Rog idei practice pt. refolosire lucruri copiii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ML/ML.jpg)
Din motive obiective nu am cum sa dau /trimit lucrurile vechi ale copiilor si ma gandesc ca inainte de a le arunca sa le "reciclez".
Ce ati face de ex cu:
- un tarc
- paturele, scutecele, plapumite, cearceafuri, saltelute si protectoare pt. pipi de patut
- scaunel inalt de masa
- masuta de activitati, etc.?
Chiar daca ati refolosit altceva (jocuri, jucarii, orice) imi puteti spune. Multumesc.
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sanca/Sanca.jpg)
Sanca spune:
Nici eu nu am dat scaunul de masa. L-am cumparat pentru ca era cu masuta si-mi aducea aminte de cel pe care l-am avut eu de mic copil. Il tin inca in dinning room, si din cand in cand il mai foloseste cate o matza. Cu alte cuvinte e pe post de decor.
Am avut cateva tricori cumparate in Japonia pentru pusti. Le-au ramas mici, dar nu vrau sa le dau pentru ca-mi place materialul si imprimeul. Intr-o zi cand o sa am timp o sa fac perne decorative din ele.
Basinetul l-am facut doggie bed - in curte. Oricum nu-l mai foloseam, si lui Oreo ii placea sa stea in el. Asa ca o perioada a fost pe post de pat de caine.
Cam atata am eu pe lista mea de reciclare. Din fase am facut carpe de sters pe jos, care au luat drumul gunoiului dupa un timp.
Don't worry about the world coming to an end today. It's already tomorrow in Australia." (Charles Schultz)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
conchita spune:
quote:
Initial creeata de ML
Din motive obiective nu am cum sa dau /trimit lucrurile vechi ale copiilor si ma gandesc ca inainte de a le arunca sa le "reciclez".
Ce ati face de ex cu:
- un tarc
- paturele, scutecele, plapumite, cearceafuri, saltelute si protectoare pt. pipi de patut
- scaunel inalt de masa
- masuta de activitati, etc.?
Chiar daca ati refolosit altceva (jocuri, jucarii, orice) imi puteti spune. Multumesc.
- tarcul: il intorci cu fundul in sus, ii decupezi o usita pe o latura, cosi doua "draperii" in loc si iata un cort pentru copii, sa se joace in casa. cu ceva mai multa munca, fara sa intorci tarcul invers, poti sa-i atasezi un "acoperis" si sa iasa tot cort/"castel" etc.
-paturele, plapumioare:din materialele astea poti intotdeauna sa faci tot felul de papusele si maimutoaie pentru copii. din plapumioare (mai multe straturi atasate) poti sa faci pernute de stat pe podea cand se joaca.
-masuta de activitati: ii scoti tablia si o pictezi, ii atasezi un batz si faci un fel de pancarda (de pus in gradina) ca in emoticonul asta:
![](dc.gif)
si daca iei cate o particica din obiectele care iti plac tie mai mult, poti sa faci un albumel simpatic cu "amintiri din copilarie": bucatica brodata din prima lor plapumioara, un patratel din tricoul in care erau imbracati cand ati fost nu stiu unde, intelegi tu.
![](floare.gif)
ML spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Conchita, maine "atac" tarcul; il voi lasa nerasturnat si probabil pune un cearceaf deasupra in loc de acoperis.
Voi incerca sa fac si pernite din tricouri cum spui Sanca.
Pe plapumioare as vrea sa le unesc si fac 2 mai maricele iar daca nu sunt suficient de mari probabil ca vor ajunge tot pernite.
Inca o data multumesc.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sanca/Sanca.jpg)
Sanca spune:
Mai Conchita, m-ai dat pe spate, cu ideia cu cortul. Eu nu am avut tarc pentru ai mei, dar e super ideia sa le faci cort. Si le si place piticilor sa se bage in cort.
Mi-a placut faza cu plancarda cu Despre copii !!!!
Anca
Don't worry about the world coming to an end today. It's already tomorrow in Australia." (Charles Schultz)
conchita spune:
Anca
asta imi aduce aminte cum faceam noi cort in copilarie, afara in fatza blocului. legam o sfoara de doi copaci si atarnam niste paturi de-o parte si de alta cu carlige de rufe si le propteam cu ccc caramizi. :-)
ML spune:
Sanca, Conchita l-am si taiat si acoperit cu un cearceaf pe care fetita il cam ia in cap, dar sunt amandoi tare fericiti, si-au carat pernute, lanterne, paturici si chiuiau de mama focului. Imi place si ideea cu cortul de gradina si sigur il vom face la vara "la tara". Multumesc frumos!
Azi am cautat si pe net si inca o idee... portita (safety gate) folosita deasupra cazii pentru uscatul puloverelor. Mai erau si altele dar nu cine stie ce... borcanelele de sticla de mancarica pe post de recipient pt. lumanari si monitorul sa il iei in gradina si sa... asculti radioul din casa.
adda spune:
conchita
Foarte dragute si practice ideile tale! Cea cu tarcul e super. Si eu imi faceam corturi din paturi prinse pe sarma si asa mai visam sa am si eu o casuta mica-mica numai a mea
Un soricel intr-o lume plina de ... pisici
![](cat.gif)