La France (39)
Raspunsuri - Pagina 5

cait spune:
Uite k mai sunt si eu pe aici duminik..am mai redus putin accesul k al meu barbat imi spune k o sa devin dependenta de acest site..ar o oarecare dreptate chiar daca nu vreau sa-i zic dar sper sa ma corijez.
Cred k toate trecem prin aceasta perioada de acomodare..eu sunt f bine vara aici unde stau k e statiune turistica dar iarna e groaznic..nu vezi pe nimeni in imobilul unde stam sunt 3 familii tot anul..e asa de sinistru mai ales k eu eram obisnuita in cartierul meu din bucuresti plin de lume..dar curand voi plek acasa..imi este dor de tot chiar dak mama imi spune in fiecare zi k nu s emai poate trai cu toate scumpeturile alea acolo dar mie tot imi este dor
e normal pana voi intra in viata mea aici k nu sunt decat de 7 luni.nu pot spune nimic e soare, cald marea la 5 minute, piscina cobor din bloc si gata dar....la mine cel mai greu a fost lipsa de activitate..dupa 5 ani de servici si facultate in accelasi timp, dupa 5 ani in care eram ocupata de seara pana dimineata aici sa treaca ziua si doar sa mai citesti ceva sa inveti franceza si engleza ;;acceasi activitate zilnic parac ti se ia..dar va trece si perioada asta si totul va fi mai bine..eu asa sper..
oricum sunt super fericita k voi plek in tara si sper sa am vreme buna..
pupici la toate fetele de aici si un week end placut..

dia_codat spune:
Bine ati revenit fetelor din vacanta!
Ah ce dor imi e si mie de o vacanta. De cind am venit in Franta de 4 ani nu prea am mai avut o vacanta adevarata.
Pentru noi vara este facuta deocamdata pentru a cistiga mai multi banuti decit in restul anului, ca sa putem sa ne terminam studiile si sa ne intoarcem acasa cu ceva "sous" ca sa putem trai decent cu salariile noastre din invatamint. E, nu pot sa ma pling, am realizat in 4 ani aici cit nu realizam cred in 20 de ani acasa.
Nu am mai apucat sa va citesc cred ca de mai mult de o saptamina , copilasii astia imi ocupa tot timpul . Nu ma lasa sa stau la calculator aproape deloc, profit un pic cit dorm fetele dupamasa sa lucrez un pic la teza si din cind in cind sa va citesc rapid.
Mereu plinge cite una din ele! Caroline nu ii lasa nici o jucarie la Stephanie, incep sa se certe, sa se muste sa se impinga! Citeodata simt ca nu mai rezist, urlu incontinuu la ele, am incercat sa ii explic cu frumosul la Caroline ca trebuie sa se joace impreuna, sa ii lase jucariile cu care vrea sa se joace Steph dar nu se poate!
Nadine2004 sa nu iti fie frica de cezariana, unele mamici spun ca e mai bine decit sa nasti normal fiindca nu simti nici o durere. Sora mea a facut doua cezariene si in curind o va face pe a treia.A aflat door in saptamina 11 ca e insarcinata (ciclul i-a venit normal) si deci va face a treia cezariana la un interval de 15 luni de cea de-a doua. Te refaci repede si totul va fi ok.
petaluda bine ai venit!
Aurelia mi-au placut fazele "sindromului acomodarii"
fetelor am inscreis-o si eu pe Carolin pe un site (tot de la mamicile de pe forum am dat de el) . Nu e cine stie ce da cind va mai amintiti poate mai dati cinte un vot (se poate vota de 3 ori pe zi) , sau poate va inscrieti si voi puisorii : http://www.tiffanyshop.ro/kids/gallery.php?show=copii
Va pup pe toate
http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos
Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

