Prietenii omului (15)
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
frumusica foc Sammy a ta... mai povesteste-ne ceva despre ea. a facut pui vreodata? Maritza mea a facut o droaie de pui, dar nu la mine in casa, iar Bubulina n-a facut decat un singur rand de pui (4 pui), apoi am operat-o.
Ramonika
![](amoras.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adrienne12 spune:
Ramonika, Miss Piss n-a facut niciodata pui. Cind am luat-o de la Humaine Society erau ultraaglomerati si nu au avut timp sa o opereze. Humaine Society sint o org. care plaseaza animale, (orice si sopirlite :-), un fel de animalele strazii. Deci stapinul mamei ei tocmai o adusese impreuna cu fratii ei caci le fatase pisica si nu voia sa tina puii. Nu am operat-o imediat dar dupa citeva luni a intrat in calduri si miorlaia ingrozitor, se tavalea pe jos... si nimik, caci vecinii mei au numai mite castrate si catei! Cum nu aveam de gind sa o duc la imperecheat si sa mosesc pui am dus-o la vet si a castrat-o... Cit despre timpeniile pe care le face... Ieri de pilda mi-a adus un fluture. De fapt un fluturoi cred ca avea vreo 5 cm. AM vazut eu ca ii atirna ceva din gura si ma tot intrebam ce. Cind a deschis gura sa-l puna jos fluturele a zburat. Alta data mi-a adus un chipmonk (astia sint animalutele alea mici cu o dunga alba pe spate din desenele animate Chip si Dale si Donald Duck de Walt Disney). Alearga chipmonkul prin casa, eu dupa el, Sammy dupa el. Pina la urma am obosit am lasat-o pe ea ca e treaba ei. Cind am vazut ca-l pindeste m-am prins ca era in covorasul facut sul linga perete si asa l-am dat afara. ALta data cind era bebe, a sarit in WC. Apoi pe plita incinsa... Daca tineam usa inchisa la camera mea facea un taraboi de nu-ti vine sa crezi, mieuna si se catara pe usa, apoi cadea si o lua de la capat. Ii place sa bea apita de la fintina arteziana... Aveam una din astea de interior, micuta cu baterie, care circula apa. Ii placea teribil sa bea apita de acolo dar fireste ca a facut-o praf: i-a rontait firul de alimentare. Bine ca nu s-a curentat. Tu ce-ai facut cu puiutii cind ti-au fatat pisicile?pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos
scarmanus spune:
La varianta cu terarium recunosc ca nu m-am gandit, dar imi e un pic peste mana fiindca soparlica asta nu o prind decat daca o prind matele pentru mine , e tare iute de picior. In plus e o soparlica salbatica, nu mi-ar placea sa o inchid intr-o cusca de 30comX30 cm, iar in ultimul rand nu ma dau in vant dupa curatat custi, m-am lecuit de la scoala, cand am facut cu copiii un proiect (cu melci), si ghiciti cine curata terarium-ul cel mai des?
Cred ca am s-o eliberez afara undeva daca o prind, desi si acolo-s alte pericole...
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sanca/Sanca.jpg)
Sanca spune:
Adrienne, vad ca si Sammy a ta s-a inchis la culoare cand s-a maturizat. Si pisoii mei si-au schimbat culoarea de cand i-am luat si pana cand au implinit un an.
Donald Duck, parca era rata, nu chipmunk. Alvin si fratii lui sant chipmunks.
ariadne spune:
fetelor si noi pe lista cu "catelusa" noastra golden retriver, Angel, aproape 7 luni( deja are 31kg!!!!!).
acum please ajutati-ma cu cateva sfaturi, eventual incurajari va rog.
de cca.3saptamani pierde foarte mult par, am fost cu ea la medic, nu este nici un motiv medical, i-am luat vitamine si zinc pe care le rontaie de ceva timp insa nu se vede nici o imbunatatire, dimpotriva este extrem de rau acum.
unul din fratele ei cu care iesim destul de des la plimbare a avut aceeasi problema, stapana lui spunea ca ar pierde parul de "bebelus".
este adevarat??? a mai avut cineva probleme de genul acesta?
spuneti-mi ca este doar trecator....
