UPLOAD poze la gramada
Am urmatoarea problema: sa zicem ca la o petrecere sau eveniment fac 100 de poze. Vin acas' si vreau sa fac un albumel pe yahoo sau webshots, numa' ca yahoo-u' meu nu ma mai lasa sa fac "drag and drop" pentru tot fisierul, vrea sa le iau bucata cu bucata... ori, daca fac asta de 100 de ori innebunesc , plus ca-mi mananca o gramada de timp. De aia, am sute de poze care asteapta sa fie "indosariate" si trimise la cei care astepta sa le vada... cam de pe la Craciun, pentru ca refuz sa fac munca asta de sclav si sa stau protapita doo ore la calc. La webshots de-abia mi-am facut cont, nici n-am stat sa vad care e treaba pe acolo, voiam sa va intreb pe voi care aveti conturi mai vechi daca se poate si unde gasesc optiunea drag and drop in meniul lor. Nu vreau mura-n gura, dar efectiv n-am timp sa stau sa caut. Multzam!
Raspunsuri
elyanne spune:
La Webshots ai posibilitatea de a adauga mai multe poze odata.
Cand vei incerca sa pui niste poze o sa te intrebe daca vrei sa instalezi nu-stiu-ce programel... Il instalezi si cu ala adaugi cate poze vrei odata... Doar asa merge... Cel putin din cate stiu eu...
La Yahoo nu stiu...
Oana_B spune:
Eu am renuntat la contul de la webshots ca de cate ori deschid o pagina imi baga si cate o reclama si contul free are maxim 300 de poze iar la ala cu bani 3000. Mi-am mutat pozele la yahoo ca este free si nelimitat
La yahoo pentru incarcat poze la gramada exista asta:
http://photomail.mail.yahoo.com/
deocamdata in varianta beta. Se instaleaza in computer si cand dai compose sa trimiti cuiva poze o sa vezi la toolbarul ala unde arata culori, smilies si alelalte un nou buton "photomail". Clic pe ala, se deschide o fereastra si incarci gramada. Pozele vor aparea direct in corpul mesajului are si cateva optiuni de crop, resize, etc. Se pot incarca maxim 300 de poze fiecare poza sa aiba maxim de 5MB. Yahoo le ataseaza la contul yahoo photos intr-un folder numit "photomail uploads" care este private (se poate modifica dupa aceea ca si celelalte albume din cont).
Pentru informatii suplimentare este helpul de la yahoo:
http://help.yahoo.com/help/us/mail/photomail/
Oana_B
ANDRUSHKA spune:
De photomail m-am lovit de cateva ori pana acum, dar n-am stiut ca se salveaza si-n album...maine mi-am propus sa ma "gioc" cu pozele pana le dovedesc....sper sa-mi iasa. Mercic.
arboria spune:
Oana Beu pentru informatie, chiar ma intrebam si eu cum sa pun mai multe poze deodata.
Dupa ce am incarcat programelul (varianta lite), mi-am trimis un mesaj cu pozele dorite, apoi am deschis mesajul si le-am salvat de acolo in yahoo.
Asa se face sau am luat-o eu pe dupa visin?
Oana_B spune:
Pai cred ca facusi in plus:))) daca ai ceva albume create la contul de poze de la yahoo o sa vezi ca el a facut singurel folderul "photomail uploads" nu mai era nevoie sa le salvezi tu.
Dupa ce ii dai send o sa zica "x photos photos from your computer were saved to the "PhotoMail Uploads" album on Yahoo! Photos". Si ca sa le vezi clicaie pe link-ul "View Album on Yahoo! Photos".
Oana_B
arboria spune:
Da am vazut ca le-a dublat. Voiam sa sterg albumele create de yahoo, ca pozele erau de-a valma acolo, urmand sa ramana albumele create de mine.
Trebuia sa intru in http://photos.yahoo.com si sa le sterg de acolo, dar asa se intampla atunci cand citesti instructiunile mai tarziu
ANDRUSHKA spune:
Bey, e normal sa se uploadeze asa de greu? Astept de 20 de minute, mama lor de poze si nika... Am numa' 30 de poze, dar cand oi avea 100? Si fiecare are pana in 400 de KB...Le vaz acolo in corpul mesajului, da' apoi cand e sa le incarce, sta ca prostu'.Nici macar nu arata banda aia de incarcare sa vad si eu ca misca ceva...Ziceti si voi daca e normal sau m-am dus io cu capu'.... Sar'na!