am mare nevoie de un sfat!!

am mare nevoie de un sfat!! | Autor: madalinad

Link direct la acest mesaj

serbanul meu are un an si jumatate, e un frumos, un destept si un vesel in cea mai mare parte a timpului. DAR... de la o vreme incoace avem o mare problema cu el. a inceput sa muste, sa ciupeasca, sa loveasca, sa arunce cu tot ce prinde, inclusiv pietre. ca ne-o face noua acasa... asta e, dar o face in parc, cu copiii. daca se apropie de un copil nu stim daca ii face "gigea" sau ii trage o scatoalca. si nu o face la nervi, ci asa..., pur si simplu. aseara l-am lasat sa vad ce face: m-a bumbacit sistematic, palme in cap, zgariat pe fata, alte palme, un rand de muscaturi... toate cu zambetul pe buze. cand s-a saturat m-a lasat in pace si m-a si pupat. am incercat sa-i explicam, cu frumosul, cu ton ridicat, cu dat peste manuta, cu tot ce ne-a trecut prin cap. nimic nu functioneaza! pe mine ma dispera cu comportamentul asta, e el micut dar nu pot da vina pe asta la nesfarsit. imi e jena si in parc, vizavi de alti parinti, ca eu ma stradui sa-l cresc bine si a fost mereu inconjurat de multa dragoste si liniste. are cineva un sfat??? mai are cineva un copil ca al meu??

madalina
http://pg.photos.yahoo.com/ph/madalina_dumitr/album?.dir=e08e&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Am ras cand am citit, pt. ca si eu am probleme in genul asta cu baiatul meu cel mare, nu chiar asa, dar inca inainte de a se naste am tot citit si m-am documentat despre cum trebuie sa te porti cu copii, sa fie cat mai bine crescut, dar ... La noi are reactii mai nasoale mai ales cu fratele lui, cred ca este din gelozie, cu copii in parc nu chiar asa, dar nu prea vrea sa le dea jucariile altor copii si cand se supara pe ei ii mai face si prosti si iti dai seama ca mie imi pica fata, cred ca sunt destui parinti care zic uite asta nu a stiut sa-l educe. Eu, in aceste cazuri il amenint ca mergem acasa si se mai linisteste si in alte cazuri cand face cate o rautate il pedepsesc: stai singur in alta camera, nu te uiti la desene(la care are program, alta data nu se uita deloc), dar mai nasol ca nu-l prea doare de nici o pedeapsa prea tare ca sa-l calmeze de tot si sa nu mai faca, il mai doare cand nu vede deloc desene.
Nu prea stiu ce sfaturi sa-ti dau, cel mai bun ar fi sa fii calma cu el si sa nu tipi, pt. ca va veni vremea cand va si tipa el si eventual atunci cand nu este cuminte in parc spune-i ca plecati acasa daca nu se linisteste, ideea este sa fi ferma si intotdeauna sa faci asa cum zici si sa sti ca foarte multe jucarii nu ii fac bine si se plictiseste tare repede. Poti incerca sa-i spui si ca ii iei jucariile daca nu este cuminte, dar sa te tii de cuvant. Bogdan are 4 ani si 7 luni si este raut de mic, dar a devenit mai rau de cand a aparut fratele lui.
Multa rabdare si daca

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan&Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEABANICA spune:

hihihi,stiu ca nu e de ras,dar si noi avem problema asta,pitica noastra deocamdata imi face numai mie asa,dar e si mai mica decat puiul tau...ma gandesc ca poate o sa ajunga si ea sa faca copiilor asa...cine are sfaturi pt noi...mame,va rugam.

Sabina are nevoie de ajutorul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52890" target="_blank">ajuta aici

Andreea mami de ingeras Alexia Elena-12.08.2004
poze Alexia

"In aceeasi limba toata lumea plange,
In aceesi limba rade un pamant..." Grigore Vieru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

nu dispera ca trece si faza asta.Fi-meu a inceput pe la vreo 11 luni cu zgariatul si pe la 1 an si 4 luni a fost o faza in care toata fata imi era o zgaiba.Un deget nu aveai loc sa pui.Si nici o metoda nu a functionat sa-l cumintesc.Pe vremea aceea eram ca tine,disperata,ma gandeam ca n-o sa inceteze nici la scoala dar...
in cateva luni s-a cumintit de la sine si aproape de 2 ani nici in gluma nu mai dadea.Acum are aproape 3 ani si e un bunutz,un dragut.Bine cand e extrem de ofticat pe mine ca nu il las sa faca ceva,sa nu-i dau ceva mai are cate o tentativa,dar ,cum am spus,foarte,foarte rar si se linisteste imediat.
Madalina,putina rabdare,maxim cateva luni si comportamentul asta o sa fie amintire.

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Fetita mea are 1 an si 5 luni si la noi e exact invers. Cand era mai mititica o fetita a dat cu ea de pamant, in parc, si un baietel i-a bagat degetul in ochi. De atunci, cum se apropie un copil de ea se lipeste de mine si isi ascunde obrajorii in palme. I-am explicat ca mama nu mai lasa pe nimeni sa-ii faca rau, ca da na-na la copiii care o necajesc, ba mai mult, tata - ceva mai belicos, a invatat-o, teoretic, sa dea cu piciorul in ei ... Acasa face spectacol pe tema, explicand cum se va apara ea dar, in parc, devine retrasa si speriata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisa_txt spune:

am trecut si eu prin aceste clipe cand eram toata numai nervi. acest comportament a tinut cativa ani, dar in acest timp i-am repetat intruna ca daca va continua in acest fel, sa bata copiii, sa arunce cu pietre in ei etc, va ramane singur, nu va avea nici un prieten cu care sa se joace. a avut iarasi momente cand dadea si in mine.. sa stii ca rabdarea si calmul in astfel de situatii sunt esentiale !! si aceste comportamente nu se rezolva intr-o zi sau saptmana, ci necesita mult mult timp acordat copilului. eu una asa am reusit.. i-am scos aproape orice urma de comportament "agresiv" fata de ceilalti copii, acum se joaca foarte frumos, este foarte prietenos cu toti, mai putin cu fetele, de care, de ceva timp, nu stiu de ce, imi spune el ca ii este rusine..acum are 5 ani si jumatate si impreuna am facut progrese uimitoare.. ai putea chiar sa ceri sfatul si unui psiholog bun.. crede-ma ca eu asa am facut si am fost foarte multumita de sfaturile lui, desi nu am fost decat o singura data.
acum sunt mandra de mine si de baiteleul meu ca am reusit sa ne intelegem mai bine ca pana acum si sper sa o continuam tot asa.

mult succes iti doresc si nu inainte de toate, tine minte ca tipetele nu ajuta la nimic nimic.. si iti spun din experienta pt ca asa am procedat si eu si nu am rezolvat nimic, chiar incepuse si el sa tipe la mine...vei vedea ca odata cu trecerea timpului copilul tau va renunta treptat treptat la acest comportament...

Mergi la inceput