Ce limbaje de programare folositi?

Ce limbaje de programare folositi? | Autor: isabela

Link direct la acest mesaj

Programatori, ce limbaje de programare folositi? Ati invatat singuri sau la cursuri?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Dupa facultate (= C/C++), am inceput sa lucrez in Java, acum am trecut la C#. In functie de necesitatie proiectului. Am mai avut de-a face si cu ceva Visual Basic, PowerBuilder. Plus SQL, HTML, diverse.
De fiecare data am invatat din carti/cursuri online, documentatie direct de la sursa, plus articole de "insight".
O singura data am luat parte la un curs organizat (cand am inceput C#), dar mi s-a parut pierdere de vreme - as fi mers mult mai repede singura, cu documentatia.

Tu ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bvali spune:

Eu am invatat HTML, ActionScript 2.0, JavaScript, PHP, MySQL, PHP 4, toate prin self-teaching. Ori din carti pe care le-am cumparat de la librarie (in special Teora, si Amazon), sau din eBooks, sau din help si documentatie de pe net.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

C

daca nu poate fi facut in C atunci nu merita facut :)

*segmentation fault*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

C/C++/C# acum
Java si altele inainte

Dupa parerea mea trebuie sa inveti sa programezi, conteaza mai putin in ce limbaj programezi. Daca stii sa programezi e foarte usor sa inveti lucrurile specifice fiecarul limbaj (de ex. pointerii in C/C++) si sa il folosesti cu succes.

De invatat le-am invatat la facultate, acasa si la locul de munca...

Va dorim sa cresteti mari si frumosi! :)

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Te intereseaza sa te pregatesti pentru a incepe un job ?
Eu am incatat in liceu Basic, apoi in facultate Pascal (la cursuri) si C (singur). Ulterior am invatat de unul singur Visual Basic, C++, Java, VBA, assembler si alte cateva limaje specifice unor procesoare si circuite industriale, fiecare dintre ele cand am avut cate ceva de lucru a carui rezolvare impunea limbajul respectiv.
Parerea mea este ca, din momentul in care stapanesti bine un limbaj si tehnicile de programare, vei trece destul de usor la altul cand va fi nevoie.
Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

De-a lungul timpului de cind am terminat facultatea a trebuit sa invat mai multe limbaje de programare. Dupa ce inveti principiile de baza, comune aproape tuturor limbajelor, e usor sa inveti unul nou, sa te adaptezi la ce e nevoie sau ai la indemina. Drept e ca nefolosindu-le, dupa o vreme am cam uitat, dar sint sigura ca in scurt timp mi-as reaminti daca ar fi nevoie.
Acum folosesc in mod curent Delphi si SQL.

De fapt acum, ca sint in concediu cu el, invat limbajul bebelusului meu de doua luni jumate'

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Visual Basic, C#, dar in ultima perioada de timp php, mysql.
Depinde foarte mult ce anume vrei sa faci.
Majoritatea le-am invatat din mers: internet, documentatii. Facultatea sau cursurile iti pun doar bazele. Asa cum spunea si gabitzam, te adaptezi la nevoie.
E totusi bine sa faci un curs minim cu cunostintele de baza, daca crezi ca nu te descurci de la inceput, daca nu, exista documentatie extrem de multa pe internet.

Cristina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

java- the pure language - cam tot ce tine de limbaj+ tehnologiile enterprise+ mai nou, apeluri de programe RPG din java (am o documentatie beton pt cine o vrea) .java am invatat singura, la servici. si a ramas marea,unica mea dragoste in materie de programare.
pentru baza de date SQL (facut la scoala dar aprofundat tot la work)
si pt paginile internet html cu javascript (nu io, designeru' )
dar ma mai amuz din cand in cand (rar) si cu C si C# (ca tot le-am facut in facultate)

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss spune:

Salut,

ca si tehnologie J2EE
deci...Java, depinde daca lucrez in FrontEnd sau BackEnd

PL/SQL Oracle pentru baze de date
appl. server folosit, depinde de client

Criss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Eu am facut facultatea de specialitate, dar nu pot spune ca am invatat mare lucru acolo. Cel mai important lucru invatat a fost sa folosesc help-ul. Si acum cred ca cel mai important lucru pe care il stiu este sa pun intrebarea potrivita.

De-a lungul timpului (ca-s cam batrana in domeniu) am trecut printr-o gramada de limbaje.
Curent folosesc Delphi si C, dar in ultima vreme am scris mai mult PL/SQL iar de maine am un proiect de Java.
Cred ca de la 5 ani de programare incolo inveti orice limbaj nou in cateva saptamani iar o tehnologie noua in cateva luni.

madishor

Mergi la inceput