Cum v-ati decis ca e vremea de bebe?
Raspunsuri - Pagina 3
cami30 spune:
Anca eu zic sa nu mai astepti sa te te apuci de analize si.. "prestat"
Sa=ti spun cum am facut eu din prostie si ignoranta. Stiam ca am ceva probleme, in urma unui avort facut la 19 ani ( am 31 acum), in prima casatorie nu m-am protejat ( 6 ani) si nu am ramas gravida, dar nici nu imi doream .Lasasem asa.. fie ce-o fi!! Aveam o metroanexita si chistulete care cand erau cand nu erau.
Bun. Dupa ce l-am cunoscut pe actualul meu sotz.. adicatelea cu vreo 4 ani jumate in urma, desi initial ma batuse gandul la copil, m-am ambitionat ca nu fac copil pana nu ma marit ( trecusem deja printr-un divortz) si cum de maritat m-am maritat dupa 3 ani, dupa ce am facut casa, masina, job-urile, tot ce voiam noi, am aflat de fapt ca nu pot sa fac copil cu una cu doua si acum regret de nu mai pot faptul ca nu m-am apucat din timp de analize. Am pierdut practic 4 ani. Puteam sa am copil acum, sa fiu si eu mamica mai tanara.
Parerea mea.. nu mai astepta. Si mie mi-e greu la gandul ca nu o sa fie nimeni sa ma ajute, ca nu am prieteni, ca imi mai trebuie destule in casa... etc. dar vremea trece taaaaaaaaare repede
cami
Laurica27 spune:
eu si sotul meu muncim acum intens la capitolul
. am asteptat sa avem amandoi un serviciu stabil si avem...cam cat se poate in Romania..casa nu avem..stam cu mama mea, dar sunt 3 camere, avem masina..ai mei sustin in continuare ca ar trebui sa mai asteptam. noi nu!!! speram sa iasa luna asta!!! cred ca tine si de curaj...
osna spune:
parerea mea este ca niciodata nu avem tot ce ne trebuie si nu suntem pregatiti pentru bebeu.
sotul meu abia anul acesta si-a rezolvat cuun servici mai bun,a inceput si un doctorat si ne-am hotarat ca e timpul sa facem un bebe.
aici nu avem casa noastra,stam cu chirie iar in ro avem un apart.cu o camera,mobilat ce-i drept si cu tot ce trebuie,dar prea mic in cazul in care ne-am intoarce.
ma uit la prietena mea nico care a ramas insarcinata cand eram studente in anul 3 si acum bebele are 5 ani iar ei si-au facut pe parcurs o gramada de lucruri.anul aceste au reusit sa-si ia si o masina in rate.apartamentul si l-au mobilat incet incet.
anca ei zic sa nu mai astepti.noi deja ''muncim'' de 2 luni si nika.se cam lasa asteptat.
http://community.webshots.com/user/svetlana_79
Jocelyn spune:
Pai si noi suntem impreuna de aproape 7 ani la iarna, dar implinim un an de la casatorie luna asta. Eu am 25, el 29. Avem garsoniera noastra, f draguta, totul e nou, masina e si ea noua, nu avem rata la nimic. Ne descurcam cu banii, dar nu putem spune ca o ducem foarte bine. Spatiu pentru copil nu este, evident dar noi ne-am hotarat sa incercam vara viitoare, sper sa raman insarcinata. Amandoi ne dorim un copil si speram sa ne luam si o casa prin credit, asta fiind singurul lucru pentru care cred ca merita sa facem credit. Vremea trece si copilul creste (desi e f. important sa ai ce sa-i oferi) si chiar daca, poate, n-o sa avem casa inainte de a se naste bebe, cateva luni daca stam toti trei in garsoniera nu cred ca va fi foc.
Dar pana una alta, eu nici nu stiu cat de usor sau de greu pot ramane insarcinata fiindca nu am incercat.
In locul tau insa, m-as pune pe treaba :). Voi face exact acelasi lucru vara viitoare.
"Remember not only to say the right thing in the right place, but far more difficult still, to leave unsaid the wrong thing at the tempting moment."
unnamara spune:
buna fetelor...n-am mai scris de ceva vreme...si nici n-am mai intrat pe forum...intr-un fel ma descurajasem.
am 26 de ani si jumatate..sunt casatorita de 6 ani si ceasul meu biologic a luat-o razna..clar!
din pacate..sotul ma amana in fiecare luna...care adunate..lunile s-au facut un an..doi...as fi vrut ca multe dintre voi sa fiu o mamica tanara...dar nu pot sa-l fac singura!de pacalit nu se pune problema...stie mai bine decat mine ce si cum,si cand...
n-am nici o sansa...
toate prietenele mele au bebe..sau burtici...
tot sper si poate,poate!
macar voi va doriti impreuna si incercati.Dumnezeu cu voi toate!
catty spune:
MARRINA vad ca esti cu mine peste tot. Iti multumesc din suflet pt urari si sper sa vina bebe la toate cat mai repede.
FELICIA74 felicitari pt bebita. Sa va traiasca si sa fiti sanatosi si fericiti toti trei. 
Multe prietene ale mele care sunt trecute de 30 de ani si acum acum copii de cateva luni regreta ca nu l-au facut pe bebe mai devreme. La noi este inca gandirea aceea, daca nu am ce oferi mai bine ma las pagubas. Parerea mea este ca un copil te "stimuleaza" sa faci lucruri noi, sa ajungi mai sus in cariera pt ca in momentul in care il tii in brate simti ca ai pt cine trai si pt cine munci.