petaluda spune:
multumesc de sfaturi, e bine sa vad ca mai toata lumea trece prin acelasi lucru...
ca sa cunoasteti mai bine situatia mea ecam asa: am venit in fr pt ca asa imi impuneau studiile, si l am atras dupa mine si pe prietenul meu care e grec...asa ca dorul de alte meleaguri il experimentam la dublu. a fost foarte bine pt mine ca la inceput sa am un sprijin, sa nu vin singura. situatia ne a legat si mai tare unul de altul... mi am facut multi prieteni cu care ne vedem saptamantal, nu sunt lafel de aptopiati ca cei pe care ii aveam acasa dar este si normal, nu ne cunoastem inca suficient de bine..
cel mai greu e cu partea administrativa, cat tre sa stai prin primarii, apoi cu inchiriatul am avut dificultati pt ca eu vroiam sa fie contractul pe numele meu dar multi n au vrut sa imi inchirieze pt ca eram din ro. si cel mai mult ma enerveaza regulile pe care le aplica orbeste, fara sa iti asculte situatia. bine, mai sunt si parti bune...cand ma intorc in tara nimeni nu intelege ca nu imi place in fr..au impresia ca alearga cainii cu covrigi in coada.

Aurelia spune:
Votat Dia,iaca nu eram singure pe aici ,dia sa stii ca te admir pentru vointa pe care o ai sa inveti si sa reusesti cu doi copii pe cap la virsta contradictiilor ,citesc si nu-mi vine s a cred ca nu sint singura ,eu acum sint in vacanta dar de pe 5 septembrie mi-e groaza ,9 ore la scoala ,apoi sa ma ocup de copil ,luat de la scoala ,hranit ,spalat si culcat ,preparat de mincare pentru sot ,pus si strns masa iar dupa ora 21h devoirs de facut si de revizat pina la ora 24h in fiecare zi ,eu ma credeam eroina dar tu ma lasi in urma cu doi copilasi mici ,i-ti doresc multa bafta si rezistenta!!
Maria te las sa revizezi codul rutier ,noi dam o fuga la St Malo sa se balaceasca copilu in apa caci ma birie al cap intruna de cind am fost cu fetele la Carnac ,ca vrea in mare ,pe mai tirziu deci studioasele lu mama!
Aura&Luca,3 ani trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos

cait spune:
Dia am votat pt k fata ta e super draguta..cine sti epoate castiga..m-am mai uitat pe poze si sunt o gramada de copii dragutei acolo..Romania are copii frumosi si poate un viitor mai bun..

dia_codat spune:
Da Aurelia, nu e deloc usor.
In privinta mersului la scoala cred ca pentru mine e mai usor fiindca nu sunt nevoita sa merg la scoala , nu am cursuri. Am un fel de birou pe care il vizitez din an in paste cind am intilnire cu profesorul sau am ceva de tras la imprimanta, documente imense pe care nu ma lasa inima sa le trag acasa!
Dar am si de pierdut din chestea asta, ma tot gindesc ca daca as fi mers la scoala ca ceilalti colegi de-ai mei francezi, as fi primit si eu citeva ore de predat la facultate, sau as fi reusit sa imi gasec un "petit boulot a la fac".
Iii invidiez uneori tare pe colegii mei si cred ca si de asta nu ma prea duc la facultate. Ei stau cite 8 ore pe zi, se mai duc la predat si cind ma vad pe mine se mai trezeste unu sa imi spuna : "nu prea vii des pe la facultate!!"
Daca as fi avut si eu bursa ca si ei de 1200 -1500 euro pe luna + vreo 500 pentru citeva ore la faculta cred ca mi-as fi permis si eu citeva ore pe sapt sa imi las copii cu o assistente meternelle ca sa merg la scoala. Dar in situatia in care nu avem nici unul din noi vreun ajutor si trebuie sa muncim cum putem ca sa ne terminam studiile, sa ne crestem copii si sa ne intoarcem mai "instariti " acasa...
Va las ma duc sa le culc, alta ora de stat cu ele si de convins sa faca dodo
Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

