Bebelusi de martie - aprilie 2005 (17)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Si sa ma laud si eu ce minune de copil am: doarme de pe la 10.30 la 7, apoi de la 9 pana la 13, si iar de la 14-15 la 16-17. E o scumpa, doar ca la masa incepe nitel agitatia, si nu prea inteleg ce are, poate ma ajutati voi: mananca ce mananca, apoi cand nu mai curge chiar suvoaie, ii da drumul, racneste, iar apuca, trage nitel si-i da drumul, iar racneste... Si o tinem asa de cateva ori. In schimb, daca o las jos, se linisteste aproape imediat daca vorbesc cu ea, si incepe sa zambeasca. De unde deduc eu ca nu-i mai e chiar foame, dar daca o pun la san, iar da sa haleasca.
Voi intelegeti de ce ii da drumul si e nervoasa?
E singurul moment din zi in care nu inteleg ce are.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Multa sanatate copilasilor bolnaviori, Ioana si Nathan! (sper ca n-am uitat pe nimeni).

Andira, iti tin pumnii sa fie alarma falsa si Irina sa fie sanatoasa. Pt olita, sper sa ai succes cu ea fiind fetita atit de mica, de citva timp se recomanda sa fie folosita de-abia de la 18 luni incolo pt ca nu sint muschii bine formati. Pt felul in care maninca Irina pot sa-ti spun doar ca ai mei la fel mi-au facut, la mine era pt ca nu aveam destul lapte.

Mamacita, bine ca nu s-a mai repetat incidentul cu singele in kk lui bb, poate ca s-a scremut prea tare? Fii-miu face bine, multumesc de intrebare. I-a dat gata pe toti pensionarii din blocu' maica-mi, care mai de care se straduieste sa-l distreze. Ultima gaselnitza: cind maica-mea nu-i face pe plac si-l apuca o criza mare de plins insfaca poza noastra de la nunta (inramata!) si incepe sa se jeleasca dupa taica-su' "papaaaa"!

Ocrainic, felicitari pentru postul obtinut! O sa te descurci, nu-ti face griji!

Alessia, si nepotelul meu sarea din curba, avea 8 kg la 3 luni, dar nimanui nu i-ar fi dat prin cap sa-l ia de la parinti pt ca nu-l ingrijesc cum trebuie. Dupa ce a inceput sa mearga n-a mai luat in greutate, acuma la 2 ani are 16 kg si 90 si ceva de cm. Pupici lui Sebi, mi-a placut ca si-a facut curaj si a scris pe forumul nostru.

Raluk, prietenii de aici si rudele (veri ai sotului) au facut copii in acelasi timp cu noi. Prietenii din Ro sint fara copii, dar ii vedem rar si atunci avem ce discuta, despre copii sau nu. Dar nu ma astept sa fie interesati de copiii mei, pur si simplu, pina cind vor fi ei insisi parinti, nu vom vorbi aceeasi limba. Mi se pare normal si natural, ma pun in locul lor, nici mie nu mi s-ar parea palpitant (ba chiar de neinteles) cum poti sa numeri de cite ori face kk odrasla, de cite ori maninca, ce cuvinte spune/nu spune, etc. Plus ca unii, poate, cei care incearca sa faca un copil si nu reusesc sint nefericiti si pt moralul lor un copil prezent nu e cea mai buna solutie. In schimb la serviciu e super, de cind am copii am descoperit reteta super pt a discuta cu toate colegele, si mai tinere si mai batrine, numai mamici sa fie! Despre copii e un subiect inepuizabl!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

andira,nu te necaji,sper din toata inima ca alarma sa fie falsa;mi se par de-a dreptul dubioase rezultatele astea fara pui de simptom.Iar cu concediul,tu nu stii ca"tot raul spre bine"?Stie D-zeu cum le aseaza astfel incat sa reusesti si tu sa te odihnesti putin,ai avut un an greu.In fond,pe Irina n-o lasi cu un strain,cu oarece baby sitter...Si bravo pentru program si veselie!
Marox,criminal pustiul,auzi ce i-a dat prin capptr.Alex si Julia.
Sa stii ca te admir,trebuie ca ai o inima mare sa privesti asa intelegatoare problema cu prietenii.Eu sunt mai intransigenta si mai transanta.In fond,diversitatea creaza frumusetea oamenilor,nu?