adrienne12 spune:
Sanca siamezele sint aproape albe cind sint mici si se inchid la culoare cind cresc. Am observat ca e direneta in culoarea blanii de la anotimp la anotimp chiar. Pisica ta "vorbeste"? A mea nu prea vorbareata desi se spune ca siamezele sint f. galagioase.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos
adrienne12 spune:
AH, Donald firectes ca era ratoi dar Chip si Dale sint chipmunks.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos
Danna spune:
quote:
Originally posted by ariadne
fetelor si noi pe lista cu "catelusa" noastra golden retriver, Angel, aproape 7 luni( deja are 31kg!!!!!).
acum please ajutati-ma cu cateva sfaturi, eventual incurajari va rog.
de cca.3saptamani pierde foarte mult par, am fost cu ea la medic, nu este nici un motiv medical, i-am luat vitamine si zinc pe care le rontaie de ceva timp insa nu se vede nici o imbunatatire, dimpotriva este extrem de rau acum.
unul din fratele ei cu care iesim destul de des la plimbare a avut aceeasi problema, stapana lui spunea ca ar pierde parul de "bebelus".
este adevarat??? a mai avut cineva probleme de genul acesta?
spuneti-mi ca este doar trecator....
ari&celine
Ariadne te-ma trecut pe listuta.
Cat priveste problema pe care o are Angel, eu una nu am auzit sa existe caderi masive de par atunci cand s-ar pierde parul de bebelus.
Sa nu aiba vreo carenta de vitamine si minerale sau sa nu fie vorba de vreo probema dermatologica.
Eu am folosit pentru catelusa mea un complex de minerale si vitamine concepute special pentru piele si frumusetea blanii. Se numeste Pet Phos Fur Pet-Phos Fur si poate fi folosit in cazul in care blana nu are luciu, in cazul caderilor masive de par si pentru pregatirea cainilor pentru expozitii.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sanca/Sanca.jpg)
Sanca spune:
Adrienne, habar nu aveam ca siamezele isi schimba culoarea. Pisicile mele sant Tonkanise (mai cu mot), si Mishu era mult mai deschis la culoare cand l-am adus acasa, iar Sasha era aproape complect alba. Matzele mele nu vorbesc. Mishu era mult mai vorbaret cand avea "balls," dar dupa ce l-am castrat vorbeste mai rar…
Raposatul meu iubit, vorbea mult, si unul dintre motivele pentru care am vrut siameze / tonkanise, a fost ca-mi plac pisicile vorbarete. . Unde dai si unde crapa. . . Sasha rar e sa scoata un mieunat, pentru un timp am crezut-o surdo-muta.
Amandoua pisicile il favorizeaza pe mezinul casei - baiatul meu de 6 ani. Mai nou dorm cu el in pat, iar eu sant geloasa… Eu am nevoie de o pisica in brate seara cand citesc…
Danna, ti-as sugera daca mai e cald si frumos la voi in DE sa duci cainele la un groomer sa-l tunda. In felul asta nu o sa mai ai blana si par peste tot, iar in 3 luni se reface "coat-ul" Noi am avut un Australian Shepperd, care isi schimba blana de 2 ori pe an, asa ca il tundeam la zero. Daca tunsul nu e o varianta, ia cainele la pieptanat in fiecare zi, o jumatate de ora. In parcul de caini unde-l duc pe Oreo, sant cativa stapani, care fac treaba asta in parc, sa nu-si faca par in casa sau in curte.
Cand isi pierde parul, ai vazut cumva pe corpul cainelui "bold spots" - adica cheleste? Daca nu, nu-ti face griji, ca toti cainii isi pierd parul. Mi se pare ca numai canisii nu naparlesc asa de mult.
adrienne12 spune:
Sanca, pozele tale sint delicioase. Eu am vrut siameza pt. ca sint f. inteligente si f. dragastoase/geloase, in sensul ca isi aleg pe cineva din familie si dorm cu el, ii cauta prezenta afectiunea si sint geloase daca acea persoana nu le raspunde la sentimente. In cazul tau cred ca iti mai trebuie o pisica si pt. sufletul tau. Sammy doarme cu mine dar ma trezeste prea devreme :-(. In afara de siameze cred ca Egyptian Mau mai sint asa, dar deh, pisicile astea sint cam scumpe. Pe Sammy am avut noroc sa o gasesc la Humaine Society dupa ce incercasem la http://www.siameserescue.com si gasisem nici un puiut. Ai fost vreodata la vreu cat-show? Mie nu imi scapa niciunul.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos