultat? sau trebuie sa opresc tratamentul?
Multumesc!
POZICI:
RACHEL, Saturn_2005, Happy birthday,Albert!, Omuletul_meu_drag, Omuletul_meu_drag_2, Omuletul_meu_drag_3, Omuletul_meu_drag_4, Omuletul_meu_drag_5, BABY_LAND
Rici, cea mai fericita mamica
si omuletul ei drag 
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii Lui să te îndrume mereu.”
livia spune:
rachel owen:spune-mi intai cant.de tincturi care le iei apoi iti spun ce si cum,bine?
pus!
ps:fetele m-am facut bine dupa luuuuungi agonii...Am fost in decurs de o luna si surda si muta...asta de cand il duc pe baietelul meu la gradi.Medicii mi-au spus ca sunt virusi mutanti in gradinite si din cauza asta am facut asa grave complicatii.
Nu va suparati dar am sa deschid alt subiect ca sa-mi fie mai usor sa raspund...