Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(35)
Raspunsuri - Pagina 7
anda77 spune:
normal ca zice ca o sa fie rainy afara, ca doar este noiembrie sau decembrie. si travaliul de 8 ore sa aiba ea si familia ei, ca eu, daca nu se naste in max 3 ore, ii dau doctorului toate economiile sa-mi faca cezariana, ca n-am gresit cu nimic pe lumea asta sa fie nevoie sa ispasesc cine stie ce pacate. auzi la ea: 8 ore!!!
http://community.webshots.com/user/anda1977
joy04 spune:
DAR FETELOR.....
CICASE acel contract este pt cei care incheie contracte colective...nu pt tot muritorul de rand (adica cei care avem contract ind de munca...) si nu pt cei care lucreaza la privat....
MERCIC CCRISTINAMH pt link, dar ce ma fac eu daca conform eco, DPN este 04.12, aceasta fiind si data cu care inchei cele 40 saptamani, dar dr meu zice intre 03.12-16.12????
Culmea este ca nici dr de familie nu calculeaza asa ca mine...
adica zi ea zice UM 27.02 + 10zile, adica cam in jur de 10.03. ovulatie rezulta DPN 10.12-15.12....
M-am iutat la mamici de sept-oct si sa vezi acolo, ca DPN era 03.09\ si s-au nascut deja bb-i (NORMAL NU CEZARIANA) inca de pe data de 09.08......
DIENUTZA..... HELP cum ai facut???? cu prenatalul...????
JOY + 24+
Mirela Anca spune:
A venit Mihai acasa si l-am intrebat daca-si face timp sa bage la saitul nostru toate legile .A fost deacord .Va rog doar sa-mi faceti o listuta cu toate legile si eventoal unde le gasesc.Miine ,poimiine o sa le punem pe toate pe site sa ramina la indemina noastra
29+
Mirela si Cosmin 2 ani si 10 luni
www.cosminalexandru.home.ro" target="_blank">Poze Cosmin
poze burtica
mirabilis spune:
Uitati ce am gasit, referitor la cursul de puricultura. In primul rand sper ca e tot legea asta care se aplica.
Ce zice legea:
http://www.mmssf.ro/domenii/munca/egalitate/h244_2000.htm
Un model de atestat:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14066
Deci se apeleaza la medicul de familie.
Daca mai stiti ceva...
mandyksch spune:
Scuze fetelor, dar n-am mai putut intra pe DC ca am avut f multa treaba.Pe site-ul www,romleas.ro exista o pagina legislativa unde apare CCM, Codul Munci si OUG 65/2005 (pagina e facuta de unul din moderatorii de pe DC-Marius Pernes. Apare HOME, Servicii, Comercial, Juridic-Online cu pagina legislativa.Acolo se gaseste CCM si pe 2005/2006 si celelalte de mai sus.
Nu ma prea pricep la aranjat in pagina asa ca daca va ajuta cu ceva copiez aici ce e mai important, poate Mirela-Anca o sa-i fie sotului tau de ajutor.
1)CCC 2005/2006
Art. 66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.
Comentarii:-alin1 inseamna defapt diferenta aceea de 15% de la 85% din venituri cat prevede legea la 100% care au fost veniturile tale pe cele 6 luni anterioare
2) Codul Munciisi mie mi-au spus de la serviciu ca nu imi dau cei 15%, motivand ca in cf. cu Codul Muncii in concediul de maternitate contractul meu de munca este suspendat si angajatorul nu are nici o obligatie fata de mine
Art.49(1) Suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti.
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau regulamente interne nu se prevede altfel.
(4) In cazul suspendarii contractului individual de munca din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendarii acesta nu va beneficia de nici un drept care rezulta din calitatea sa de salariat.
ART. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
c) carantina;
d) efectuarea serviciului militar obligatoriu;
e) exercitarea unei functii in cadrul unei autoritati executive, legislative ori judecatoresti, pe toata durata mandatului;
f) indeplinirea unei functii de conducere salarizate in sindicat;
g) forta majora;
h) in cazul in care salariatul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala;
i) in alte cazuri expres prevazute de lege.
