Flori de apartament

Flori de apartament | Autor: ana_radu

Link direct la acest mesaj

Imi puteti spune ce flori as putea sa tin in apartament avand in vedere ca este un apartament unde bate soarele toata ziua(deci este si fffoarte calduros) si sa nu trebuiasca sa fie udate in fiecare zi?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Tropicale. Eu am o specie de palmier care se cheama www.solanaselect.com/trees/medium/ponytail.jpg" target="_blank">ponytail palm, un www.larose.com/TheFlorist/House_Plants/Images/Yucca.jpg" target="_blank">yucca, una de ii zice www.greenacres4u.com/House%20Plants/anthurium.jpg" target="_blank">anthurium si un www.thewrightgardner.com/plants/money.jpg" target="_blank">money tree (mi se pare ca e ruda cu bonzai). Toate (in afara de anthurium) le ud o data pe luna, iarna stau in casa si cand da caldura le duc afara. Anthurium de-abia am capatat-o si nu stiu cum se comporta iarna da' am vazut ca ii place tare afara la umezeala si udata la 2-3 zile.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flamingo spune:

Soare, seceta, desert...daca apartamentul este orientat cu ferestrele spre apus, adica toata dupa-amiaza bate soarele...pai merg palmieri, cactusi, oleandri...dar tot trebuie sa-i uzi caci daca se usuca pamantul din ghivece...
Am si eu anturium, ii mai zice si Flamingo. Ce culoare este al tau? Al meu este rosu si pistilul ala tot rosu, din cate am citit asta este cel mai rezistent si prolific. Eu il tin in multa lumina dar nu soare direct. Ii place terbil caldura dar si umezeala asa ca trebie udat, pulverizat (daca se poate). Oricum nu prea merge in uscaciune. Caldura e ok, dar nu si uscaciunea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Super am mai aflat ceva despre anthurium. Al meu are frunze rosii si pistilul are deschis la culoare albicios-galbui. Cand se usuca floarea se decoloreaza si pistilul se face verde si i le rup. Am vazut ca daca uit sa ii pun apa la 2-3 zile incetineste productia de floricele, in ultimul timp am fost atenta si din patru cate imi dadea la inceput acu' sunt vreo 7:)) Si i s-au inmultit si frunzele:).

Pe alelalte doar iarna le ud o data pe luna cand sunt in casa, acum ca sunt afara bag mana in pamant si vad cat e de uscat in jos. Iarna le pun pe toate intr-o camera pe care o am mai luminoasa, are ferestrele spre est si oricum nu prea o folosim.
Pe ala cu plete, ponytail palm il ud chiar mai rar decat pe yucca pen'ca are corpul ala rotund unde el retine apa. Am citit ca este asa low maintenance ca poate sa stea si un an fara sa fie udat.
Yucca este al doilea pe care il am, primul a murit ca i-am pus prea des apa si i-au putrezit radacinile.
Si ala cu banii era un amarat cu doua frunze cand l-am cumparat (mi-a placut ca are corpul ala impletit), a crescut si vad ca nu se supara daca uit sa il ud.

Aici este umezeala foarte mare le place afara dar le tin la umbra ca la soare am vazut ca le palesc frunzele. Casa e cu fata spre est si le-am pus la intrare ca dimineata au soare si nici nu e foarte cald la orele alea.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flamingo spune:

AnthuriumTheir roots should be kept moist, but not wet, at all times.If allowed to dry out completely the growth cycle of the plant will suffer, and if overwatered the leaves of the plant will yellow.
Poti sa-l inmultesti prin divizarea tufei, cand vezi ca s-au format 2 sau mai multi pui.

Mergi la inceput