Cum se pastreaza legumele si fructele in frigider?
As vrea sa curat legumele si fructele pentru suc si supa seara ca sa le am a doua zi dimineata cind trebuie sa fac suc si supa. Stiti cumva cum le pot pastra in frigider fara sa se usuce sau sa se oxideze? Daca le pun in pungi transpira..
In ce trebuie puse ca sa se pastreze cel mai bine legumele si fructele in frigider?
Multumim frumos!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! :)
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Raspunsuri
ANDREEABANICA spune:
Eu le invelesc in folie alimentara,stau foarte bine si se pastreaza minunat.
Sabina are nevoie de ajutorul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52890" target="_blank">ajuta aici
Andreea mami de ingeras Alexia Elena-12.08.2004
poze Alexia
"In aceeasi limba toata lumea plange,
In aceesi limba rade un pamant..." Grigore Vieru
lgireada spune:
Depinde, cred.
Cartofii decojiti, stiu ca se pastreaza f bine in apa, ca sa nu se oxideze!
Liliana
mariussimiuc spune:
Eu stiu ca cel mai bine este sa fie curatate imediat inainte de folosire.Astfel se evita pierderea de vitamine.
Miha si puiul Robert
Iubirea mamii
ardit spune:
un truc: patrunjelul mararul leusteanul etc(ma refer la frunze nu la partea radacinoasa) se pot pune intr-o cana cu apa in frigider exact ca un buchet de flori, atentie insa la o zi, maximum 2 zile apa trebuie schimbata
Burtocika spune:
Ia uite peste cine dau eu pe forum Ti-am trimis mail azi dimineata !
Ca sa raspund la intrebare, eu le tin intr-o punga de plastic, in compartimentul de legume. Nu prea ai ce face, se oxideaza putin, in special morcovii, ideal ar fi sa-i cureti pe loc.
O sa incerc si varianta cu folie, poate tin mai bine.
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
annablue spune:
Cand eu aveam bb mic si trebuia sa-i fac in fiecare zi mancare proaspata, si eu curatam ceva mai multe legume (cam pt. 3 portii de supa/ciorba) si le puneam pe toate la congelator. Din ce stiu eu, la congelator se pastreaza mai bine inghetate decat in frigider atunci cand le-ai curatat deja. Iar toate frunzele de patrunjel, marar, etc. eu le spal si le pun in congelator iar cand vreau sa pun in ciorba iau putin si il sfaram bine (ca fiind inghetat se face bucatele mici ca atunci cand il toci) si pun la ciorba dupa ce am stins focul.
Si, o alta metoda de a mai elimina din timpul alocat pregatirii (nasa mea mi-a dat ideea) pt. mesele celor mici, faceam piure sau supa pt 3-4 portii odata si le inghetam in pahare de unica folosinta iar in ziua respectiva le scoteam cu 30 min. inainte de masa si le incalzeam incet sau (de cand am microunde) le pun cu 2 min. inainte la microunde si gata...
Stiu ca o sa-mi iau rosii in cap de la mamele care pot pregati in fiecare zi mancare proaspata pt puii lor, dar eu asa am facut si puiul meu a mancat fara probleme de toate (acum face ceva nazuri cand e mai mare si poate alege...)
Pupici la pici !
Ana
Annablue si Adita 1.11.2002