Noi desi avem o groaza de datorii nu ne gandim la ele, ci ne facem griji pt ca eu nu pot tine sarcinile, si chiar astazi, de ziua mea mi-au venit si rushii pe cap.
, iar eu credeam ca luna asta va fi luna cea mare. Dar nu face nimic, luna viitoare sau cealalta luna tot va veni si nu ma las. O sa incerc pana voi reusi si nu conteaza cand voi vedea luminita de la capatul tunelului.
Cu totii avem problemele noatre, dar ele dispar atunci cand simti ca in tine creste minunea, cand te gandesti cum va fi atunci cand o vei tine prima data in brate si Dumnezeu intotdeauna ne ajuta. Asta este parerea mea, si va rog sa nu dati cu rosii in mine.
Va pup, sa aveti un week-end placut si sa auzim curand de bebei.
Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata "sunt prea fericit".
catalina
felicia74 spune:
catty multumesc pentru felicitari!
ma bucur ca fetele care au raspuns la acest subiect au cam aceeasi parere. poate este un semn ca se schimba mentalitatile.
PS: Tuturor celor care vor sa aiba un copil, nu ezitati, veti vedea ca nimic nu se compara cu aceasta experientza.
mai am 2 exemple:
- nasa mea - sta cu chirie, masina si-a luat acum (dacia la mana a doua) si este f. fericita cu pustoaica de un an.
- o prietena, in urma unui avort spontan (fat decedat la 6 saptamani) nu a mai incercat (tot asa fara casa, greutati medicale, financiare etc.). in schimb sora ei (cu vreao 8 ani mai tanara) are un copil de 1 an si jumatate, iar acum vrea si ea puiul ei cat mai repede.
Citat Petre Roman (nu, nu sunt fana a lui, dar e haioasa fraza): copii cresc precum buruienile!
felicia + Ilinca Teodora
dana_boeru spune:
draga mea UNNAMARA (imi place numele tau MARA, asa ca daca-mi permiti o sa-ti spun Mara).
M-a intristat mesajul tau, trebuie sa fie greu sa nu ai suportul sotului tau. Avand in vedere ca au trecut 6 ani de casnicie nu cred ca e vorba de ceasul tau biologic ci mai degraba de teama barbatilor de a nu mai fi ei numarul 1 in inima sotiilor lor.
Poate, cu toate ca nu-mi permit sa dau sfaturi, ar trebui sa ai o discutie deschisa cu sotul tau, sa-i spui ce astepti de la el si daca nu merge asa gasesti tu un tertip sa-l ademenesti in pat fara "accesorii". In loc de locul obisnuit de desfasurare a activitatilor
gasesti tu un loc inedit in care sa-si dea omul frau dorintelor si sa-i lase pe
sa ajunga unde trebuie.
Daca intr-adevar sotul tau te iubeste si doreste sa fiti o familie va intelege si dorinta ta si importanta unui copil in viata voastra.
Iti doresc mult succes si sper ca nu te-am inoportunat.
Ignatica spune:
Eu am simtit ca e vremea sa fac un copil in momentul in care am sesizat ca suntem putini in 2. Am 24 de ani si un apartament aproape nemobilat, dar astea nu cred ca trebuie sa fie niste criterii de baza ( varsta sau conditia materiala). Cred ca daca cei 2 soti/ parteneri se iubesc cu adevarat, nevoia de bebe vine de la sine. Mie pur si simplu mi s-a trezit instinctul matern
.
pentru vulpitza, bine ai venit in clubul nostru. Eu am fumat inainte de a ramane insarcinata ( din pacate sarcina am pierdut-o). Si acum ma gandesc ca puse unele peste altele, printre motivele pierderii sarcinii, ar fi si faptul ca eram fumatoare. Incearca sa renunti, cel putin cu 2-3 luni inainte de a da drumul sexului neprotejat. E mai sigur asa.
jeni71 spune:
Pt toate de aici - Eu am 34 de ani si o fetita 9 ani acasa. Am mai scris pe site aici la diverse subiecte - povestea mea: si la fetita a fost greutz ca am ramas destul de greu gravida deja ne luasem de ganduri ca nu facem bebei, dar a aparut minunea care acum are 9 ani. Si in vara am ajuns la concluzia ca mai vrem un bebe care insa uite ca-s deja 4 luni si nu apare. Sper insa mai departe iau vitamine E si acid folic si o sa incep cu ceiutz de cretzisoara si napraznic. Dar ce e mai imp am avut o operatie acum 2 ani (chist dermoid) si mi-a scos un ovar jumate insa CM exista luna de luna. Doctorita a zis ca dupa 6 luni de incercari nereusite sa revin pt un tratament cu vitamine E si progesteron. Iar privitor la prima sarcina si aia cu cantec ca am avut cerclaj, exact cd am ramas gravida firma unde lucram si eu si sotul meu a dat faliment si am ramasa amandoi pe drumuri, asa ca...........greu, usor dar au trecut si am satisfactii mari cu fetita mea. vulpitzaLa prima sarcina am fumat insa mai putin e adevarat. Initial m-am lasat de tigari insa pt ca in timpul sarcinii m-am constipat f rau am reluat cafeaua (mai slaba si aia) si tigara pt a rezolva problema si uite ca fata e sanatoasa si nu a avut nici o problema, din contra avut 4.600 si 61 cm.
Jeni