cum va intelegeti cu mama soacra?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Melinda spune:

de multe ori sunt deja satula si numai stiu incotro. La mama nu ma pot plange ca ea saraca ne vede atat de fericiti. desi ea este mai aproape de noi ne vede mai rar decat soacra. Nici nu stiu la cine sa ma plang. cine ar putea sa-mi dee aun sfat cum sa-l "rasucesc" dupa deget sa se rupa de mama si de sora. ca de multe ori e mai important ce si cum spun ele dact ce spun eu. nu stiu. Mie si frica ca vine bebe si eu nu o sa mai am timp pentru el ca si acum si nu vrea sa devina deloc independent. daca vede ca nu il ajut nu ii dau mura in gura "vine sora mama ca sa te ajute ca tu numai apuci" si atunci urc pe pereti. e greu cu lipsa celor 7 ani de acasa ale lor. Cum sa-l fac sa tai cordonul ombilicar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Eu te-as sfatui sa ii spui sotului , atunci cand vrea sa se ia dupa ele, ca nu te bagi si sa il lasi asa. La un moment dat, se va satura va vedea el ca poate a fost sfatuit gresit, cu alte cuvinte o sa o dea el in bara si atunci singur va deveni si el mai independent. Important este ca el sa fie constient ca a gresit pentru ca s-a luat dupa ele, iat tu sa-i spui de la bun inceput ca nu esti de acord si ca sa faca ce vrea. Merge asa o data, de 2 ori si se va potoli el singur. Nu stiu daca m-am exprimat corect, dar cred ca asta e singura solutie. Daca il opresti sa le asculte, si mai ambitios va fi pe chestia asta, in plus , poata sa-ti spuna ca din cauza ta le-a "parasit " pe cele 2. E foarte bine sa isi iubeasca familia, dar in timp trebuie sa se intoarca cu fata si spre noua familie. Cam asa zic eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Draga Melinda, daca am inteles bine esti insarcinata si stati in doua camere si cu cumnata. Explica-i si tu asa intr-o doare sotului cum va fi cu copil mic, ca trebuie sa aveti o camera unde sa stai tu cu cel mic, noaptea se scoala , maninca din trei in trei ore, urla din cauza colicilor, daca sta cu voi el nu se va odihni, tu sa nu fii stresata ca nu mai faci lapte, ca ti-a recomandat medicul sa te gindesti la asta bla. bla bla... Poate asa se mai gindeste si el ca acel copil are nevoie de un spatiu al lui, si nici cumnata nu va sta. Iar cu treburile casei, mama draga trebuie si el sa se obisnuiasca, sa dea cu aspiratorul, matura, sa te ajute la bucatarie, la gatit. Eu asa l-am dresat. Vrea sa petrecem timp mai mult impreuna sa ma ajute: mincarea o facem impreuna,( daca nu fiecare se descurca ca nu am scris in contractul de casatorie ca eu totul si el nimic), curatenie el ( in toata casa ), de spalat spala masina. Baia copilului tot impreuna, si mincarica lui bebe el supervizat de mine. Copii ii facem cu ei nu singure. Acum este mindru ca face treaba in casa, desi ma-sa : vai, baiatul meu!
Si nu inteleg ce trebuie sa se sfatuie cu ma-sa si cumnata-ta?! Legat de viata voastra intima, problemele voastre ?!
Hai ca nu vreau sa fiu dura dar uneori merita
Petruta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta mica spune:

no la atatea povesti cu soacre nasoale - uite si una mai pozitiva...
de fapt nici nu imi vine la indemana sa o numesc soacra ca nu-mi place cuvantu'... asa ca pentru cei care nu o cunosc e 'mama sotului meu' iar pentru ceilalti 'Ani'.
De fapt, pe ea am cunoscut-o initial si ulterior pe fiul ei. eram toti trei voluntari la o organizatie neguvernamentala. Per tu, evident (si nu inteleg cum traiesc altii cand trebuie sa gaseasca formule ciudate de adresare...). a terminat facultatea anul trecut in vara, lucreaza pe o specializare similara cu a mea (eu sunt asistent social, ea psihopedagog)...
stam aproape unii de ceilalti. ca urmare sta mult cu printesa (de fapt a stat chiar mai mult in primul ei an de viata). asta nu inseamna ca uneori nu ma urc pe pereti (dar sunt 90% sigura ca este din cauza mea... occazional sufar de un pic de gelozie cand o vad ca s-a apropiat cam tare de fetita mea) oricum, per ansamblu e grozava si ma simt tare norocoasa. are umor, e draguta, placuta, frumoasa, amuzanta.
ce mai... io zic sa le trimiteti pe ale voastre la reciclat la noi!
mai vorbim,
un zambet
mamaruta mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Soacra!!!!
Nu m-a placut de la inceput si asta a fost!! Aveam 15 ani si eream colegi de clasa la liceu. A incercat toate metodele sa ne desparta...unele dintre ele atat de vulgare ca mi-e si jena sa le povestesc...cert e ca mi-e draga ca sarea in oki.
Numai ca mie imi e asa de urat sa ma cert si mi se pare ca ma injosesc certandu-ma incat niciodata nu am avut o discutie deschisa cu ea si mai ales am incercat sa nu-l invinovatesc pe sotul meu pentru ce face maica-sa (la inceput nu am avut atata minte si mai ma suparam pe el aiurea....in timp a venit experientza....avem 29 de ani si am sarbatorit deja 7 ani de la casatorie). Ne-am casatorit.....ii vorbesc in continuare cu dumneavoastra ...... am vizitat-o rarut si dragut....pana cand s-a convins singura ca s-a inselat in privinta mea si incerca sa repare greselile. Numai ca acuma pentru nimic in lume nu mai pot sa o iert si sa o accept oricate scrisori cu "te iubeste mama" mi-ar trimite. Am plecat si la capatul lumii.....ea fost unul dintre motivele principale pentru care am plecat din tzara.....si acuma s-a inscris prima pe lista la venit in vizita. Sa astepte pana o chem eu !
Asa ca sfatul meu....distanta foarte mare intre voi si soacra sau un pistol cu gloante de argint, cruce si mult usturoi!!!!
Culmea e alta ...ca si la 30 000 de km departare tot mai gaseste uneori o cale sa ma enerveze!!

