Voal, batic, palarie…

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Si credeti voi ca daca anunt din timp, nu vor fi replici de genul « Cum sa nu dai voalul jos ? Dar nu se face, Doamne-fereste, eu n-am mai auzit de-asa ceva !... « ??? Aici parca o aud pe soacra-mea, pe cumnata-mea o si vad incruntandu-se… mama, sora-mea, cred ca ar accepta, dupa ce ar avea grja sa-mi spuna ca sunt « nebuna « . La o discutie mai veche, puiul meu parca a zis sa fac ce vreau, dar ca « asa-i normal, sa dau voalul jos « , insa, cand i-am explicat de ce am eu fixul asta, si-a mai revenit…
Acum, nu ca ar conta vreun pic parerile soacra-mii si cumnata-mii, dar nici sa-mi aprind paie-n cap nu vreau.
Oricum, astazi voi vorbi din nou cu puiu’, peste vreo 2 saptamani mergem la nasi si voi vorbi si cu nasa, sa vedem ce zice si apoi… zic si celorlalti.
Sper ca nasa sa ma inteleaga, ca e tanara… si nu-i cade rangul de nasa daca nu-mi da voalul jos, nu ?
Dar pana la urma, e nunta mea si eu decid ce vreau, nu ?

Multumesc pt raspunsuri !

Raza de soare

"Atat timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta." (W. Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

quote:
Originally posted by dana n.

quote:
Originally posted by dilaural

Auziti... da' am si io o intrebare....
Dupa ce te "dezgateste" nasha (indiferent daca nu iti mai pui ceva apoi pe cap sau iti pui basma, sapca, basc, floare, esarfa, etc)cui pui voalul? D-rei care a prins buchetul? D-rei de onoare? Sau altei d-re pe care o alegi tu stiind ca se va casatori prima dupa tine?

Ca la mine e o maaaaare dilema...

Dilaural

niste chestii...

Eu i l-am pus domnisoarei care a prins buchetul.

www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?catID=87&albumID=3219207" target="_blank">Poze cununie civila
www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3286839" target="_blank">Diverse poze

dana poze de la nunta!!!cand???

nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinus25 spune:

exact dana, suntem curioase sa vedem poze ...
Pupici

Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Eu nu mi-am scos voalul pen ca nu am vrut si nu a avut nimeni nimic de comentat.Nici buchetul nu l-am aruncat ca nici asta nu e obicei de pe la noi si acum j'de ani cind am facut eu nunta nu se purta asta.
Fa cum vrei tu,nu mai asculta ce zice x si y

Speranta moare ultima!
Valentina
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

eu am scapat de dezgateala
Am vorbit aseara cu nasa si a zis ca ea nu tine cont de aceste obiceiuri - e o nasa supeeeeer.
Daca vroia sa fie dezgateala acceptam ca nu vroiam sa o supar pt. ca merita tot respectul din partea noastra.
Ceilalti invitati pot sa caraie cat vor, nu cred ca va fi cazul, ca oricum nu-i asculta nimeni.

Fetelor care nu doriti sa fiti dezgatite: "copilului care nu cere mama nu-i da".
Bafta

idei nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eri_ka spune:

mie imi place obiceiul asta, mai ales ca am o multime de fete care asteapta sa prinda buchetul si apoi sa fie gatite cu voalul.numai ca , voi vorbi cu ele ca la final sa mi le inapoieze :) .eu asa am facut cand am prins buchetul la o nunta, ca orice mireasa vrea sa le pastreze. eu i le-am inapoiat din proprie initiativa si tare s-a bucurat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Eu am pus voalul unei prietene f bune. Iar buchetul l-am aruncat nu le fetele nemaritate ci la holtei, ca din aia aveam prea multi!

Eu am avut la nunta coc f simplu, facut de sora mea si voalul prins de o coronita, asa ca atunci cind l-am scos, am pastrat coronita si cocul a aratat f fain si fara voal.

Daca nu va place un obicei sa nu-l pastrati de gura cuiva. E nunta si seara voastra! (si nu a familiei/matursii/etc). Aici in Germania se taie voalul si se imparte si eu nu am fost de acord cu asta....

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Ajutati un OM sa traiasca!

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

quote:
Initial creeata de Raza de soare

Ma gandeam… ca eu, cand voi fi mireasa, nu vreau sa imi dea voalul jos si sa imi puna o basma, sa stie lumea ca sunt femeie maritata, serioasa… Serioasa sunt, maritata… sunt si asta… 99%. In acte nu sunt, dar mai e un pic… In fata Domnului… am citit undeva ( zau ca nu mai stiu unde… parca pe DC ?... ) ca in momentul in care 2 oameni se iubesc, uniunea este deja facuta in Ceruri. Frumos, nu ? Asa simtim si noi, ca doar Dumnezeu ne-a adus unul langa altul…
Revenind la subiect, de ce trebuie dat voalul jos ? Eu nu vreau asta ! Stiu ca asa este traditia, dar tot nu vreau. Si mai stiu si ca-mi vor sari in cap toate mandrele, ca trebuie sa-l dau jos, daca voi avea curajul sa deschid pliscul si sa ciripesc.
De ce trebuie sa-mi stric eu tinuta, coafura, pozele ? Voi ati vazut ce urat arata miresele, dupa ce frumosul voal este inlocuit de vreun batic ? Pai in cazul asta, de ce nu se da jos si rochia, ca doar femeile maritate nu vad de casa echipate in rochia de mireasa ? Zau asa, de ce, in momentul in care se da voalul jos, nu vine nasa si cu un capot din ala, cu buzunare mari si eventual si cu un sort ?
Eu visez ca in noaptea nuntii sa fiu imbracata mireasa , cu tot cu voal, iar mirele sa decida daca raman cu ceva sau nu…
Pentru ca “ asa trebuie “ , probabil voi iesi un pic din tiparul “ batic, esarfa, palarie “ si imi voi trage o sepcuta d-aia “ marfa “ si spre disperarea unora, o voi intoarce si cu cozorocul la spate ( cand atac subiectul asta, puiu’ pluseaza si spune sa-mi iau si niste bascheti. ) sau iau un baticut mic-mititel si il leg stil gipsy. Dar va dati seama, cum va arata, cu coafura pe care o voi avea ? Ca nuca-n perete.
Si cand ajungem acasica, il trimit pe puiu’ la plimbare cateva minute si imi pun din nou voalul… Asta e solutia de compromis.
Daca aveti idei de convins poporul sa-mi pastrez voalul pe cap, le astept.

Raza de soare

Revin la subiect... In timp, de cand am postat acest subiect, am tot batut apropouri, am zis direct "Nu vreau...", dar am cu cine sa ma inteleg ? Nu ! Cand a auzit soacra-mea, sa moara de inima, nu alta ! Cum adica, pai asa e traditia ? Eu nu si nu... Nimic ! Ce, vrei sa ramai fata, sa te cununi cu baiatul meu asa-n batjocura ? Am incercat sa-i explic ca voi avea diadema... se strica frumusete de coafura. Nimic !! Bun, am zis, atunci, dau voalul jos, dar nu si diadema ( si aici voi vorbi cu coafeza sa o prinda cat mai bine, imposibil de dat jos fara sa mi se strice coafura, lucru pe care-l voi refuza categoric, va dati seama ). Si nici aici n-a fost de acord, dar... gata, cu compromisurile !
Si voi cauta o sepcuta alba, sa aibe loc diadema, sa nu mi-o strice... si o dau jos dupa 2 minute si raman si coafata si cu diadema. Iar cand pleaca invitatii, imi pun voalul la loc. Eu vin mireasa la restaurant, plec mireasa, sa fie clar !

Raza de soare

Il iubesc pe cel mai bun ! ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilyjeuly spune:

eu nu voi respecta traditiile cu aruncatul buchetului si dezgatitul miresei! si nu ma intereseaza ce zice mama, soacra etc! este nunta mea si a sotului si facem cum vrem noi!

Emily

Inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste

http://photos.yahoo.com/emilyjeuly

http://daisyPath.com/days/060715/0/1/+1/1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mara76 spune:

Raza, stii, totul se reduce la cat de mult pret pui pe parerea soacrei, nasei etc.. In cazul meu, n-a fost vorba de soacra, a fost mama. Soacra a fost o dulce, n-a avut nici o problema de traditie. Eu nu vroiam sa-mi pun voal pe cap (locuiam impreuna de 2 ani, aveam 27 de ani cand m-am maritat si mi se parea ridicol sa ma plimb cu simbolul puritatii in par), dar cum pentru mama conta atat de mult si a avut grija sa ma piseze sistematic la cap, am cedat si mi-am pus voal. O data voalul acceptat, urmatorul pas a fost sa-l dau si jos, asa ca n-am mai carait la dezgatit, mama a luat o esarfa superba, asa ca n-a fost chiar asa de rau. Ca i-am zis, vrei voal, fa bine si ocupa-te de esarfa, ca eu n-am de gand sa-mi bat capul cu asta! Asa ca s-a ocupat, ce sa faca, sa se puna cu nebuna de fie-sa?! Voalul a ajuns pe capul domnisoarei de onoare, cea mai buna prietena a mea, pe care o nasesc in toamna. Pana la urma s-au aranjat lucrurile.

Cat despre buchet... mie cam imi repugna traditiile importate, asa ca am sarit momentul si n-a fost nici o problema.

Mergi la inceput