superstitie sau adevar???

superstitie sau adevar??? | Autor: Polixeni

Link direct la acest mesaj

Buna dragilor si dragelor,
Sunt si eu in 9 saptamani si bineinteles ca aud tot felul de superstitii legate de sarcina si sincer deja ma exaspereaza.De ex.soacra mea(care e grecoaica) imi spune ca daca vb despre mancare (desi nu poftesc) trebuie neaparat sa ma scarpin la subrat ca nu cumva sa iasa copilul cu pete pe el din cauza ca poftesc.Ca din moment ce vb despre mancare sigur poftesc. Si daca ma scarpin la subrat copilul chiar daca va avea pata nu va avea intr-un loc vizibil.Mie cel putin mi se pare ridicol.Deja stau cu stres sa nu vb despre mancare fara sa ma scarpin ca-mi iese copilul patat! Eu consider ca daca e sa ia copilul ceva de la parinti o va lua ereditar,nu pt ca nu m-am scarpinat. Sotul meu are o astfel de pata pe sold deci si copilul nostru are sanse sa mosteneasca pata asta...dar nu pt ca nu m-am scarpinat eu cand am vb despre mancare.Am intrebat-o si pe mama mea,iar ea mi-a zis ca nu stie de asa ceva...doar cand ti-e pofta de ceva si furi de pe taraba sa zic,atunci ti-ar iesi pata d-asta.Voi ce stiti si ce ati auzit despre treaba asta?? Astept cu nerabdare parerile voastre.Va pupicesc pe toti!! Polixeni

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Parerea mea e ca stresuri de-astea fac mai rau decit orice. pai sa nu te uiti la nu stiu ce ca nu stiu cum iese copilul, sa nu vorbesti de mincare- asta chiar e noua!( noi suntem o gramada de burtici care toata ziua ne conversam pe forum"la bucatarie" cu retete si ce mai gatim si nu ne scarpinam, unele au nascut deja si au bebei frumosi), sa nu cumperi nimic inainte de nastere, sa nu scoti copilul inainte de botez...sa nu aia...sa nu ailalta...Doamne fereste!numai aiureli.
las-o in pace pe soacra cu tzacanelile ei si stai linistita. nu te mai gindi la rele, ai grija de tine si de bebe si nu mai asculta la prostii, nu au nici o legatura cu copilul care creste cum vrea Dumnezeu, nu dupa cum te-ai scarpinat. ai nevoie de liniste si bucurii, nu de stres.
eu iti doresc copil sanatos si sarcina usoara si bucura-te de perioada asta, e pacat sa pierzi timpul cu griji inutile.

M 38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

SInt o gramada de superstitii legate de sarcina.
Depinde de tine daca le iei sau nu in seama.
Cel mai important este sa manici sanatos, sa-ti faci analizele, sa ai grija sa nu iei contact cu persoane bolnave cu boli de care daca te-ai molipsi ar fi greu de tratat pe perioada sarcinii.
In privinta petelor... daca vor fi sint deja hotarite genetic ( inca din momentul fecundatiei), oricit te-ai scarpina sau orice ai face.

Iti doresc o sarcina usoara si un copil sanatos.

Romana, Cristian (22.06.2003), Alin (25.06.2004) si burtica de 34 saptamini

http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003

si mail pentru poze
bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com

Nulla dies sine linea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Chestiile astea cred ca apar, asa, de plictiseala. Am si eu citeva superstitii - pisica neagra, poate si pentru ca urasc pisicile- dar in cele legate de sarcina, chiar nu cred. Iar asta de care ai povestit tu chiar mi se pare o aberatie.

Sunt convinsa insa de o semi-superstitie - ca trebuie, de-a lungul sarcinii - sa-ti bucuri ochiul cu cit mai multe lucruri frumoase - flori, peisaje, animalute, copii frumosi, sa fii vesela si cit mai fericita si implinita. Io incerc sa fac asta. Iti tin pumnii sa reusesti si tu!

Poze cu mine
Varsta Sarah http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051106/dt/8/k/2ca8/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Polixeni si socrela mea e grecoaica dar nu mi-a spus de superstitia asta.De fapt nu mi-a spus nimic ce tine de superstitii.In schimb eu am anuntat-o ca nu voi astepta mai mult de 3 luni ca sa botezam bebelinul.Stii ca la ei se boteaza dupa 6 luni incolo
Sarcina usoara si bebeu sanatos

16+

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Eu una sincera sa fiu nu cred in superstitii.
Toate mi se par niste prostii.
Mai imi zice si mie mama sa nu "fur" daca mi-e pofta de ceva ca iese copilul patat.......dar....ce naiba sa fim serioase......

Toanca si bebe Matei 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rox_dumitrescu spune:

Offf..la cate am poftit eu in timpul sarcinii..De la 30 sapt am avut preeclampsie si am tinut regim fara sare si cum eu sunt gurmanda rau am tot poftit...la cartofi prajiti, la alune, etc si n-aveam voie. Si slava Domnului am nascut un baietel fara nici un semn particular. Asa ca nu pleca urechea la soacra, zi-i ca ea si fa ca tine. Sarcina usoara si bucura-ti sufletelul cu tot ce-ti poftesti (bineinteles cu masura).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Pe asta n-o auzisem inca... Eu nu cred in general in nici o superstitie...

Eliana si Elena – 23 octombrie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

hai sa va zic si eu...tot asa eram si eu toma necredinciosul si cand eram insarcinata cu baietelul(acum 4 ani) am furat o boaba de strugure si sotzul meu mi-a zis "mai intai pune-o pe fund sa nu-i iasa lui bb" si eu desi nu credeam in asa ceva...am facut cum mi-a zis el...si nu mare mi-a fost uimirea ca atunci cand s-a nascut alex sa aibe pe funduletz, exact in partea unde am pus eu mana, o boaba de strugure de aceeasi marime cu cea pe care eu am luat-o.
am ramas cu gura cascata...nu trebuie sa va mai zic ca la a doua sarcina am fost ceva mai atenta nu?...poate ca a fost o simpla coincidentza...dar totusi m-am ferit a doua oara

monica

http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Eu, spre exemplu, pe picior am o alinita destul de mare.
Mama zice ca a "furat" o maslina cand era insarcinata cu mine si de aceea am alunita.
O fi sau nu adevarat.......nu stiu!
Dar asa zice mama

Toanca si bebe Matei 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Eu zic ca e pura coincidenta treba cu furatul.Si mie mi-era pofta de fructe in gen si mai furam un bob de strugure,o capsuna,mura,zmeura,etc din supermarket.La cate am luat trebuia sa iabe Bibi corpul plin de tatuaje cu fructe.
Eu mai stiu de superstitia asta:daca vezi o pers cu un handicap sa spui Doamne pazeste sa nu fie copilul asa.Destul de morbida.P'asta o stiati
Lasati superstitiile si bucurati-va de aceasta perioada unica!

Pupici la burtici!

mamica scumpei Bibi-02/07/05
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos

Mergi la inceput