Aerul conditionat si toxoplasmoza

Aerul conditionat si toxoplasmoza | Autor: tania-z

Link direct la acest mesaj

Tocmai ma bucuram ca mi-am instalat aer conditionat de 3 zile cand astazi vine sotul meu acasa cu urmatoarea stire: cica au anuntat la TV ca aparatul de aer conditionat in zone in care sunt multi porumbei(si zona noastra se incadreaza) preia prin ventilarea excremente ale acestora care pot transmite apoi, prin ventilare, toxoplasmoza.

Voi ati auzit asa ceva? Shi de unde mama zmeului au ajuns porumbeii purtatori de toxoplasma?

Poate stiti amanunte...

Tania & Punctuletz 20+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Eu am citit mult pe net in diferite limbi despre cauzele
toxoplasmozei, da asa ceva n-am mai auzit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Am auzit si eu stirea la tv, cum ca porumbeii ar transmite ceva boli prin aparatul de AC, dar nu a zis nimic de toxoplasmoza. Nici n-am auzit ca porumbeii ar transmite toxoplasmoza.

Codruta & 36 saptamani

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaforisch spune:

buna fetelor!
Porumbeii nu transmit toxoplasmoza ci un alt virus la fel de nociv
doar pisicile transmit toxoplasmoza am citit aici pe forum cred ca la
clinica virtuala .
cu drag Dia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Poate psitacoza, dar aia se ia mai mult de la papagali, perusi, etc.

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dori73 spune:

Buna.La intrebarea daca transmit porumbeii toxoplasmoza,raspund cu da.Porumbeii,pisicile,legumele nespalate bine.Am citit pe un site.Dar nu insa toti porumbeii, toate pisicile, ci numai cei/cele purtatori/purtatoare.Parerea mea este se faci analizele de IgG si IgM pt.toxo si sa iei un medicament dupa.Iti voi da zilele astea siteul despre toxo.L-am accesat anul trecut,cind eram *in toi* cu toxo.Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

porumbeii transmit unmicrob pe care-l cheama Legionella si produce legioneloza, nu e vorba de toxoplasmoza!

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/4;10716;121/st/20050820/e/my+wedding%21%21%21%21/dt/8/k/5c62/event.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Dori tu ai facut tratament pt toxo cat ai fost insarcinata? Este posibil?

Am intrat si eu pe cateva site-uri si uite ce-am gasit:

There are numerous Health and Safety hazards associated with pigeon droppings and their roosting sites on or within a building. Among the diseases it can transmit and carry are encephalitis, toxoplasmosis, salmonella poisoning and histoplasmosis. Histoplasma Capsulatum is an organism transmitted in pigeon droppings through spores. This causes fungal infection known as Histoplasma. In fact the "dust" from large accumulations of dried pigeon droppings can be sucked into air-intake units and air conditioning units, posing a potential health hazard. Therefore, clean up and removal of pigeon waste must be handled with proper safety procedures.

Deci raspunsul ar fi cam "da, e adevarat"-din pacate!

Tania & Punctuletz 21+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Nu ma speriati!!!
Ca pe aparatul meu de aer conditionat au o gramada de porumbei si pescarusi popasuri!!!! Mereu ii vad ca isi fac veacum pe acolo si la mine AC merge nonstop...
Ce pot sa fac??? Cum prevenim?

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
La Brasov

La marea Neagra

Parada modei

Voineasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Fetelor, eu am fost diagnosticata cu toxo, in martie. Am repetat analizele in iunie. Inca erau pozitive. Am facut un tratament...Am tot incercat sa identific posibila cauza. N-am pisici, spal bine fructele si legumele...Incepusem sa ma gandesc ca am mancat carne infestata insuficient pregatita...Acum aud si varianta asta cu AC si porumbeii. Imi dau seama ca nu ma gandisem si la lucrul asta, desi citisem ca si pasarile pot transmite. Care ar fi solutia? Sa nu mai folosesti AC? Cam dificil, mai ales vara...Macar sa nu ma privez si de acest drept, inutil

mami de Vladut(13.06.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Martta, toxoplasmoza poti sa o ai inca din copilarie de cind te jucai (daca te jucai) cu animalele. Eu am stat toata copilaria cu animale (ciini, pisici, papagali)si cind am ramas insarcinata mi-am facut testul sa vad daca nu am toxoplasmoza. Am inteles de la cei de la cantacuzino ca virusul poti sa-l ai toata viata in organism, ca adult nu te afecteaza in nici un fel, traiesti bine-mersi cu el, singura problema e atunci cind vrei sa faci un bebe pentru ca poti sa pierzi sarcina sau sa nasti un copil cu malformatii.
Eu nu vad o mare amenintare in boala asta daca mama e informata si isi face analizele. Se rezolva cumva, chiar daca dureaza.
Revenind la aerul conditionat, cred ca niste filtre bune sint esentiale. Eu nu stiu daca porumbeii fac relele astea, dar cu siguranta prin aparatul de aer conditionat pot patrunde in casa si se pot inmulti o gramada de microbi si de virusi rai :) Am vazut si eu pe Discovery.
Sinzi_ana, eu am desupra aparatului un fel de mini-acoperis, sa-i spunem. Nu-mi mai arunca toate babele mincare pe el si nici pasarile nu-l umplu de gainat.

Mergi la inceput