fara verighete

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Stepha spune:

Nana-simnu ar trebui sa te superi daca proprietareasa voastra vrea sa vorbesca cu "domnu'" fiidnca eu sunt compesatia, la noi vrea sa vorbeasca cu mine si eu nu am chef:))o data chiar m-a sunat expres sa ma intrebe daca stiu ce a vorbit cu sotul meu.
cred ca societatea noastra este inca la inceput de drum cu acceptatul cuplurilor necasatorite. asta e , din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina V spune:

Fiecare cu parerea lui si cui nu ii place sa nu se uite.

Eu sunt cu prietenul meu de 4 ani si locuim impreuna de 3 ani si ceva, si anul viitor vrem sa ne casatorim.
Daca ar fi sa ne luam dupa ce zice lumea....nu stiu unde am ajunge.
Oricum parerea oamenilor chiar nu ma intereseaza, eu si asa fac cum vreau eu.

Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Draga mea, logic vorbind societatea are nevoie de institutia casatoriei pt. protectia copiilor si pt. inlesnirea notiunilor de mosternire sau divizie a bunurilor. daca un copil apare intr-un cuplu fara acte legale si unul din parinti o sterge de acasa, celalat parinte nu stiu ce metode legale are sa ceara suport material, sa-l trage la raspundere pe celalalt. In SUA exista, in Ro nu stiu. La fel, am intilnit multe cazuri in care fete au tinut in medical school sau law school tipi ani la rind, platindu-le scoala sau chiria etc ca dupa aceea cind tipii au terminat scoala si au incput sa cistige bine sa se trezeasca cu un picior in fund pt. ca nu mai corespundeau... Personal nu-mi pasa cine ce zice. Eu am trecut printr-o casnicie si am divorta. Acum sufar de fobia casatoriei si sint intr-o relatie stabila care dureaza de citiva ani. Nu ma grabesc sa ma marit. AM casa mea, sint independenta financiar, care e baiul? Mi se pare totusi absurd sa ai pretentia de la un popa sa aceepte cu seninatate cupluri necasatorite. In rest... who cares? vecina parintilor? Daca are vreo problema cu asta e problema ei, nu a ta... Banca trebuie sa aiba reguli fixe in ce conditii da credit si acelea ar trebui sa fie pe venit nu daca esti sau nu casatorit. Asa e aici. Fireste ca daca esti casatorit poti sa treci si spousul pe aplicatia de credit dar stiu si cupluri casatorite in care doar sotia de pilda a facut cerere de imprumut la banca pt. casa si s-a calificat cu salriul ei de PhD...cruise:http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Suntem impreuna de mai mult de 3 ani , ne iubim foarte mult si am trecut peste problemele pe care le-am avut , vrem sa ne casatorim pentru copii ( eu am o fetita de 8 ani pe care el o adora si ne mai dorim copii ) .Nu ne intereseaza cum ne judeca cei din jur .

Un bb are nevoie de noi :

http://www.unesco.8m.com/Sabina/introduction.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Nana-sim , eu iti scriu acum din postura de femeie maritata de 1 an dar care timp de 9 ani a fost in situatia ta. Crede-ma ca te inteleg perfect, pentru mine a trai alaturi de sotul meu fara a fi fost casatoriti a fost un stres extraordinar. In primul rand din cauza principiilor mele, sunt o familista convinsa iar alte motive ar fi ca : societatea romaneasca altfel le trateaza pe doamnele casatorite fata de cele necasatorite ( desi se zice ca nu mai conteaza casatoria in ziua de azi - eu cred cu tarie ca lucrurile nu stau deloc asa ), nu mai vorbesc de faptul ca daca ai un copil tu nu vei avea acelasi nume cu el ( ca banuiesc ca il va purta pe acela al iubitului tau ) iar la gradi, scoala va trebui sa dai tot timpul explicatii s.a.m.d. ceea ce e foarte umilitor, din punctul meu de vedere cel putin. Leoaica cum sunt, i-am dat la un moment dat un ultimatum ca nu mai stiam cum sa-l conving ca e mai bine sa ne casatorim - si a ales varianta asta - dar optiunea e pana la urma a fiecaruia. Daca pe tine nu te deranjeaza faptul ca cei din jur te privesc cu ochi critici si sunt plini de prejudecati in ceea ce te priveste e O.K.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

hmmm...n-am verigheta....dar sunt si singura...oare ma incadrez?

Pozeeee

Mancarica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Noi am stat impreuna 8 ani si abia dupa aceea am facut nunta, si asta mai mult din cauza societatii si a parintilor, decat special pentru noi.
Mai ales ca eu aveam acelasi nume de familie cu el, deci nu era nimic nou, decat 3 grame de aur si stresul cu nunta, ca sincer sa va spun nimic nun s-a schimbat.Avea casa noastra aici de acum 4 ani, si am luat-o pe amndoi, banii eram impreuna, rate la banca impreuna, deci exact ca o familie, doar fara certificatul de casatorie.
Doar societatea romana vede rau aceste uniri de cuplu, aici exista "pareja de hecho" adica ai multe drepturi, aproape ca si o familie, si nimeni nu are treaba cu tineBa mai mult, lumea imi zicea "doamna X", si nu maderanjeaza, ba mai mult ii corectam si le uneori spuneam "domnisoara".Eu cred ca e o mentalitate aiurea, ca multe alte la romani
Important este ca voi sunteti fericiti, si va simtiti bine impreunasi sa nu va luati dupa gura babelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Buna, tuturor!

Sa va spun povestea noastra: ne cunoastem de 6 ani dintre care 5 de locuit impreuna ... cum se numeste, concubinaj? Ce urat suna!!! Iar de un an de zile suntem casatoriti cu acte in regula.
Nu s-a schimbat nimic in viata noastra de la nunta ... in afara de acea hartie numita certificat de casatorie. Da, ai mai multe facilitati birocratice atunci cand esti casatorit oficial, ma refer la actele de rezidenta, banca etc. dar atat. Si nimeni din familie, cunoscuti, nu ne-a privit ciudat inainte de a ne casatori. Nunta am vrut-o noi pt. sufletul nostru, pt. ca orice fata viseaza la aceasta zi speciala, cand este in centrul atentiei, in rochia alba ... etc., etc. Si da, pt. viitorii copii este mai bine din punct de vedere birocratic sa aiba o familie cu acte in regula.

Bafta si numai bine!

Petro

Azi e ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Si eu ma incadrez aici, suntem de cinci ani impreuna, casatoriti doar civil de 10 luni, cu copchil de 3 luni. Nefiind casatoriti religios, nu avem verighete...
Preotul de la biserica de langa noi n-a vrut sa-l boteze pe Alec pentru ca nu eram cununati, asa ca, ne-am dus la alta biserica.

Lacri si Alexandru 30 mai 2006
Album pozici
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10704;0;1;1/c/59.5/t/54/s/60/k/4c88/weight.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

N-o sa trec des pe la subiecul vostru, am venit doar a spun ca noi suntem casatoriti, dar nu avem verighete, in ce categorie intru?

Casatoriti in fuga, fiindca era metoda cea mai simpla pentru ca eu sa raman legal in Franta, cu alte cuvinte am fi stat si necasatoriti dar ne-a obligat administratia.
La ceremonia civila am fost doar noi doi si doi martori (gasiti cu mare chin, ca era intr-o vineri si toata lumea era la serviciu : iar noi nu mai aveam timp de asteptat, ca mi se termina viza a doua zi...);

Nici tam-tam, nici chiuituri (avusesem parte de asta la prima casatorie, si n-au folosit la nimic), nici verighete, ce rusine!!!!
Doar noi doi si multa iubire.

Iubire pe care v-o doresc.

..............................................................................................
"C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne". Kyo

Mergi la inceput