Mik spune:
Diana, ai incercat sa-ti gasesti un post de ATER din septembrie ? Nu trebuia sa ai teza sustinuta, ci numai maxim un an pina o sustii.
Sa va povestesc impresiile mele : in Romania a fost fain tare, am avut vreme buna, numai o saptamina de canicula atunci cind eram la mama la Iasi. Romania ni s-a parut mai curata si oamenii mai bine imbracati. Am ramas totusi cu impresia ca bogatii au devenit mai bogati si saracii mai saraci. La condus am avut impresia ca drumurile sunt mai bune, dar romanii conduc aiurea rau, fix cum povesteste Aurelia. EU n-as fi i n stare sa ma pun la volan.
Mama e bine mersi, s-a vindecat de tot si acum e la mine in Franta, caci de marti ma duc la serviciu si o las cu puii cei mici.
Duminica placuta si sarbatoare fericita pe miine.
Mik.

dia_codat spune:
Mik, nici macar nu stiam ce inseamna ATER! M-am uitat acum pe internet si studiez posturile, da cred ca e prea tirziu pentru anul asta universitar.
Merci,
Dia
Votati-o pe Caroline http://www.tiffanyshop.ro/kids/gallery.php?show=copii de ciote 3 ori pe zi pina la sf lunii!

didita spune:
Buna duminica fetelor!
Am reusit si eu sa prind loc la calculator ca e ingramadeala multa la noi... mai ales cat a fost si draga sot in concediu.
Eu ma umflu in burta in continuare ca ma si intreb unde vrea ea sa ajunga ca mai are 2 luni de crescut. Bebe e bine merci, e deja cazut in freza si imi trage picioare in plamani deci: la vie est belle! saptamana viitoare am rdv la anestezist pt peridurala (cea mai tare inventie a secolului 20,)la eco pt ultima poza si,la moasa ca sa-mi zica sa nu ma ingrjorez ca al treilea iese singur in 5 minute. Toti se feresc sa-mi vorbeasca de cele nenumarate ore inantea celor 5 minute. Am inceput sa reorganizam casa, sa pregatim ce-i trebuie lu' bebe mic (ca poate vine mai devreme si taticul chèri va fii debordat singurel cu doi monstrii). Pe de lata parte sunt convinsa ca e cea mai sigura modalitate de a depasi termenul
Despre cat de bine ma simt aici (in fr) va scriu alta data ca n-am chef sa deprim azi (cica nu face bine la bebe)
didita

Aurelia spune:
Didita ,nu dispera ,ca al trilea chiar iese in 5 minute ,cred ca ai constatat deja la al doilea ca a venit mai repede decit primul?!
Cit despre peridurala si eu zic ca este cea mai tare inventie a secolului!
Vroiam sa te intreb dia daca voi nu aveti dreptul la ajutor pentru ingrijirea copiiilor de catre o asistenta maternelle ,caci noi la scoala am invatat ca ajutorul pentru angajarea unei assistente maternelle agreate se da fara conditie de resurse ,deci la toata lumea pina la virsta de 6 ani a copilului ,intradevar plus resursele cuplului sint mai mari plus ajutorul este mai mic (in procent vreau sa spun),daca ai urmarit cind am vorbit cu Otilia despre acest lucru ,va spuneam ca URSSAF-ul plateste toate cotizatiile la stat pentru assistente maternelle iar CAF-ul rambulseaza un procent destul de mare din ceia ce platim assistentei ,o data al trei luni ,noua acum la sfirsitul lu iulie ,pentru 340€ platiti la assistente n-au rambulsat 250€.
La noi este o suma mica caci Luca este doar miercurea si ocazional la assistente dar la sume de 600€/luna eu zic ca este ceva acest ajutor ,voi daca cotizati la stat (taxe,impozite ,;etc)normal ar fi ca si voi sa aveti dreptul la asa ceva!
Te-ai interesat la CAF ?ai intrat pe site-ul lor sa vezi in functie de venitul pe familie la ce ajutor aveti dreptul?
Aura&Luca,3 ani trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos