mi-ar prinde bine citeva sfaturi de relaxare

mi-ar prinde bine citeva sfaturi de relaxare | Autor: tomecica

Link direct la acest mesaj

.Nu stiu voi cum sunteti , dar eu simt ca nu mai pot.Sunt stresata in ultimul timp si nu gasesc nimic benefic sa-mi amelioreze starea asta.Acum o saptamina am avut ceva probleme cu burtica adrianei.S-a rezolvat dar intre timp s-a inbolnavit alexia.Febra mare , nopti nedormite , maraiala, mofturi ce m-au dat peste cap..DE FELUL MEU SUNT MAI PANICOASA IAR TOATE ASTEA MI-AU PUS CAPAC.
daca stiti ceva ce m-ar face sa-mi revin va rog sa-mi spuneti si mie.Va voi fi vesnic recunoscatoare.

luminita mamica ALEXIA[ 9 luni] si ADRI [6ani si 9 luni]

fotografii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomecica spune:

Datorita indispozitiei mele sunt constienta ca stric armonia in casa dar nu ma pot preface. Vreau sa-mi revin si nu stiu cum.

fotografii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindu spune:

Buna,

ti-as spune sa fi mai calma, dar din proprie experienta stiu ca nu se poate. si eu sunt cam la fel, dar vestea buna e ca devin mai "nesimtita" cu virsta, adica reusesc sa-mi stapinesc mai bine starile de stres si sa fiu mai calma.

dar, pina imbatrinesti, poti incerca remedii naturiste sau homeopate, care te vor ajuta sa te linistesti, exercitii de respiratie, de relaxare. Remediile homeopate difera , dar eu folosesc doua remedii naturiste care ma ajuta (mai mult pentru insomnii, dar sunt bune in doza mai mica si pentru relaxare:

Sediphyt de la Plantextract si/sau Passiflora incarnata de la Laboratoarele Medica (pe asta nu scrie doza pentru calmare, dar eu iau 2-3 picaturi in loc de 10)

Pupici,

Brindusa si Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Tomecica, sunt medici psihologi care practica exercitii de relaxare, o sedinta dureaza 15-20 de minute, nu au efect de la inceput dar dupa 2-3 sedinte te simti cu totul altfel.

Eu am mai folosit cu succes Vagostabyl (este din plante), cate o pastila dimineata si una seara. Plus Ginseng Tonic (o capsula dimineata), Propolis cu Vitamina C (cate una dimineata, la pranz si seara) si Bio Marine ulei de peste (una seara).

Aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christina spune:

Buna Luminita,

Sunt mai multe chestii care ti le pot recomanda, si in functie de timpul tau si buzunar iti alegi ce-ti convine.

O baie fierbinte (39-44 gradeC) cu sare (epsom salts)e foarte buna pentru a te relaxa. Acest tratament e foarte bun detoxifiant, accelereaza circulatia sangelui si a metabolismului, eliminarea transpiratiei, eliminarea toxinelor si a acidului lactic din muschi care provoaca oboseala. Iti recomand sa stai in cada max 20 minute, dupa care trebuie neaparat sa te odihnesti in pat 30 de minute. Incearca sa bei apa in timpul in care stai in cada ca sa nu te dezhidratezi, daca ti-e prea cald pune un prsop umed (rece) in jurul gatului. Nu te ridica repede din cada, sa nu amtesti si dupa ce termini cada, fa-ti un dus rece sa-ti restabilesti pH pielii.

O alta solutie pentru a inlatura stresul ar fi o sedinta de masaj, sauna/piscina.

O alta solutie destul de ieftina ar fi "dry brushing". Nu folosi acest tratament seara pentru ca e stimulant. Este folosit sa stabilizeze sistemul nervos autonom, regenereaza pielea si o catifeleaza, imbunatateste circulatia si stimuleaza sistemul imunitar.

Cu o perie cu par natural, uscata, te freci dimineata pe tot corpul (nu folosi peria daca ai vreo rana deschisa, acnee, sau picioare proaspat rase). Se incepe cu piciorul drept si laba piciorului, gamba, coapsa (intai pe-afara si pe urma intre copase), continui cu piciorul stang, pe urma freci mana dreapta de la palma pana la umar, la fel cu stanga, pew urma pieptul - pe sub clavicula. spre stern (si inima), si ultimul e abdomenul, in sensul acelor de ceasornic. Toata operatia n-ar trebui sa-ti ia mai mult de 5 min. nu trebuie sa apesi foarte mult, dar pe cat posibil incearca sa inrosesti piele (unele zone sunt mai sensibile si se inrosesc mai repede altele nu se vor inrosi deloc). Daca se simte prea aspra peria, poti sa dai cu cealalta mana pe piele sa alini locul. Dupa ce termini cu peria, fa un dus rece (am urmat si eu aceste tratamente si au avut efecte foarte bune).

As mai avea si alte idei dar iti trebuie mai mult timp sa le pui in practica.

Incearca macar una din variantele propuse si spune-mi cum te simti. Succes!

Mergi la inceput

sa nu ma intelegeti gresit:nu sufar cu nervii. Pur si simplu am o stare continua de indispozitie.M-am plictisit acasa,vreau la servici dar nu ma lasa sotul meu.Spune ca atita timp cit pot sta 2 ani , el nu e deacord sa lase copiii pe mina bonelor.Iar problemele de sanatate ale fetitelor, accentueaza starea mea de neliniste.
va pupic

fotografii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christina spune:

Eu am inteles perfect despre ce e vorba. Ai pur si simplu nevoie de-o schimbare sau de un timp (1-2 ore /saptamana) pentru tine. Si eu am trecut prin asta. Dar sunt perfect de acord si cu sotul tau... aici nu se platesc 2 ani de stat acasa si nici nu ne permitem asta, dar daca as fi putut sta acasa cu Victor cu siguranta ca as fi facut-o. Asta e o perioada tare minunata, eu m-am bucurat din plin de statul acasa, dar recunosc ca e foarte obositor daca n-ai nici un ajutor.

Oricum, fa-ti timp pentru tine, fie cand dorm copii fie in weekend cand poate sotul sa stea cu ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adria_ spune:

Macar 24 de ore fara fetite, doar tu si sotul tau (poate ai o bunica la care sa le duci).
Eu sunt de parere ca starea ta de agitatie, de stress se transmite si lor, pe de alta parte ele se simt rau si ai da orice sa fii tu bolnava in locul lor (eu cel putin asa sunt) - e un cerc vicios pe care trebuie sa-l rupi cumva. O zi, doua departe de fete cred ca ti-ar face si tie bine si lor.

Mergi la inceput

IN WEEK-END plecam fara fetite.Stiu ca starea mea se transmite copiilor si nu asta e ceea ce-mi doresc.Incerc sa ma detasez de tot si sa petrec 3 zile doar cu Cata. am mai incercat varianta cu plecatul in 2 dar eram numai cu telefonul la ureche.Vroiam sa stiu din oora in ora ce-mi fac fetele.De data asta nu ma mai gindesc decit de maxim 2 ori pe zi.Sper sa pot

fotografii

Mergi la inceput