3) Ordonanta 65/29 iunie 2005 privind modificarea Codului Muncii prevede insa urmatoarele
20. La articolul 49, alineatul (3) va avea urmatorul cuprins:
"(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne."
Sper ca m-am facut inteleasa.In mod normal ar trebui sa fie suficient articolul66 din CCM dar multi juristi sau sefi de resurse umane incearca sa faca economii la fondul de salarii.
Acum sincera sa fiu nu stiu cum e la firmele mici cu CCM. In mod normal trebuie sa fie valabile si pentru firmele de stat si cele private. Noi suntem firma privata 100%, dar avem 1200 de angajati si avem semnat CCM la nivel de fabrica si plus contract individual. Cereti si voi sa vedeti CCM la nivel de unitate, oricum acesta nu poate fi sub CCM la nivel national.
Va stau la dispozitie pentru alte informatii, sper sa va pot ajuta.
Mandy, 28+
PS. Ar fi super daca am avea si chestia asta pe prima pagina sa stie mamicile si ce drepturi au nu doar obligatii
mralu spune:
Buna
Numele meu este Raluca si vroiam sa stiu si eu cum e cu legile astea cu prenatalul.
Daca stiti vre-un link ziceti si mie?
Mersi
crissy77 spune:
Din pacate si la ultimul echo dr. mi-a zis ca placenta se incapataneaza sa se ridice (este prelungita pana la col). S-ar putea sa apara sangerari. Nici nu stiu la ce sa ma astept... sangerari ca la ciclu? Aceeasi culoare, consistenta, dar in cantitate mai redusa? Voi ce ati auzit in legatura cu acest subiect?
Cris 23s+2
Cristina Negara
Morgano spune:
Seara buna fetelor
Am fost la control, bebelica e super-bine, a crescut de a luat-o inainte cu 2 sapt. ca dimensiuni :) a inaltuta si are 1,3 kg. Si asa cum am banuit, e totusi fetita!!!!! si ma bucur din suflet. Dra mea spune ca sigur e fetita, si ceea ce s-a vazut la eco 3D era labiile, mai ales ca nici ei nu vazusera penis, mai ales ca nu exista :))
Asa ca sunt fte fericita, pe cat de mult imi doream baietel ma bucur acumde fetita, si dc se schimba iar, a5a oara, atunci oricum nu conteaza, sanatosi sa fim.
Asa ca va rog modificati iarasi careva care se pricepe caruciorul cu unul roz, si numele in ANA. Sper sa nu mai fie nevoie de modificarea nr.5, e cel mai secretos copil asta al meu, ne-a innebunit de cap cu sexul lui, sau doctorii nu se pricep.... il iubesc pe bebelica al meu orice ar fi!
Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003
mandyksch spune:
Ripley, ma bucur ca bb e bine si a luat-o inainte, dar e interesanta treaba cu baiat-fata, baiat-fata. Sa stii ca si eu ma gandesc sa am nume de fata de rezerva in caz ca pana la urma n-o fi baiat.Asa de siguranta...
Mirabilis, sa stii ca si cu bebelacul meu e aceeasi problema. S-a asezat in dreapta si ma dispera ca nu vrea sa se miste de acolo, si imi apasa vezica biliara de nu mai stiu ce sa fac. Partea dreapta a burticii e mai proeminenta si cand pun palma sub coaste il simt pe bb cum se unduieste, stii, exact cum face pisica cand ii mangai capul...e tare dragalas, dar totusi macar din cand in cand ar putea sa se mute si-n stanga.
Ripley, apropo uitasem sa te intreb, ce se intampla cu Aura? Ca nu prea a mai dat pe la noi?
Mandy, 28+
mandyksch spune:
Si Ripley, ca tot m-ai pus pe ganduri astazi cu treaba cu prietenele tale. Dna Mironiuc le promisese ca va fi la nastere? Si daca pana la urma nu a venit ce explicatie le-a dat prietenelor tale ca banuiesc ca si ele au avut niste intrebari de pus?
O colega de-a mea de serviciu a patit-o asa cu dr.Muresan , a mers la el tot timpul si la nastere n-a mai catadicsit sa asiste desi era de garda, a lasat-o sa nasca cu moasele....asta e.
Mandy, 28+