Mamici de septembrie-octombrie 2005 (57)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RalucaN spune:

Pai ce, in post nu se fac botezuri? Eu m-am uitat in calendar si scrie ca nu se fac nunti, dar nu si botezuri. Eu ma gandeam undeva la inceputul lui dec., pt. ca nu vreau sa stau prea mult cu fata nebotezata.

Raluca, 30 saptamani si din burtik
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Si eu stiu ca botezuri se fac in post. Inclusiv o vara de a mea a facut botezul in postul Pastelui (la ortodocsi). Noi suntem, greco-catolici si am vorbit cu preotul, care a zis ca la 10 zile dupa nastere vine la mine si imi da molicva, iar dupa 40 zile facem botezul.

Codruta & 36 saptamani

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Se fac botezuri in post, astea se fac oricand. Stiu. Dar in anotimpul rece este mai greut sa alcatuiesti un meniu din mancaruri de post, la restaurant. Si nu vreau sa fie mancare de dulce in timpul postului, pentru ca...nu e bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicafrosa spune:

Buna, burticilor,

Uite ca m-am tinut de cuvant si v-am vizitat. Vad ca va plangeti de calduri. Stiu ca e groaznic pentru ca si noi am avut acum vreo 2-3 saptamani. Acum e super, e numai bine, poti merge peste tot afara, fara sa simti ca nu mai ai aer. Ieri, ne-am plimbat si noi in partea veche a Montrealului, cred ca am mers pe jos vreo 3 ore. Am fost un pic obosita, dar in rest, nimic deosebit. Au fost pauze de racoritoare, inghetata si porumb fiert. Am gustat din plin.

Si bebe al meu sughite cam de doua ori pe zi. Fetelor, voi cum dormiti noaptea. La mine e jale? Ma trezesc toata amortita, cu dureri de spate, pana si talpile ma dor. Sa nu mai vorbim de picioare, care imi sunt ca niste butuci.

Va doresc o saptamana buna,
Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanadana spune:

Fetelor daca ati sti ce ploaie trage aici

Moni si eu sint la fel de citeva seri nu mai pot sa dorm bine si cind adorm zici ca ma bate barbatul asa ma trezesc cu niste dureri groaznice aseara avem insomni la ora 3 dimineata faceam integrame

dana31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanadana spune:

fetelor ce simtiti cind bebei vostri sughit ca eu nu simt nimic si nici nu aud nimic

dana31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Miflore, am mai citit pe la alte mamici (mai mici) ca editura Crisan reediteaza Cartea bebelusului in 3 saptamani, deci sunt sanse maxime sa o gasim din nou prin librarii.
Felicitari pentru eco 3D. Ce bine ca ai facut! Eu mor de ciuda ca nu am una ca lumea (ultima a fost la 25 de sapt si ne-am chinuit sa ii facem un portret dar am avut ghinion, a stat cu ceafa la pozat si nici ca s-a intors in cele 25 de minute).
Stiam ca dupa sapt 28 nu se mai fac din astea 3d sau 4d...ca cica e bebe prea mare si nu mai incape in cadru.
Tu unde ai facut? Si e din aia in care il vezi pe bebe cu falcute, cu nasuc, cu totul? Ca in realitate? Ca ma bate gandul sa merg, pana vine domnisoara sa am la ce ma gandi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Dana , nu se aude nimic daca bb sughite, ca doar nu e aer in burtica. Noi sughitam cu sunet pentru ca tragem aer in piept, ei saracii de unde?
Cand sughite bebe il simti asa, jos mai la dreapta sau la stanga, depinde cum e asezat, e ca un ticait ritmic. Sunt ca niste lovituri usoare, dar ritmice, la 2-3 secunde distanta una de alta. Si tine ticaitul asta uneori si 10 minute (asa face a mea). Seara o simt din ce in ce mai des sughitand, iar tati daca pune mana pe burtica simte si el cum salta burtica ca sughite bebe. Si ne e mila de ea, ca practic se incordeaza toata mititica, iti dai seama ce mici sunt ei acum, sa aiba pieptul asa zguiduit de sughit...

Am inteles ca dupa ce se intorc cu capul in jos sunt mai predispusi la sughit. Poate al tau nu e inca intors de nu ai simtit inca sughitul. Eu ma gandesc ca gaza mea sughite cam mult, cam o data la doua seri o apuca...si dureaza de ma plictisesc eu, d-apoi ea...Se si agita un pic cand se intampla, se rasuceste asa, cred ca incearca sa schimbe pozitia, doar-doar ii trece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

De dormit dorm binisor si as dormis i mai bine daca ar fi racoare..ma trezesc foarte des si beau apa, apoi ma duc la toaleta plus ca ma zilele astea m-am trezit de parca facusem baie.
Bb al meu sughita si tot asa se agita schimbandu-si pozitia poate ii trece..si intr-adevar uneori nu se mai opreste.

Marlena & Alexandra Maria ..saptamana 36
poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

asa simt si eu sughitul bebe-ului: intr-o portiune a burtii e ca o tresarire regulata (si mai rapida decat la sughitul nostru). si la fel se misca si Raducu al meu cand sughita, incearca sa-si schimbe pozitia, pt ei e un disconfort destul de mare cand sughita.

a propos de carticele de amintiri, eu am alta metoda: oricum imi scriu jurnalul de pe la 14-15 ani. de cand am ramas insarcinata am inceput un jurnal nou, separat, pe care il voi putea arata si copilului daca va dori. in plus, pastrez obiectele care se leaga de momentele deosebite din timpul sarcinii. ori sunt io mai , dar tot timpul am facut asa, cu atat mai mult acum, cand astept un copilash... sunt convinsa ca ii voi putea fabrica eu un album destul de interesant.

cristina 31+

Mergi la inceput