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Multumim pentru urarile de sanatate! Mai avem inca guturai, dar suntem happy in rest si vorbim de zor chiar si asa ragusite Atata doar ca n-am mai ras in hohote desi mami si tati abia astepta. Au incercat, m-au dus iar la bere, dar am dormit ca un ingeras

Adriana si Andira copilasii se pot pune, fizic vorbind, pe olita inca de cand stau bine singuri in fundulet, dar nu foloseste la nimic. Pentru ca bebe abia in jurul varstei de 2 ani este pregatit pentru olita fiindca abia atunci incepe sa stie ca urmeaza sa faca pipi sau caca si sa ceara olita. Pana la varsta asta ii ia pe nepregatite si nu stiu decat cand fac si dupa. Eu am tinut cont de asta cu Mariuca si aproape la 2 anisori am pus-o pe olita. A durat 2 saptamani antrenamentul si gata. Nu a mai facut niciodata pe ea dupa aceea. E o tactica si cu antrenamentul asta, am invatat-o si eu de la americani, dar o sa v-o zic la momentul potrivit.

Adriana nu-l trezi chiar daca viseaza urat. Consoleaza-l doar daca s-a trezit deja singurel. Nu e indicat sa trezesti pe nimeni in timpul somnului REM, adica cu vise. Creierasul uman are mare nevoie de somnul asta.

Mamacita noi iesim seara, pe la 6,30 cu bebe cu tot. Daca e cuminte mergem si la terasa, daca nu, ne plimbam. Asa imi limpezesc si eu creierii si e si bebe fericit.
Cat despre prieteni, cred ca ai vorbit foarte bine. As fi putut sa spun exact aceleasi lucruri ca si tine, semanam la capitolul asta.

Zuzunaki indiferent daca sunt fructe, legume sau altceva e aceeasi regula. Intai un ingredient singur timp de 3-4 zile, dupa aceea sau alt ingredient singur, sau, si mai bine, alt ingredient nou in amestec cu cel vechi si tot asa. La cateva zile poti adauga alt ingredient. Cand ai mai multe deja introduse le mixezi cum vrei, o data unele, alta data altele, sa nu se plictiseasca clientul In locul tau, i-as lasa o masa cu fructe (o are deja) si as incerca cu legume la alta masa. Daca nu vrea morcovi, incearca cu cartofi. Si nu renunta dupa o zi, doua, incearca 5-6 zile si dupa aceea pauza 10 zile si incerci din nou.
Cu ce ai mai scris tu despre buna crestere sunt perfect de acord, am observat si eu. Oricum, eu personal, daca dau un sfat nu astept multumiri pentru el, dar, desigur, ma bucur daca le primesc, inseamna ca cineva a citit sfatul si l-a gasit util.
lui Bubu sa-i treaca raguseala!

Andira si Ioana mai face asa. Uneori fiindca are gaze, si nu stiu de ce, in timpul suptului par sa o deranjeje mai mult. Eu o ridic, o bat pe spate, o mut la celalat san si cand incepe si acolo agitatia o bat din nou si o repun la primul. Cateodata chiar o las 20 minute inainte sa revin la primul. Asa reusim sa mancam cat trebuie. Imi pare rau de amanarea plecarii voastre in vacanta. Stiu ca e frustrant, dar trebuie sa vezi partea plina a paharului, s-a amanat, nu s-a anulat Irinei! Eu as renunta pentru cateva luni la analizele de urina. Si peste cateva luni, as recolta vreo 3 probe si le-as trimite la laboratoare diferite.

Marox m-a distrat la nebunie faza cu poza de la nunta si vaicarelile baietelului tau E tare micul santajist, stie cum sa impresioneze bunicii

Ariadnabr Sonia e o dragalasa cu dintisori! Si imiplace tare mult carticica. Tot ii caut si eu Ioanei o carticica textila, ii place foarte mult sa apuce tot ce e panza.

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Vad ca iar e ceva in aer ca zuzunachi e suparata pe noi, andira e trista ca nu mai pleaca in concediu , ariadnabr ca Sonia nu seamana cu ea, mamacita ca nu are poze cate are zuzu. Si uite asha toata lumea e suparata.
Si eu sunt suparata, ca tati e la Bucuresti si eu sunt singura cu umflatel acasa. Ne e mai greu la baita seara, dar in rest ne descurcam.
Azi am iesit cu o nemtoaica (colega de serviciu, venita in Ro) la o terasa. Radu a dormit, apoi a baut niste ceai si uite asa, si-a facut si iesirea de seara.

mamacita am vazut ca faptul ca ziceam eu ca aveam o invidie pe prieteni te-a determinat sa-ti arati iarasi talentul de olimpica la romana. Frumos ai spus acolo si sunt de acord cu tine, dar nu-ti doresc sa traiesti ce am trait eu, poate asha ai intelege ce sentimete contradictorii poti avea in momentele alea. Oricum totul e bine cand se termina cu bine. Radu este pt mine minunea care mi-a schimbat viata in bine si m-a schimbat si pe mine tot in bine.

marox la noi unii pediatrii recomanda olita de la 10, 11 luni.
Asta e iarasi un subiect delicat pt mine. Pediatrii astia care sunt in contradictoriu. Adica, nu sti pe care sa-i mai crezi.

oanacrainic, felicitari pt post. Voi cat mai stati in Ro? Nu vreau sa fiu indiscreta, dara rezidentiatul din Ro te ajuta la ceva in NZ?

andira, pe mine nu m-ai convins, de ce nu poti lua si copilul in septembrie cu tine?

Intrebare: la diversificare: la legume se incepe cu morcov, dovlecel si cartof dulce. Intrebarea e : numa cartof dulce sau merge si cartof din asta de-al nostru?

zuzunachi, eu am citit ca daca vrei sa accepte copilul mai bine o leguma sau un fruct, sa diluezi piureul cu lapte (preparat sau de la san, depinde cu ce se hraneste copilul). Acum nu stiu daca asta e bine sau rau, poate ne mai spun fetele astea cu experienta.

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

ariadnabr uite ca am aruncat si eu un ochi pe poze. O dulcica Sonia ta cea grasuta, cu barbia ei dubla. Si ce ochi mari are. Sa-ti traiasca! O trecem pe lista de posibile nurori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

rox,
multam de raspuns.ma bucur ca si tu ai observat.deci nu-s
pupa la ioana
ligia,
suparata deloc nu sunt.da deloc stii ce e aia?dar ma intriga sa stii.si,stai linistita tu nu esti in oala celor despre care vorbeam
il am pe bub in brate s9i caraie.scriu eu maine
somn usor

Nicole-mami de pici cu lipici (19.03.2005) http://pg.photos.yahoo.com/ph/nezdravana/my_photos

People see God every day, they just don't recognize him.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

gata a adormit bubulinul, intru si eu repede sa va zic noapte buna somn usor si vise placute

rrox3 zici ca abia pe la 2 ani invata sa faca la olita....si eu care credeam ca scap mai repede de cumparat pampersi , asta e , sa nu uiti sa ne inveti tehnica aia, esti de mare ajutor la casa omului
oricum cred ca o sa-i fac cunostinta cu olita mai devreme adica pe la 7-8 luni sa stea el bine in fundulet
andira multa sanatate sa dea Domnul sa nu fie nimic , cat despre vacanta bine ca s-a amanat si nu s-a anulat, oricum iti urez vacanta frumoasa de pe acum, si la toate fetele care pleaca in vacanta , ce as mai pleca si eu, dar cu bubu dupa noi e cam greu oricum o sa mai mergem la munte, tot pt el, noi poate o sa mergem la anul sa ne relaxam singurei, dar pana atunci mai e....

gata va las , va pup si fug la nani , mai am putin de strans prin bucatarie si sa pap si eu ceva

Adriana si Cezarica (n. 23 Aprilie 2005 )

Mergi la inceput

adrianafedorca, pai parca erai la cura. Papi la ora asta? (E o gluma desigur, nu lua in seama intrebarea)

zuzunachi, ma gandeam io ca nu's in oala aia ca nu am mai intrebat demult cate ceva.

Da intreb acum: bebele vostru mai sta linistit in carucior in parc? Ca al meu de cand cu caldurile astea vrea numa in brate. Si chiar daca nu e cald, s-a prins el ca din brate are privelistea mai buna.
Spatarul la carucior se ridica pe mai multe nivele. Eu inca il tin intins! Oare e cazul sa-l ridic un grad mai sus. Cam la ce inclinatie are el voie sa stea acum(3 luni si 10 zile)?

Va multumesc anticipat , ca sa iau exemplu de la zuzunachi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaevelin spune:

ocrainic felicitari pentru post,iar tie ligia bafta la lucru!
zuzunaki Din cate am urmarit si Alexutul tau e mai bine facut. Noua doctorul ne-a spus sa nu-i dam fainoase ca ingrasa,iar de cereale nu ne-a zis nik. Sa fie oare acelasi lucru?Cu administrarea supei ne luptam si noi,cu atat mai mult cu cat laptele Milupa e dulce si cam greu accepta alt gust.Eu am pus morcovi,patrunjel,dovlecel,cartof,conopida,o felie de rosie(fara samburi si fara coaja) si una de ardei(fara pielita),o bucatica de ceapa si diverse frunze verzi.Si tot ne chinuim de cateva zile,pare-se, fara rezultat.
Ariadnabr deja carnita? Bravo!Cred ca va trebui s-o introducem si noi dupa ce accepta legumele.
andira speram sa nu fie nimic grav cu Irina! Tinem pumnii.
maroxCurat santaj face Alex! Ingenios micutul!

Daria si Brien

http://pg.photos.yahoo.com/ph/dariaevelin/my_photos

Mergi la inceput