Am un leandru foarte batran... are vreo 15 ani. Era foarte frumos si stufos dar anul trecut in vara a facut paduchi. L-am tratat in tot felul si ... nimic. Atunci l-am tuns sever, a dat mladite noi dar acestea au inceput sa se usuce. Acum mai are doar doua ramurele firave. Mai pot sa-l salvez?
Ca sa fie sigur ca nu-l pierzi ar fi mai bine sa iei o crenguta cat mai sanatoasa si sa o pui sa faca radacini, pt. a-ti crea o noua planta.
Poate ca inca mai are paduchi din aia. Din proprie experienta am observat ca daunatorii astia nu trec cu una cu doua. Am vazut ca apar si de la un an la altul, stau in pamant...peste iarna...
Spui ca oleandruol are 15 ani. Pai din cate stiu eu in conditii de apartament plantele traiesc mai putin dcat in mediul lor natural. 15 ani mi se pare o varsta onorabila pt. o planta. Probabil ca este si mare, e greu sa-i schimbi ghiveciul...
Incearca sa-l pui undeva mai la umbra sa incurajezi aparitia noilor crengute, nu trebuie tinut in plin soare ca si o planta adulta. Ce culoare este?
Sa auzim numai de bine.
Este roz. Am reusit deja sa prin un pui de la el, dar nu a inflorit inca. Era foarte mare - cel batran - inainte sa-l tund, dar acum,... Oricum, tocmai l-a luat sotul meu sa-l duca in curte si sa desprins ghiveciul, s-a imprastiat tot pamantul si am constatat ca erau in el RAME! Poate si de aici necazul, dar nu stiu daca mai reusesc sa-l salvez, e asa pleostit.
Mamica de spiridus
Poze cu Loriana
http://community.webshots.com/user/danielactin