CLUBUL BRASOVENCELOR
Raspunsuri - Pagina 6
mcm spune:
Noi intital am stat pe Tanara Garda apoi ne-am mutat pe Ovidiu, langa Spitalul judetean.
Oana chiar zilele trecute ma plimbam cu mama si cu bb printr-un parc din centrul civic (cum se numeste acum) si incercam sa-mi aduc aminte unde a fost cinematograful Tineretului...de acolo cumparam inghetata pana sa intru la scoala primara. Tot pe langa cinematograf a fost si gradinita mea care a disparut si ea si un peco.
Si piata Kogalniceanu...a disparut de mult.....prea vag imi aduc aminte de ea.
Cristina si bebe Alexia Maria Uimirea (02.10.2004)
Dantje spune:
Dadadadad....tineretului,ce mai chiuleam de la camp sa mergem la film...uf ce mai vremuri,si era un magnoliu in piata Kogalniceanu...mai e acum?
Eu am copilarit in schei,uffffff.....ce dor imi e....mai am cateva zile si revad minunatia noastra de oras.
pupici ,
Dantje & Martijn
Oana MC spune:
Salutare,
da da da, asa este Dantje, imi amintesc magnolia aia minuata. imi aimntesc cum era inflorita printre cladirile demolate parca vroia sa sfideze mizeria din jur. eu stiu ca au protejat-o, ca mai exista. sper sa fie asa si in clipa asta desi la poluarea care este prin zona aia, cine stie...poate ne zici tu care o sa treci pe acolo cit de curind.
cit despre Tineretului tot ce imi aimntesc este ca era o sala imensa si cam paraginita, cu un miros de pod cu vechituri, dar plina de farmec, asta probabil pentru ca o asociez cu Maria Mirabela.
mcm, imi amintesc tot ce zici+ca mai erau prin zona o tutungerie si un magazinel loto si cladiri inalte cu arhitectura deosebita cam ca cele de pe Republicii.
si...iubesc Scheii pe care i-am tot colindat in orele chiulite de la Saguna cu prietenele mele. si troitele de acolo si cofetaria (care nu mai e azi) din Piata Unirii unde ne cam uita Dumnezeu. imi place totul acolo, casutele mici, gradinile, stradutele abrupte si pietruite, batrineii care stau la geamurile mici, portitele mici ca pentru pitici de la unele case, aerul curat, si primavara cind se scurg zapezile zgomotos pe stradute. acolo imi imaginez eu casa visurilor mele. cine stie, poate odata se va intimpla. mergeam la liceu cu autobuzul 12. il uram si iubeam in acelasi timp. era o hurducatura de autobuz care uneori se lasa asteptat si mai intirziam la scoala. ce imi placea era ca parca ma transporta intr-o alta lume, alt Brasov, cind ajungeam pe Baritiu si pina in Schei. of, tineretele mele...iar am intrat in butoiul cu melancolie.
haideti sa vorbim despre locurile voastre preferate din Brasov.
pupe la toate brasovencele din Brasov si de pretutindeni,
Oana si Matei (25 februarie 2004)
mcm spune:
Locurile preferate...
Tampa si tot ce tine de ea, aleile de la poalele ei si drumul care duce sus, privelistea de sus....
Dupa Ziduri, acum au amenajat frumos acolo, se pot vizita cele 2 turnuri...
Piata Sfatului si imprejurimi, Biserica Neagra (nu ratati un concert de orga), strada "Sforii" si stradutele adiacente, si aici nu ma pot abtine sa nu observ casele cu placutze "aici s-a nascut, a locuit...",portile mari de lemn foarte vechi......
Cetatea...
Pietrele lui Solomon (dar nu cand merge tot poporul la gratar acolo)...
Cristina si bebe Alexia Maria Uimirea (02.10.2004)
elisor spune:
Oana MC - ai descris atat de bine Scheiul, mi-am adus aminte de tot, pentru mine Scheiul a reprezentat o lume de vis, acolo mi-am trait copilaria, dar din pacate s-a incheiat brutal la 18 ani acel capitol nepretuit pentru mine.
M-a cuprins malenacolia, si fericire si durere in acelasi timp ma incearca cand ma gandesc la Schei.
Imi placea sa explorez natura, atata verdeata, liniste, vechi, totul a fost frumos!
Am fost la gradi cu magnolia in curte, ce schimbare radicala in Centrul civic, doar scormonind in memorie pot sa "vad" cum arata inainte.
