Cum curat fierul de calcat

Cum curat fierul de calcat | Autor: xela29

Link direct la acest mesaj

Fierul meu de calcat a acumulat mierale pe unde ar trebui sa elimine aburul ... sunt suparata ca am folosit doar apa purificata.... imi murdareste bluzele cand calc daca vreau sa folosesc abur... incerc sa il curat, fara sa il distrug... e o talpa non-stick.... nu stiu din ce material... si nu are nici "self-cleaning"... Nu am gasit informatii nicaieri despre acest subiect si pana la investitia in unul nou (care sigur va avea self cleaning function) , am nevoie de ceva sfaturi care sa ma scoata din impas.
Multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Eu in romania folosesc detartrant, chiar daca ti se recomanda sa nu. Ma rog, poti folosi un produs anticalcar, din cele recomandate pentru curatzarea calcarului de pe gresie , faianta, chiuveta..
torni in rezerva lui de apa si pe gaurile din talpa il lasi cateva minute si apoi clatesti cu apa.. Dupa curatare cand pui apa in el... ai grija sa incerci pe o carpa ca s-ar putea sa mai "scuipe" niste resturi de mizerie

Eu asa procedez cu philips=ul meu de ani de zile.. si fol doar apa plata la el:)

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela29 spune:

Mersi Cami... pana la urma tot pe acolo am ajuns... cu o solutie de curatat pe care o folosesc in baie (cica asa mi-a spus o vecina mai in varsta)... dar a durat ceva timp pana l-am curatat cat de cat satisfacator... Auzisem tot felul de recomandari impotriva acestor solutii de curatat ca se pare ca afecteaza talpa fierului... ce o fi o fi...
Ciao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuche spune:

sau o metoda mai babeasca este cu otet.
pui otet in loc de apa si il lasi sa scoata tot aburul afara.
e adevarat ca e neplacut ca miroase a otet toata casa, dar functioneaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Nu mai folositi detartrant ca ala "arde" prea tare, faza cu otetul puteti sa o folositi la orice, si la filtrul de cafea si la robotul de bucatarie si la orice. E mult mai putin distrugator si e foarte eficient, nu trebuie decat sa puneti un pic de otet si sa dati drumul la aparat pana il elimina pe tot si apoi clatiti si puneti apa inca o tura pana o elimina. Si gata !
Pupici !

Ana

Annablue si Adita 1.11.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzica spune:

Dar talpa calcatorului cum o curatati? Al meu are tapla de inox si s-a inegrit!

www.stoc-studio.ro/tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzica spune:

Am curatat-o deja cu cif. Ideea e sa fie calcatorul fierbinte. Am mai incercat alta data cu calcatorul rece si nu a mers.
L-am curatat si de calcar cu otet si e foarte eficient!

www.stoc-studio.ro/tudor

Mergi la inceput