Vopsea cu adevarat lavabila
Aveti cunostinta despre o asemenea vopsea?
Cred ca ati observat ca daca speli un perete vopsit cu ceea ce se cheama vopsea "lavabila" practic se duce si vopseaua. M-ar interesa o vopsea care nu se curata atunci cand stergi peretele.
Daniela, mamica de Ana-Maria
Raspunsuri
Mini spune:
Leyland. Si pretul insa, pe masura calitatii... Din pacate, la noi, in Constanta, nu mai au reprezentanta.
danilamonica spune:
Buna noi avem experienta cu un baietel de 4 ani care si-a incercat talentele de pictor pe pereti cu pixul...si s-a curatat..norc ca era vopsit in alb nu stiu daca si color rezista la 2 -3 frecari ..insa am sters in unele locuri de 3 ori si a rezistat.. cred ca daca imi aduc aminte e vorba de o vopsea superlavabila de la aia cu weiss la sfarsit
Dufa SuperWeiss..
Aici la noa casa am facut peretii albastri si nu i-a mai mazgalit..dar aici am avut di'aia mixata la masini din bricostore...
Iti recomand DUFA..eventual cumpara si pigmenti daca o vtrei color..eu stiu ca cea alba a rezistat...
Monica
pozele noastre
karmenutza spune:
Daca e lavabila, inseamna ca se spala. Se spala, in sensul ca se curata si ea de pe perete. Din moment ce se dilueaza cu apa cand se aplica pe perete, inseamna ca se dizolva in apa. Deci...
ponicid spune:
Deci asta inseamna lavabila? In cazul acesta probabil am asteptat prea multe de la ea.
Dar totusi, exista si vopsea lavabila de exterior. Daca lavabila inseamna ca se spala de pe perete, atunci una din cele doua feluri de vopseluri (de interior si de exterior) se cheama impropriu asa. Cea de exterior este supusa ploilor acide in permanenta si ar fi de rau sa se spele de pe perete la a treia ploaie. Pe de alta parte la o emisiune de amenajari interioare am auzit o arhitecta spunand ca a folosit o vopsea "cu adevarat lavabila" dar ca nu are voie sa-i spuna numele pentru ca i-ar face publicitate. Asa mi-a venit ideea sa intreb.
Oricum, am cumparat lavabila de exterior colorata la comanda si am s-o folosesc pentru interior.
Daniela, mamica de Ana-Maria
SIMONABB spune:
lavabila de interior care s-o speli si sa nu se ia deloc nu cred ca exista. Nu se ia chiar de tot dar probabil ca dupa 3-4 spalari, trebuie sa zugravesti din nou sa acoperi petele.
Lavabila de exterior devine cauciucata dupa ce se usuca, dar o data pe an dupa citeva zeci de ploi care cad peste ea, tot ar trebui reimprospatata.
http://community.webshots.com/user/simonabb
Rufus spune:
Va recomand Dufa SuperWeiss pentru exterior (capac mov), folosita la interior. Nu numai ca este rezistenta, dar se intinde mult mai bine si pe suprafata mai mare. Din pacate, daca doriti sa puneti si pigment pentru culoare, ala nu mai rezista tot asa.
http://community.webshots.com/user/tora97
annablue spune:
Noi am folosit Atlas Professsional si vad ca e foarte buna si nu s-a spalat deloc dupa ce am curatat-o de pix si urme de masinuta facute de fi-miu. O recomand cu caldura. Plus ca oricand poti sa dai peste eventuale urme cu restul ramas in cutie (aproape un an a trecut de cand am folosit-o si cutia nu a fost perfect inchisa dar am amestecat-o si am dat pe unele urme ce nu se curatau su nu se vede nici un pic diferenta.
Si a noiastra e alba si chiar sunt foarte multumita de ea.
Maica-mea cand am "reconstruit" apartamentul unde urma sa ne mutam a facut un adevarat studiu apropo de ce e mai bun de folsit, si la capitolul termopan, si la vopsea sau chestii de izolat peretii, etc.
Iar la vopsea a aflat ca Atlasul (linia profesionala) ar fi cica cea mai buna.
Eu zic sa incercati cu incredere si sa-mi spuneti dupa cum vi s-a parut.
Ana
Annablue si Adita 1.11.2002
ellamiss spune:
Vopseaua lavabila SUPERWEISS de culoare este mai scumpa decat cea alba?
Nunta noastra-16 iulie 2005
mihaela&adrian16iulie2005