probleme....
fetelor am deschis un nou subiect...ca poate imi raspundeti cat mai multe...
m-am cadorisit cu o problema la mare...asta imi mai lipsea...
cred ca am facut o cistita si o anexita ceva...pentru ca imi vine sa urinez des...desi fara sa ma usture si fac destul de mult si ma si dor un pic ovarele...din cand in cand...mai ales cand simt frig...
eu iau maca si tinctura de zmeur....nu cred ca este de la astea...pentru ca m-a apucat imediat dupa mare...
ce imi recomandati sa iau?....daca vad eu ca e prea rau...ma duc si la doctor...
oricum sunt in mijlocul analizelor date de d-na protopopescu printre care e si uroculatura...dar as vrea sa iau ceva pana ma duc la ea....sa nu se agraveze ceva...
Raspunsuri
danutza_c spune:
Diciu, ce spui tu suna a infectie urinara. Eu te sfatuiesc sa te duci sa faci urocultura imediat ca daca e infectie nu ai sa rezisti sa stai fara tratament. Pe de alta parte daca te apuci si iei antibiotic urocultura ar trebuie sa iti iasa nagtiva chiar daca tu ai infectie si pe urma nu mai stii cu ce microb a fost infectia si la ce e sensibil. Si in plus infectia urinara tratata blind, adica fara urocultura poate duce la rezistenta la antibioticelle la care in mod normal ar fi sensibil germenele respectiv, asa ca du-te cit mai repede la doctor. Pina atunci poti sa faci bai calde de sezut ca sa mai aline simptomele.
Trebuie sa ies citeva minute dar ma intorc. Ai grija de tine!
diciu spune:
merci danutza...prompta ca deobicei...
sper sa nu am infectie urinara...
am mai facut odata si stiu cum e...era rau...ma ustura cand urinam groaznic si imi venea sa fac des si nu iesea nimic...acuma nu e asa...doar imi vine sa urinez mai des...
urocultura mi-o fac luni...asa era si programata si nu voi lua antibiotic pana atunci...ca in cazul in care am infectie...sa vad si la ce e sensibila...
dar pana atunci as lua ceva totusi....am pus eu un supozitor antiinflamator...dar cam atata..
annaa spune:
Pentru anexita un rezultat bune se obtine si la un tratament cu 2caps.doxiciclina /zi +2fiole polidin /zi timp de 3-4zile.
Daca iei antibiotec este bine sa il combini cu nistratin si un pansament gastric.
Eu fac chestia asta cam de doua ori pe an si acum cum parca e toamna pe la noi deja simt cum ma incearca raceala.
Ana
diciu spune:
mercic anaa...
e toamna deja in suceava?...hmmm...
desi...si toamna e frumoasa...
nu iau inca totusi antibiotic...pana nu vad ce iese la urocultura...
danutza_c spune:
Diciu, e bine ca nu iei antibiotic. Sper sa rezisti pina luni. Stiu si eu cum e ca am facut vre-o 5 episoade de infectie urinara, toate la mine au fost cu singe si era ceva groaznic: daca faceam pipi muream de usturime, daca nu tot asa! Si nu rezistam fara antibiotic din prima ora.
Se poate sa fie ceva mai blind, dar sper pentru tine sa nu fie infectie de nici un fel! Antiinflamatoarele sunt o idee buna, astea nu strica in nici un fel. Si poate sa bei si mai multe lichide ca dacae infectie se mai spala la fluxul crescut de urina.
diciu spune:
da...asa voi face danutza...sper si eu sa nu fie...ci doar o inflamare...insa mi-e teama de anexita...si asa am mai avut eu probleme....
ma duc acum un pic de aici....schimb de locuri...
pupici...
poate intru mai tarziu...