Ce camera digitala sa cumpar?

Ce camera digitala sa cumpar? | Autor: Alina

Link direct la acest mesaj

fete si baieti!

Cit de repede posibil,trebuie sa cumpar o camera digitala de buna calitate,adica sa faca poze clare,luminoase atit in interior cit si afara,sa faca filmulete.
As vrea sa coste pina in 500euro,o cumpar de aici,din Germania.
Mi-ar place sa foloseasca si card de memorie din acela mic,dreptunghiular si plat(San Disk)pt ca am multe de la camera actuala(Konica Digital Revio KD-300z)pe care am reusit sa o accidentez .

Ma puteti ajuta cu sugestii din experienta proprie?Multumesc .

Alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Servus,
Am tot cercetat si eu piata si pana la urma am cumparat un Canon Digital Ixus 50 la vreo 350€ de care sunt multumita. Ce nu prea face el bine sunt pozele de noapte...dar asta este un defect la toate aparatele foto Canon, nu este foarte performant flashul. Si inainte tot Canon am avut, o generatie mai veche insa (pe care l-am accidentat ca si tine...). Nu prea stiu cum sa te sfatuiesc, ti-am scris doar ce am facut eu...
Iti dorest alegere cat mai usoara desi va fi gre oricum sa te decizi.
Pa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Uite incearca aici
http://www.dpreview.net/reviews/compare.asp. Tastezi criteriile tale si vezi ce iti da. Pentru placutele dreptunghiulare te uiti de care e placuta si la "Storage Type" selectezi acel tip.

In meniul din stanga la "Cameras" iti alegi camera si are si galerii de poze facute cu acea camera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Poze reusite in interior nu poti scoate fara un aparat cu blit extern. Blitul de pe aparat, oricat de bun, puternic, asezat un pic mai sus deca media tot nu va scoate fotografii bune in cele mai multe situatii.
Daca acele carduri pe care le ai au capacitate mica, nu merita sa te legi de acest amanunt. La Mpixelii de acum iti trebuie unul sau doua carduri de 512Mb - 1Gb...
Vezi la www.dpreview.com , unde au testari la multe aparate. Preturile de acolo sunt pentru State.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

un prieten, mare amator de pozici, se declara super multzumit de:

CANON EOS 300D
cu EF-S 3.5-5.6 18-55mm
si EF 4.5-5.6 55-200mm USMII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Din pacate Canon EOS este si destul de scump...si daca nu esti profesionist nu stiu daca merita.
Sa ne anunti ce ai cumparat pana laurma!
Pa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

eu as zice sa dai o ocheada pe la www.mediamarkt.de si iti alegi un model in functie de buget. Daca vrei ceva de super calitate eu propun nikon, dar din cate stiu depasesc 500 euro. Eu am un sony la care tin tare mult, face pozele f faine si de afara si de interior, dar filmulete la calitate maxima face numai cat tine cardul (destul de putin!)

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Eu am un Konica-Minolta Z2, de care sunt f multumita la poze. Ai destule functii de ales, poti sa il treci de pe automatic pe manual, poti sa modifici o gramada de factori,etc.
Singurul defect e ca la filmulete, daca misti repede camera auzi in fundal zgomotul de la autofocus. Da cum eu nu fac filmulete, fiind maniaca cu pozatul, e ok pt mine.
Pretul e cred pina in 300 de euro, trage o ocheda pe amazon, din cind in cind au reduceri faine!
Camera e intre total amator si total profesionist. E pt un amator cu hobby fotografia si care vrea ceva mai mult decit sa apese pe buton. Acu cei care fac poze ca profesionisti nu vor fi multumiti de ea...

Depinde asadar si cit vrei tu sa o folosesti. Daca vrei numai pt poze familiale si nu te intereseaza sa explorezi prea mult la manual, nu da banii pe o camera prea sofisticata!

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Ajutati un OM sa traiasca!

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Un zimbet spune:

Iti recomand Panasonic Lumix DMC-FZ20. Este un aparat care are review-uri foarte bune pe site-urile de specialitate si este unul dintre cele mai performante din categoria lui. Are foarte multe avantaje (zoom optic 12x, lentile leica etc). Printre dezavantaje ... are acumulator property (nu merg acumulatori obisnuiti), iar la filme nu exceleaza. Este o alegere pe care nu o vei regreta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Multumesc mult pt raspunsuri .

De vreo doua ore ma uit pe www.guenstiger.de(sunt peste 300 aparate) si incerc sa-mi fac o idee dar comentarii pozitive si negative au toate,chiar si cele ce ajung pe la o mie de euro.

Eu vreau sa fac poze de familie,concedii,etc.Cu camera pe care am avut-o am facut peste 10000 de poze in 3 ani jumatate,vreo 3000 am scos pe hirtie si sunt de o calitate foarte buna.Intr-adevar pozele de interior nu-s de calitatea celor de afara.

Eu mai astept sugestii si sper ca in urmatoarele 4-5 zile sa ma hotarasc si sa o comand.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

noi avem canon a70 pe care l-am cumparta acum3 ani si de care suntem foarte multumiti.tot din germania l-am luat.

http://community.webshots.com/user/svetlana_79

Mergi la inceput