Psihologia copiilului!!!!!!!!!!!

Psihologia copiilului!!!!!!!!!!! | Autor: alus

Link direct la acest mesaj

Cateodata ne intrebam de ce copiilul nostru este nervos, de ce face invers cum ii spunem, de ce cade in fund si incepe isteriile. Ne intrebam daca noi suntem de vina, daca am gresit cu ceva in cresterea lui, daca este nevoie de psiholog. Ne intrebam ce putem face ptr. el sau este prea tarziu.
V-ati pus vreodata semenea intrebari? Poate ar trebui sa-i lasam sa traca de aceasta varsta, sau poate ar fi trebui sa-i ajutam?

Astept pararile voastre.

Alus+Julia

http://community.webshots.com/user/alus1

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brindu spune:

Draga Alus, si eu imi pun toate aceste intrebari, inclusiv daca manifestarile baiatului meu intra in asa numita arie de normalitate, sau e nevoie de o interventie a unei persoane specializate.

Din ceea ce am citit si invatat la facultate, manifestarile pe care le mentionezi reprezinta o etapa in dezvoltarea copilului si nu sunt "vina " parintelui, chiar daca acesta se simte vinovat in cele mai multe cazuri. Insa, desi sunt inevitabile, sta in puterea parintelui sa reactioneze in asa fel incit sa limiteze aceste comportamente si sa-si ajute copilul sa depaseasca aceasta perioada in mod optim pentru dezvoltarea lui ulterioara.

Daca vrei iti pot trimite o compilatie de articole despre comportamente de acest tip ale copiilor mici, pe care eu l-am facut pentru sotul meu, in care poti gasi explicatii, tactici etc.

Pupici,

Brindusa si Mihail (2,4 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alus spune:

Brindusa iti multumesc ptr. raspuns. Daca ai putea trimite articolele ti-as fi foarte recunoscatoare.

Pupici tie si lui Mihaita

Alus+Julia

http://community.webshots.com/user/alus1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Si eu am astfel de probleme cu copii mei si mi-ar fi si mie de ajutor aceste articole, daca vrei te rog frumos sa-mi trimiti si mie acele articole. Multumesc frumos.
Va doresc numai bine!

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan&Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Koky spune:

Si mie...pliiizzzz
Eu nu am inca probleme, dar baietelul este complet diferit de fata, poate fiind...baiat sau numai pentru ca e mai mic si/sau rasfatat...nu stiu, dar intrevad probleme...cum nu-i convine ceva, incepe sa tipe, vomita, e sensibil, cand vrea ceva trebuie sa ii dai IMEDIAT...si tot asa. Cu fata am avut instinctiv tot tactul necesar, simt "butonul" pe care trebuie sa apas ca s-o detensionez si sa-i distrag atentia...cu el...pot sa ma dau si cu ca tot isi face numarul. Deocamdata mai tine cu "santajul sentimental", dar peste cativa ani nu va mai merge asta...

Koky, mama de doi super bebici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Si mie!

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindu spune:

Dragelor,

Trimit documentul, insa avind in vedere ca are 20 pagini, trebuie sa-l atasez. Asa ca va rog sa-mi trimiteti pe PM e-mailurile voastre si apoi va trimit. Sper ca va va fi de folos, am inceput sa-mi fac probleme ca nu e editat cum trebuie, il facusem pentru uz intern...

Multi pupici,

Brindusa, Tatis si Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noltic spune:

Buna Alus! Esti ingrijorata de comportamentul copilului tau???? Ce varsta are? Stii unde gresim noi? Stii de ce nu ne intelege ingerasul nostru? Si, mai ales, constientizezi de unde vine teama neintelegerii comportamentului copiluilui? Din insasi copilaria noastra; noi judecam rational iar el compara toul la nivel/intensitate emotional. Shi noi ne speriem si cautam rapid explicatii stiintifice si ne transformam copilul intr-un caz medical. Merita si justifica comportamentul uni copil atentia unor medici de specialitate atunci cand mama nu stie ce are? Help: cred ca am nevoie de o bunica!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

cum impac doi copii diferiti ca temperament?
Unul foarte energic, galagios, istet, inimos, saritor, incapatinat, exploziv, prea putin subtil.
Altul calm, linistit, profund, incapatanat, lent, iubitor, lipicios, razbunator cand il superi.
Io sunt una!!!- mai apropiata psihologic de cel de-al doi-lea.
Psihologilor, solutii!!!!???!!!???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcuali spune:

Rodica, ce varsta au copiii? Ce intelegi prin "sa impac"?Chiar daca sunt frati asta nu inseamna ca trebuie sa fie la fel, sa iubeasca sau sa deteste aceleasi activitati. ei trebuie sa se supuna unor reguli familiale, sa respecte un orar comun dar fiecare are drptul la intimitate si la activitati personale. Daca au aceeasi camera vor trebui sa invete sa o imparta, fiecare cu coltul lui si lucrurile lui. Poate ne spui mai multe despre copilasi si gasim solutii impreuna.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaF spune:

Brandusa,

Te rog mult de tot trimite-mi si mie articolele cu pricina pe adresa> catanik@gmail.com .

multumesc mult

Nicoleta si Andrei Catalin(17.09.2003)

http://community.webshots.com/user/andrei_catalin
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput