polip endocol
Buna tuturor. Am cautat mult pe acest site dar nu am gasit prea multe informatii despre acest subiect.
In decembrie 2004 am facut o cauterizare de col uterin ( o rana mai veche din pacate de aprox.6-7 ani) dupa care tratamente cu diverse ovule pentru cicatrizare si in urma unor controale periodice se pare ca a evoluat bine.
In urma cu doua luni insa am inceput sa am anumite scurgeri "maronii" concomitent cu sangerari scurte de doua-trei zile intre menstruatii care m-au speriat.
Am fost pentru control la medicul meu ginecolog care mi-a gasit un "polip " pe colul uterin de marimea unui bob de orez " ramas in urma cauterizarii" si pentru ca urma sa plece in concediu mi-a prescris doar colpotrophine ovule -10 zile urmand ca dupa 1 septembrie ( deci la revenirea din concediu)sa il extraga chirurgical.
Ce reprezinta acest polip? Din ce cauza s-a format? Poate fi ceva grav? Cum pot afla? Poate reapare dupa interventia chirurgicala? Intr-o luna de zile nu se poate agrava? Se poate vindeca doar cu aceste ovule? Poate fi cauzat si de tratamente hormonale ( CLOSTYLBEGIT, DUPHASTON cu FLAMEXIN).
Daca stie cineva va rog mult sa-mi raspunda.
Va multumesc si va pup dulce. Carmen.
Raspunsuri
alinaxeni spune:
Am cautat si eu mult sa gasesc geva despre acesti polipisi nu am gasit nimic.Mie mi-a gasit un polip endometrial si resturi de polipi pe endocol.Nu mi-a dat nici un tratament dar din ce am citit cauza este excesul de estrogen.Poate ne lamureste cineva care a avut si s-a tratat.
Am inteles ca se cauterizeaza dar pot sa reapara.
alina
romaniaau spune:
Anul trecut am facut si eu o HSG in urma careia a fost gasit un polip endometrial de 1cm. A fost extirpat prin histeroscopie si a fost trimis la laborator. Raspunsul- polip de natura estrogenica. Analiza progesteronului din ziua 21 iese in valori normale, indica ovulatie, dar in organism exista un surplus de estrogen care nu este "compensat" de progesteron.
Am luat citeva luni Clostibegyt pentru stimulare ovariana, care inhiba si productia de estrogeni, dar efectul advers a fost ca endometrul a fost prea subtire si embrionul nu s-a putut implanta in el. Urmarea: nu bebe. Peste o luna fac FIV cu toate analizele bune.
Va doresc numai bine