Eli
Poze cu Bianca (13.06.2005)
Poze cu Andreas (17.08.1998)
Botezul 27.08.2005
Daisy spune:
quote:
Originally posted by Oana MC
Servus la toate fetele din Brasov,
si eu sint din Bv, nascuta, traita pina la 25 de ani dupa care am plecat in USA. am fost in fiecare an acasa, mai putin vara asta si tare mai suspin dupa Brasov. eu iubesc oraselul nostru la nebunie pentru ca are munti, stradute interesante, arhitectura fascinanta, istorie, copilaria mea....
eu am crescut pe linga liceul Mesota, iar de la 7 pina la 25 pe str. Nicopole, pe linga strada Lunga. ambele locuri minunate. apropos, va mai amintiti de piata Kogalniceanu? eram micuta tare cind mergeam cu bunica la piata Kogalniceanu si mi se parea de fiecare data fascinant. dar cinematograful tineretului? (unde am vazut de 2 ori filmul Maria Mirabela). eh, deja imi scriu amintirile din copilarie...
Daisy, poate ne cunoastem. Si eu am facut Saguna; am terminat in 1993. Apoi am facut filologia si am terminat in 1997
Va imbratisez cu drag,
Oana
Oana si Matei (25 februarie 2004)
[quote]Originally posted by Oana MC
Pai, Oana, pune si tu un link catre niste poze, sa vedem daca ne recunoastem.
Ale mele sunt aici si nu m-am schimbat mai deloc, chiar si greutatea a ramas cea de la terminarea liceului :48 kg. Atunci aveam parul ceva mai lung, dar imposibil sa nu ma recunosti, chiar nu m-am schimbat!
http://community.webshots.com/user/andreeabianca
Fetelor, puneti si voi ceva poze sa ne cunoastem (sau recunoastem) si dati mai multe detalii biografice (eu am facut-o deja!).
Ai dreptate, Oana in privinta Scheiului, nici eu nu ma puteam exprima mai plastic, cu deosebirea ca eu veneam la Saguna cu busul 34 nu cu 12 dar in esenta era cam la fel...
Eli, ca sa vezi coincidenta: pe mine ma cheama Bianca si pe fii-mea Andreea (asta apropos de numele picilor tai)!
Cat despre locuri, mi-aduc aminte de strazile batute zilnic cu piciorul cocotate undeva parca puse cu mana pe harta: Luca Arbore, Dupa Iniste, Nisipului de Sus...hehehe, ce vremuri....
Mai spuneti, macar asa sa ne simtim aproape!
Cea care spera
gabry spune:
Va pot spune ca am gasit un oras schimbat...in bine!Totul nou ,constructii noi,parca si lumea s-a schimbat.Pe sub Timpa am dat o raita,au facut frumos,dar aveti dreptate cind spune-ti ca te apuca melancolia locurilor asa cum erau ele inainte.Toate zidurile si bastioanele (le-au facut cu un ciment alb,nu stiu ce reconstructie o fi),iti da o senzatie de nou si curatenie.
Republicii este in renovare,schimba piatra ,dar acum arata cu adevarat ca un oras turistic.
Am ramas uimita cite terase s-au deschis pe Republicii!Cite restaurante,cluburi,coaforuri.....magazine!
Va aduceti aminte actuala Zizinului, cind erau doar case?Era o brutarie de unde cumpara-i piine calda,si-mi amintesc ca iarna cind ieseam de gradinita,pe frigurile alea ,ma incalzeam de piinea calda.
Cind mergeam la scoala,la sportiv,vedeam mereu magnolia si asteptam cu nerabdare sa infloreasca.
Mi-amintesc,cind a venit odata Ceausescu in Bv cu un chinez,noi imbracati in pionieri,am asteptat nu stiu cite ore in parculetul de linga piata Kogalniceanu,eram copiii,morti de foame si sete,dar rezistam eroic.
Ehe,cite amintiri frumoase!!!
Poze cit de curind,ca stau lucrind la album.
Va pup si va doresc o zi buna
Mama lui Elena-Stefaniasi Mircea
panagia gabri
Dantje spune:
apropo de Ceausescu,imi amintesc ca ne aduna in vacanta mare si faceam pregatiri pentru Daciada....uffffff...si stateam la internatul liceului Steagu,doamne ce ne mai muncea.Fantinita popii mai imi placea dar acum am inteles ca e destul de populata si aia...gratare,casetofoane....si alte resturi de mancare.Va povestesc cand ma intorc daca mai e magnoliu ....
pupici brasovencelor,
Dantje & Martijn
gabry spune:
Ati dat bir cu fugitii?Pacat!!!!
Mama lui Elena-Stefaniasi Mircea
panagia gabri
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/elemir93/my_photos
Donia spune:
Tot prin zona suntem, doar ca e mare forumul asta, ne ratacim usor!
Iulia, eu tineam minte ca ai facut scoala la generala 13, pentru ca intrebai tu mai demult de o colega de-a ta pe care o stiam de la 13, cel putin parca acolo facuse ciclul primar. Si daca nu ma insel si pe cel gimnazial, parca fusese comandanta de unitate (adica pe scoala)... he, he, pe cand eram noi vrednici pioneri!
Mai tii minte Lumi cand ne-au facut utecisti la Liceul Tractorul? Ce am mai invatat statutul ala, ce emotii aveam! Si apoi ce mandra eram ca nu mai trebuia sa port cravata de pionier in clasa a 8-a!
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)