Tocmai am aflat ca o sa fiu mama de baiat.....apara-ma Doamne sa nu ajung sa povesteasca si nora mea despre mine cam ce povestesc nurorile pe aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Nu pot spune ca ma o soacra rea.Cred ca eu sunt mai rea decat ea.Cred ca noi ca nurori nu prea putem intelege (si poate nici nu ne intereseaza)modul lor de a fi.
Socrela mea a fost aproape toata viata sefa, asa ca va d-ati seama ca atatia ani tot ce zicea ea era cel mai bine.A iesit la pensie, baietii s-au insurat si nu mai are pe cine conduce(pe socrul meu doar!).Pe mine m-a dezamagit la inceput cu niste chestii si de atunci parca nu mai pot fi la fel ca inainte.O buna perioada de vreme a facut diferenta intre cei doi copii.Sotul meu intotdeauna a fost( si mai este)copilul harnic care vesnic ii ajuta la orice,celalalt a fost, si este, un smecheras care stie cum sa profite de pe urma lor.Ce ma enervat cel mai tare a fost ca socrela mea s-a obisnuit c tot mereu sa-l puna la treaba pe sotul meu (si niciodata nu-l lauda)in schimb cu celelalt imi facea capul calendar.Am tot rabdat eu pana la un moment dat (cand o data am simtit ca-l exploateaza pe sotiosul meu) si-am spus tot ce aveam de spus.A incercat sa ma impresioneze cu lacrimi (poate credea ca ma face sa ma simt vinovata- nu m-am simtit!) dar de atunci am observat ca macar incearca sa se schimbe.
Ideea e ca eu tot la o distanta politicoasa o tin si ii sunt recunoscatoare pentru ca a nascut un baiat atat de bun cum e sotul meu.

ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&ncid=1038&e=8&cid=573&u=/nm/20030314/od_nm/odd_italy_inlaws_dc

in engleza. fara comentarii!!!Asa-s unii barbati.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

Soacra mea e genul de femeie care pleaca capul dar mie nu imi plac oamenii nici chiar asa de batuti in cap!!Isi iubeste nepotica insa nu se omoara sa vina pe la ea mai devreme de 2-3 sapt(si stam la distanta de 4 km)si cred ca e mult mai bine asa cu toate ca ma mai doare cateodata caci poate am si eu nevoie sa stea cu fata si normal ca fata nu sta cu ea caci daca o vede asa de raaaar;sa nu mai zic ca de dormit nu o sa adoarma cu ea niciodata!!!Mi-as fi dorit sa fie si ea mai receptiva,mai priceputa in a sta de vorba cu copiii dar...;eee si poate e mai bine ca altfel nu mai scapam de sfaturi din partea ei si asta imi mai lipsea;Sa fim sanatosi!! Bebe Jill si mami!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

SOACRA. Pot spune ca am avut noroc, mai comenteaza cateodata, dar nu este rau intentionata.Poate ma inteleg bine cu fiinca sunt o fire foarte blanda si nu jicnesc pe nimeni, poate si pt. faptul ca sotul meu a mai fost casatorit si face diferenta intre mine si fosta.
Ma ajuta daca am nevoie, vine si sta cu pisicutele cand noi suntem plecati in concediu, sta cu fata sotului cand aceasta sta la noi.Ce mai este OK.
Totusi ceva cred ca o "supara" si anume eu nu pot sa-i spun mama ci dvs.I-am explicat ca nu pot sa-i spun asa fiinca pt. mine exista doar o mama si nu i-as putea spune asa doar ca sa o magulesc cum facea fosta nora.

Ioana

Mergi la inceput