superstitie sau adevar???
Raspunsuri - Pagina 3
kim spune:
Cate bordeie atatea obiceie.
Ma amuza chestiile astea, imi place sa le aud, dar nu ma iau decat dupa ce-mi place. 

Ar insemna sa fac tic nervos cu scarpinatul la cat ma gandesc eu la mancare...
21+
KIM & p’tit bout d’chou
photos
TweetyGeo spune:
Sora mea are la subbrat o pata de marimea unei masline si mama a zis ca pana sa nasca a poftit la maslinele unei colege de salon si cand aceasta s-a dus la baie a furat o maslina. In familie nu mai are nimeni vreo pata ca sa fie ereditar, asa ca nu stiu ce sa cred.
Dar de ceea ce zici tu, sa nu vorbesti de mancare si sa te scarpini daca ai vorbit, asta n-am auzit. O fi vreo superstitie din Grecia.
Am auzit de asemenea ca nu e bine sa iesi din casa dupa ce ai nascut timp de 40 de zile, sau daca iesi sa nu treci strada. Si la 40 de zile sa chemi preotul sa-ti citeasca. Dar sa nu scoti copilul inainte de botez n-am auzit. Insa sora mea a iesit inainte de 40 de zile si inainte de botez si n-a avut nimic. E bine totusi sa faci botezul copilului cat mai devreme pentru ca au fost cazuri cand a murit bebe nebotezat. Doamne fereste sa nu se intample la niciuna de pe forum!
Mai stiu o superstitie: ca nu e bine sa-i spui copilului pe nume pana la botez. Trebuie sa-i spui bebe, bebita, puiut, cum vrei tu, dar nu pe nume, ca de-abia dupa botez dobandeste numele ala.
Nu e bine sa cumperi haine copilului inainte de nastere ca altfel se intampla ceva rau. In asta cred partial. Nu cred ca se intampla ceva rau, dar de multe ori dr. nu vede exact sexul copilului si poti sa ai surprize sa iei hainute bleu si sa te trezesti ca-ti trebuie roz.
De chestia cu sarea am auzit aici pe forum: iti pune cineva in cap sare fara sa vezi si daca duci prima data mana la nas e baiat, daca o duci la gura e fata.
Inca o superstitie in care cred: daca dai copilul sa suga de la pieptul unei tiganci nu se mai deoache. Asta e fapt probat la mine. Noi suntem 3 surori si dintre toate pe mine mama m-a dat la maternitate sa sug de la o tiganca. Surorile mele se deoache tot timpul, eu nu m-am deocheat niciodata. Problema e ca nu stiu ce sa fac cu bebelul meu, sa-l dau sau nu sa suga de la o tiganca. Intr-un fel mi-ar conveni sa nu sufere, sa nu se deoache, dar ma gandesc sa nu ea vreun microb de la tiganca. Dar daca vad una mai curata, cred ca o sa-l dau. Inca nu stiu ce sa fac.
Eu din fire sunt mai superstitioasa: ies intotdeauna cu piciorul drept dina casa, nu ma intorc inapoi din drum, ocolesc gaurile de canal, etc. Si pot sa spun ca ma simt o norocoasa. Intotdeauna am simtit ca norocul ma insoteste mai mult decat pe altii din jurul meu. Bine, am avut si eu esecuri, normal, dar nu asa incat sa sufar foarte mult. Poate si din cauza ca inainte de ceva pun inainte si bine si rau ca sa nu-mi fie atat de greu daca se va intampla ceva rau. Multi spun ca sunt pesimista ca ma gandesc la ce e mai rau, dar prefer sa ma astept la orice si sa ma pregatesc din timp decat sa ma ia prin surprindere si sa sufar mult.
Hai ca m-am intins cam mult. Sa-ti dau un sfat: fa cum crezi tu ca e mai bine. Eu sunt superstitioasa, dar nu ma feresc chiar de toate.
Stefanut al lui GEO